devil88 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 mam pytanie pomozcie kupilem niedawno pasek klinowy alternatora do mojego silnik m10 i okazal sie za krotki i facet powiedzial ze nie wie jaki ma byc?prosze o wymiar paska jaki powinien byc? jakie swiece najlepsze jednoelktrodowe i inne? jaka kopulke i filtr paliwa jakie symbole? pomozcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 mam pytanie pomozciekupilem niedawno pasek klinowy alternatora do mojego silnik m10 i okazal sie za krotki i facet powiedzial ze nie wie jaki ma byc?prosze o wymiar paska jaki powinien byc? Na Twoim miejscu zmieniłbym sklep, do tej pory nie miałem problemów z kupnem niczego, sięgali do katalogu i wszystko jasne, ale przy moim roczniku 11.86 czasami ważny był nawet miesiąc produkcji. jakie swiece najlepsze jednoelktrodowe i inne? Ja do siebie kupiłem NGK jednoelektrodowe, coś tam elektroda w "V" Wieloelektrodowych nie kupuj, one dobrze działają jak auto mocno ciśniesz i mają odpowiednią temperaturę. jaka kopulke i filtr paliwa jakie symbole? Kopułkę mi mechanik kupił BERU(jakoś tak), prawdę mówiąc nie jestem w stanie jej ocenić czy dobrze czy źle. Raczej byłbym na źle, ale nie wiem czy to wina samej kopułki czy może nieodpowiednigo ustawienia zapłonu. Poprostu po wymianie kopułki, palca rozdzielacza i ustwieniu zapłonu zaczął strasznie mulić i palić trochę więcej, znowu jak mu się ten zapłon przestawiło tak że w stroboskopie się nie mieścił to zbierał się pięknie ale jeszcze trochę więcej zaczął palić....... Do zapłonu, jesli kupujesz bo masz zamiar autem jeździć, to kup coś konkretniejszego, będziesz bardziej zadowolony. A filtr paliwa to do sklepu poprostu idź, ale do innego ;-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil88 Opublikowano 25 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 powiedz mi jakie swiece wyczytale mw katalogu ngk bp5es czy takie? mam problemy bo nadwozie jest od motoru 1,6 m10 mam zmieniony motor na 1,8 m1o swiece do 318 m10 sa wlasnie takie a jak patrzylem to do motoru sa swiece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurek Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Byq ma racje zmień sklep. Co do świec to NGK jednoelektrodowe, wszystko znajdziesz w dobrym sklepie w którym używa sie katalogów części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Kopułkę mi mechanik kupił BERU(jakoś tak), prawdę mówiąc nie jestem w stanie jej ocenić czy dobrze czy źle. Raczej byłbym na źle, ale nie wiem czy to wina samej kopułki czy może nieodpowiednigo ustawienia zapłonu. Poprostu po wymianie kopułki, palca rozdzielacza i ustwieniu zapłonu zaczął strasznie mulić i palić trochę więcej, znowu jak mu się ten zapłon przestawiło tak że w stroboskopie się nie mieścił to zbierał się pięknie ale jeszcze trochę więcej zaczął palić....... Do zapłonu, jesli kupujesz bo masz zamiar autem jeździć, to kup coś konkretniejszego, będziesz bardziej zadowolony. Z tego co gdzieś wyczytałem na jakimś innym forum to kopułke powinno się dobierać na podstawie nr VIN, podobno nie wystarczy tylko pojemność i rok,a żle dobrana może powodowć takie rzeczy jak tu piszesz :wink: Co do świec to polecam NGK... ...i zmień sklep :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi