CrisELdi Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Witam Normalnie zmienia sie biegi ale czasem ta dwójka po prostu nie wchodzi ale zdarza to sie rzadko . Odgłos pracującej dwójki nie jest tak straszny ale jest słyszalny za kazdym razem jak używam tego biegu. Oraz brak płynności podczas zmiany biegów tak jak by dwójka byla zamulona tak jak by bardziej hamował wymusza dodanie gazu! Czy ktoś cos może wie co można zrobić z tym w domowych warunkach? Dzięki z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Czyli nikt nie potrafi nić podpowiedzieć ...pytanie_bmw wymienić całą skrzynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Wchodzenie biegów niczym ma się do zamulania. Albo skrzynia działa, albo się posypała. Nie trzeba wywalać i kupować nowej. Chociaż z autopsji powiem, że czasami to tańsza alternatywa, jak naprawa starej. A propos, w jakim stanie masz sprzęgło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 nie wiem czy sprzęgło by się nie ślizgało na każdym biegu może w skrzyni zabierak pada czy ta choinka jakoś tak na to mówią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 (edytowane) "- Sprzęgło, docisk i łożysko [olej do skrzyni] jest nowa jakieś dwa lata temu wymieniłem ale ten problem istniał od początku, zwróciłem na to uwagę jak miałem okazje jechać innym tym samym egzemplarzem 318i e46 1999 i była cisz i a biegi z łatwością można było dobierać szczególnie 1<->2 - Coś jest nie tak z tą dwójką bo przynajmniej raz lub więcej w miesiącu nie wchodzi i słuchać zgrzyt tak jakby nie wcisną sprzęgła a próbował włożyć bieg ... A na co dzień poruszam się po mieście ... - Widać różnice podczas gwałtownego ruszania 1[przy @2000obro] ->2 po włożeniu biegu automatycznie czuć obciążenie i dziwny odgłos czuć jak silnik muli lepiej przeskoczyć od raz na ->3 W korku to tragedia (15-30km/h] Reszta biegów nigdy mi się nie zacięła! ''A dosłownie czuć to tak jakby po pierwszym biegu wrzucał 3 a nie 2 dosłownie taki efekt!'' I ten dziwny dźwięk można porównać dosłownie do odgłosu jak jedzie się na wstecznym! Przy radiu nie słychać ale bez muzyki wyraźnie słychać pracującą 2-ę Naprawdę potrzebuje z tym coś zrobić wszelkie pomysły mile widziane? Edytowane 18 Marca 2013 przez CrisELdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi