DANKIN Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Witam ekipę, tak jak niestety w temacie :oops: miałem ropy około 10 l i dolałem przez pomyłkę benzyny 8l v-pover. na drugi dzień ciężko wszedł mi w obroty i musiałem go około 3 sekundy kręcić, nie miał mocy. Na tej mieszance zrobiłem około 15-20 kilosów. Auto już stoi u mechanika, będzię wypompowane całe paliwo i nowy filtr paliwa no i oczywiście zatankowany do pełna. Moje pytanie: czy to wystarczy?? nic z wtryskami się nie stanie?? po zalaniu go dobrym paliwem może go przegonić gdzieś dalej niech przepali te paliwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 W sumie po zatankowaniu tych 8L bajury trzeba było dotankować do pełna ropy i by było OK Znajomy to samo przerabiał przed świętami w 525d , dotankował i nic się nie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 nic mu nie powinno być, już kilka razy u mnie w pracy zalali benzyny do nowych dieselków i jeden to nawet nie spuszczał tego tylko dotankował ropy :lol: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANKIN Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 ok mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, ale odwaliłem fazę nie? i to jeszcze przed swoim ślubem jutro. Dzięki za pomoc POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 niejednemu się zdarzyło. tak to jest jak się pod dystrybutorem myślami jest gdzie indziej heh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANKIN Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Grzesiu przed dystrybutorem stałem i jeszcze się zastanawiałem czy na pewno dobry pistolet biorę, ale nie wiem czemu wziąłem zły hehe nie chce mi się dzwonić po malanowskiego żeby tą sprawę wyjaśnił he to pewnie mi zostało jeszcze po omenie w płośnicy kuog zawiesiłem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Dolej ON do pełna, mam nadzieje a nie powinno się nic stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 nic mu nie będzie pacjent będzie żył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Mam taka nadzieje , kiedyś co prawda sam dolewałem na 60 l On 2 litry Pb na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANKIN Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 zimą to ja też tak robię na cały zbiornik 2l benzyny ale nie na powiedzmy 10 litrów ropy 8 litrów benzyny. Auto odbieram około 18. Nie ma co wariować co będzie to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANKIN Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 no to fajnie. Ale nie długo założę jeszcze jeden temat bo od jakiegoś czasu pulsują mi światła do jazdy dziennej, pozycyjne, mijania a długie nie wiem bo jeszcze nie sprawdzałem no i w środku oświetlenie i radio. No ale to już nie długo :lol: tematy podobne już mam obcykane hehe żeby nie było że odświeżany kotlet :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bultan Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Będzie wszystko ok ,tylko następnym razem zerknij na pistolet. Rozumiem Twoje roztargnienie w końcu jutro utrata wolnościkuogNajlepszego na nowej drodze życia:4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 nie bój żaby jak koledzy piszą wszystko będzie git. kiedyś brat w omedze zalał pół baku benzyny dolał ropy wyjeździł znów pół baku i zalał ropke, dławił mu mocy nie miał jak wyjeździł wymienił filtr i hulało jak złoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zalej ropki do pełna i będzie dobrze :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 tds czy CR??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANKIN Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Dziękuję bardzo bultan :lol: Dyziu jest to tds. Auto już jeździ i jest wszystko ok, pali tak jak wcześniej na dotyk happy_bmw gablota przygotowana do wyjazdu, wypolerowana, czysta i błyszcząca, skóra również odświeżona. auto ozdobione i przykryte stoi w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 DANKIN,tylko uważaj na drugi raz,bo jak sie skubaniec przyzwyczai,to na samej ropie nie będzie chciał jeździć:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANKIN Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 haha była by dobra komedia, w razie czego to tą mieszankę paliwa mam :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 super że wszystko jest OK:) bo TeDeS jakoś przetrawi pół na pół z paliwem... gorzej było by z Common Rail.. bo wtryski by szlak trafił zapewne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Moja ślubna tak załatwiła kiedyś golfa w tdi, zalała do pełna pb95. Auto niestety musiałem wziąć na hol.Ale wypompowałem paliwo, wymieniłem filtry i na szczęście nic się nie stało. Więc raczej nic nie powinno się stać, tym bardziej, że nie którzy dolewają benzol do diesla na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 dobrze ze do korka lpg nie da sie ropy nalac :4: kumpel kiedys nalał na pusty bak 10 l benzyny po 8km stanał po sciagnieciu na chate zatankowany do pełna ropą i spuszczone z filtra 95 zalane ropa normalnie odpaliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Jak spuścisz i zalejesz ropą to powinno być okej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 (edytowane) no i git że wszystko dobrze sie skończyło Edytowane 29 Grudnia 2012 przez pawel83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidjawor Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 nic nie bedzie, jak sa duze mrozy to powinno sie nawet dolac paliwa zeby na filtrze nie przylapalo. ja w ciezarowce tak robie tylko na pelne kociolki leje 30l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi