Koksik_1986 Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Witam Od samego poczatku mam problem z tym bezpiecznikiem. Cały czas go przepala wczesniej byl zalozony 15 A teraz zalozylem 25 A i caly czas jest spalony. Niemam instrukcji od czego on jest jedeyn namiarem na niego mam opisana kopulke od bezpiecznikow i ma na niej nr 30. Pomozcie od czego on moze byc ?? Pozdrawiam <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zico Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 zapoznaj się z tym postem http://forum.maxbimmer.pl/topics19/rozpiska-bezpiecznikow-do-e36-i-e30-vt1932.htm?highlight=bezpieczniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koksik_1986 Opublikowano 23 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Tylko ze to jest post z bezpiecznikami do e36 a ja mam E30 pzdr <bmw_1> [ Dodano: 23 Listopad 06, 11:35 ] a swiatla obojetne czy drogowe czy przeciwmgielne dzialaja bez zarzutu niema zadnego zwarcia ani nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Tylko ze to jest post z bezpiecznikami do e36 a ja mam E30pzdr <bmw_1> sprawdz co jest nizej tam napisane: Bezpieczniki i przekaźniki BMW E30Bezpieczniki: nr 1 (7,5 A) - światło drogowe lewe nr 2 (7,5 A) - światło drogowe prawe nr 3 (15 A) - wentylator dodatkowy (I stopień - włączenie przy 91ºC) - opcja nr 4 (15 A) - kierunkowskazy nr 5 (30 A) - wycieraczka, spryskiwacze szyb i reflektorów (opcja) nr 6 (7,5 A) - światło hamowania (15 A, jeśli samochód posiada trzecie światło hamowania), tempomat (opcja) nr 7 (15 A) - sygnał dźwiękowy nr 8 (30 A) - ogrzewanie tylnej szyby nr 9 (15 A) - elektryczne sterowanie gaźnika (tylko BMW 316), wskaźnik trybu pracy automatycznej skrzyni biegów (oczywiście, opcja), nr 10 (7,5 A) - prędkościomierz, wskaźnik poziomu paliwa, wskaźnik temperatury płynu chłodzącego, niektóre lampki kontrolne (m.in. ciśnienia oleju), komputer pokładowy (opcja), przekaźnik K7 (dmuchawa nawiewu i elektryczne lusterka), światła cofania. nr 11 (15 A) - pompa paliwa, pompa zasilająca. nr 12 (7,5 A) - radio, kontrola sterowania, wskaźniki i przyrządy. nr 13 (7,5 A) - światło mijania lewe nr 14 (7,5 A) - światło mijania prawe nr 15 (7,5 A) - tylne światło przeciwmgielne (zabezpiecza przekaźnik K4 i opcjonalny przekaźnik K9) nr 16 (15 A) - ogrzewane fotele (opcja) nr 17 (30 A) - elektrycznie otwierany dach (opcja), elektrycznie opuszczane szyby (opcja), nr 18 (30 A) - wentylator dodatkowy (II stopień - włączany przy 99ºC) - opcja nr 19 (7,5 A) - elektrycznie sterowane lusterka (opcja), podgrzewanie lusterek (opcja) nr 20 (30 A) - dmuchawa nawiewu powietrza, klimatyzacja (opcja), nr 21 (7,5 A) - oświetlenie wewnętrzne (schowka, bagażnika, zegara, radia, komputera pokładowego - opcja), lampka ręczna w gniazdku w schowku. nr 22 (7,5 A) - lewe światła postojowe nr 23 (7,5 A) - prawe światła postojowe, oświetlenie tablicy rejestracyjnej, oświetlenie wskaźników i przyrządów nr 24 (15 A) - światła awaryjne nr 25 i 26 (30 A) - wolne nr 27 (30 A) - centralny zamek, ogrzewanie zamka drzwi (opcja), fabryczna instalacja przeciwłamaniowa, komputer pokładowy (opcja), sygnał dźwiękowy nr 28 (30 A) - zapalniczka, elektrycznie wysuwana antena (opcja) nr 29 (7,5 A) - reflektor przeciwmgłowy lewy nr 30 (7,5 A) - reflektor przeciwmgłowy prawy Przekaźniki: K1 - wentylator dodatkowy (I stopień) K2 - sygnał dźwiękowy K3 - światła drogowe K4 - światła pozycyjne, tylne światła przeciwmgielne K5 - podgrzewane fotele, elektrycznie rozsuwany dach, elektrycznie sterowane szyby (opcja) K6 - wentylator dodatkowy (II stopień) K7 - dmuchawa nawiewu powietrza, elektrycznie sterowane lusterka K8 - reflektory przeciwmgielne K9 - tylne światła przeciwmgielne gasnące po włączeniu świateł drogowych (tylko dla Francji i Szwajcarii) K10 - sterownik intensywnego zmywania. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koksik_1986 Opublikowano 23 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Dzieki Sprawdze to jescze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi