arbuz229 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Witam wszystkich jestem po wymianie skrzyni biegów e46 manual i ciekawi mnie jedna sprawa gdyż przed wymianą lewarek skrzyni uciekał w prawo zamiast na sierodku był przesunięty w prawo po wymianie jest identycznie z tym że zalałem na prube olej ze starej skrzyni bo w nowej nie było oleju więc zastanawiam się nad przyczyną czy to będą sławne tulejki w skrzyni biegów czy może być przyczyną olej (niewiem mozę ktoś go na tamtej skrzyni wymieniał bo był czyścutki żułty bez opiłków a tamta skrzynia miała luz na wałku atakującym i było przy wbijaniu biegu buh zalałem ten olej na żeby sprawdzić skrzynie bo jak będzie nie tak to odeślę mógłby mi ktoś pomóc w tej kwestji?? Gdyby ktoś zalał jakimś nieodpowiednim olejem mogło by się tak robić?? dodam że jeśli olej w skrzyni się nagrzeje podczas jazdy to lewarek znacznie się poprawia i czuć zę wraca na swoje miejsce przy delikatnej pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Jak wchodza Ci biegi 3jka i 5tka? czy z dwojki idzie samo na 5tke i ciezko wbic trojke? Jak z redukcja z 4ki na 3jke wchodzi latwo 3jka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Olej nie ma nic wspólnego z wybuierakiem. To tulejki Ci ustalają położenie drążka zmiany biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darioital Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Wada fabryczna. BMW-klub.pl • Zobacz temat - [E46] Pozycja lewarka na 5 biegu zamiast centralnie/ PREMIER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arbuz229 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 z luzu zamiast 3 wchodzi piątka jeśłi już zrobie około 15km to lewarek prawie wraca na swoje miejsce gdy z 5 miałbym dać 3 to dalej wskoczy 5 pytam o olej bo kilka postów znalazłem że niby pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Chyba olej nie ma tu nic wspólnego z położeniem drążka zmiany biegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arbuz229 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 aha no to wesoło jeszcze raz będe przerabiał demontaż skrzyni ehh jani urok to ..... pech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Robiłem to w tamtym tygodniu i mechanikowi dalem 300zl za zrobienie i jest jak z fabryki. Z czwórki nie dalo sie na 3jke tylko szlo na 5tke i z dwojki tez na 5tke. Teraz ok. Wymienil cos przy skryni biegów czyli naprawa od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arbuz229 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 czyli pewnie te słynne tulejki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Tak tulejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi