FRYCIU Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Witam mam problem tak jak w temacie. Ostatnio rozebrałem to wszystko w pioruni, okazało sie ze są zaróweczki dobre, ale na kablach nie ma napięcia. a bezpieczniki wszystkie są ok! Gdzie szukać przyczyny uklon_bmw ??? Czy może podpiąć sie pod inną lampke od podświetlania np. od włącznika podgrzewania tylniej szyby ??? Pozdrwiam <bmw> <bmw> <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid325 Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Lepiej tak nie kombinuj sprawdź jeszcze pokrentełko od ściemniania podświetlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 21 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Lepiej tak nie kombinuj sprawdź jeszcze pokrentełko od ściemniania podświetlenia. a jak go sprawdzić ?? Jak nim krece to podświetlanie licznika i innych przycisków działa tylko nie ma prądu na kablu od podświetlanie włącznika świateł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid325 Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 A zrozumiałem że zegary ci nie świecą. Przełącznik chyba ma być podświetlony cały czas to prąd ma być po włączeniu zapłonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 A zrozumiałem że zegary ci nie świecą. Przełącznik chyba ma być podświetlony cały czas to prąd ma być po włączeniu zapłonu. Kurde dziś sprawdziłem jeszcze raz i dupka blada czy zapłon włączony czy tez nie nie ma napięcia na kablach od zaróweczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zico Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 podciągnij zasilanie od najbliższego działającego przycisku, pokrętła (tak aby działało razem z regulacją) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakto Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Mialem podobny problem , tylko ze mi wyj... cale oswietlenie w aucie, tak jak mowa wyzej , wsyztsko idzie od pokretla, w srodku jets taka smieszna kostka, a na niej jeszcze smieszniejsze blaszki po ukladane w pol kolu, i w tym tkwi caly zasrany problem... skonczylem z tym u znajomego elektryka ktory cos tam postokal w tej kostce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil88 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 sorki nie naleze do waszego klubu i wtracam sie w rozmowe mialem ostatnio problem wlasnie taki ze niechcaco przewod od lampki oswietlenia pokretla spadl mi na przewod od zapalniczki bo rozbieralem konsole i zniknelo cale oswietlenie licznika.lampki od pokretla i suwakow od nagrzewnicy i okazalo ze dziwnym trafem spalil sie wlacznik swiatel albo ten sciemniacz co w nim jest,po wymianuie przelacznika swiatel wszystko wrocilo od normy Spróbuj wymienic ten przelacznik moze to to! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Witam! Oświetlenie już działa! pogrzebałem tu i tam i wsio jest ok! Pozdrawiam I uważam ze temat można by zamknąć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mauser Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 Napisz teraz dokładnie jak kabelek ( gdzie, ddo których przewodów) jest podłączony, no i czy masz też zintegorwany jakiś buczek, któy się łącza jak masz zapalone światła i otwarte drzwi. Jest to teraz bardzo przydatne, bo nieraz już miałem tak, że wychodzę z auta idę do domu i z okna widze że światła świecą...;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melis Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 to ja dołącze sie do tematu... sprawa dzieje sie w Beemce kumpla (M10), po zdjeciu całej deski rozdzielczej, w celu dojścia do nagrzewnicy i ponownym jej założeniu znikneło podświetlanie wszystkiego... wszystkiego porócz predkościomierza. Sprawa jest dziwna bo przeciez tam nic pokrecic sie nie da bo wszystko (cała deska)jest podłaczana na tych wiekszych kostkach, i dziwi mnie własnie fakt ze swieci sie ten predkościomierz a oswietlenie obrotomierza, suwaków,pokrenteł, przycisków nie :? i żeby było jeszcze dziwniej potencjometr od włacznika dział. gdzie moze lezec przyczyna??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi