Georgii Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Kolego a o jakie skakanie chodzi bo u mnie 14,30 to skacze wartość ostatniej cyfry 14,30-14,31 ale myślę,że takie skakanie to fabrycznie nawet jest bo profesjonalnym miernikiem mierzę,a altek zrobiony na zicher... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Na skakanie po przecinku nic nie poradzisz i dobrze o tym wiesz. Gorzej jak skacze przed przecinkiem, nie potrafię podać konkretnej wartości bo to bywa różnie, ale na tyle dużo by przygasić światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Nie no jakby skakało przed przecinkiem to lipa totalna i albo altek umiera,regulator,aku,albo elektryka pada w aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Nie no jakby skakało przed przecinkiem to lipa totalna i albo altek umiera,regulator,aku,albo elektryka pada w aucie Po prostu układ prostowniczy kończy żywot. Trzeba szybko reagować, aby nie narobić bałaganu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Forest napisz co to było bom ciekawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Nie wiem czy to ma związek ale gdy wyłączę nawiew obroty delikatnie spadają i trzymają równo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo301 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Miałem podobny problem,na razie mam dwa pytania. Czy masz podgrzewacz cieczy chłodzącej silnik ? I czy te objawy występują, jak na dworze jest poniżej 3 stopni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo1987 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 (edytowane) Witam podłącze się pod temat,wiadomo co było?? u mnie jest to samo...jak uruchomię silnik,xenony,dmuchawa na 16st,radio itp 0 falowania i napięcie 14.1 13.9 akumulator mam nowy,alternator już drugi,dwa regulatory i to samo... na wieczór jak uruchomię 22stp i załączy się podgrzewacz obroty falują a napiecię skaka 14.0v-> 13.3v i tak w kółko... a jak podgrzewacz przestanie grzać nic nie faluje.... i napięcie nie skaka podgrzewacz kupiłem na allegro drugi...z 2004r ponoć 100% sprawny.Sprawdziłem inpą dałem mu 60%grzania bo wtedy powinny 3 grzałki się aktywować i grzeje bo po 15sekundach od aktywacji(wymuszonej z inpy)jest jak ogień... przeczyściłem wszystkie styki jakie są w silniku na błysk..klemy itp i nic Filmik Przepraszam za słabą jakość ale z tela nagrywane Jak widać po włączeniu podgrzewacza lata napięcie 14.0->13.3 i przygasają światła w środku.. Edytowane 26 Grudnia 2014 przez Przemo1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 U mnie w dieslu 136km tez tak bylo ze na postoju jak wlaczylem nawiew na wiekszy to obroty w gore i zaraz w dol, i po casie znowu w gore i tak w kolo. No ale jezdzilem z tym i koles przy okazji podpial mi pod kompa auto i bylo kilka bledow. Pokasowal je i od tamtej pory przestalo falowac. Nie powiem wam co t oza bledy bo on tak szybko to pokasowal, ze ja nie popatrzylem nawet na kod i nazwe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Przemo nie patrz na te napięcie na liczniku...Ten test może przekłamywać. Weź w ręce pożądny miernik i wtedy sprawdz prąd pod maską i na klemach. Napięcie może się ciut różnić ale tylko tak,że pod maską będzie więcej bo bliżej altka i mniej do przejścia na aku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozakk Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 hej, u mnie natomiast faluja obroty gdy dam na luz I dojezdzam do swiatal, czasami obroty skacza 500-1000obr, po zatrzymaniu auta obroty utrzymuja sie na stalym poziomie. Przygasania swiatel nie zauwaylem, ale obroty skacza tylko gdy auto jest w ruchu, ale na luzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiswidnica Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 hej, u mnie natomiast faluja obroty gdy dam na luz I dojezdzam do swiatal, czasami obroty skacza 500-1000obr, po zatrzymaniu auta obroty utrzymuja sie na stalym poziomie. Przygasania swiatel nie zauwaylem, ale obroty skacza tylko gdy auto jest w ruchu, ale na luzie. Pewnie masz LPG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steven92 Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Temat podobny więc się podepnę żeby nie zakładać kolejnego. Problem pojawił się wczoraj wieczorem jak zrobiłem sobie prowizoryczny najazd i wybijałem gumy stabilizatora. Po zjechaniu zauważyłem, że na wolnych obrotach albo jak ujmuję nogę z gazu i wbijam luz, zapala mi się kontrolka przepalonych żarówek od tablicy rejestracyjnej, kiedy te świecą. Przy wyłączonych światłach i zapalonej kontrolce informacyjnej oświetlenie tablicy mruga co jakiś czas jak stroboskop. Dodam, że mam diody LED jako oświetlenie tablicy z chipem, który nie powoduje błędu. Co to może być? Nie jestem pewny ale możliwe, że wczoraj jak wybijałem jedną z gum, mogłem uderzyć w jedną z szyn. na której osadzona jest rolka od paska i być może to jest powodem spadku napięcia, obluzowany pasek? Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi