Darozzzz Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Witam. Panowie mam taki mały problem... Dziś rano po zajechaniu do pracy założyłem sobie matę na przednią szybę (taka z "uszami" które "łapie" się drzwiami), co bym nie musiał potem skrobać, zamknąłem auto z pilota i poszedłem pracować. Po pracy otworzyłem auto z pilota, szyby się ładnie opuściły, wsiadam do auta, zamykam drzwi a tu zonk... Szyba się nie domkła.. ani od strony kierowcy, ani pasażera... wysiadłem, myślę zamknę z pilota a tu znów wałek, bo centralny nie działa.... nie mam pojęcia co się mogło stać... Szyby z przycisku normalnie się opuszczają i zamykają, lecz nie domykają do końca... Wcześniej nie miałem takiego problemu, wszystko działało cacy... W dzień było do ok. -5 stopni, więc raczej nic nie zamarzło, bo były chłodniejsze dni i noce i wszystko było ok.. Chcę jak najszybciej rozwiązać problem, bo zimno, a do auta wieje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 może czujniki na ryglach drzwi się zawiesiły, ale żeby 2 na razpytanie_bmw może jakiś bezpiecznik? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darozzzz Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 no właśnie też dziwne... pierwsze co zrobiłem to właśnie sprawdziłem wszystkie bezpieczniki w skrzynce, lecz są całe.. Podociskałem wszystkie bezpieczniki i przekaźniki, lecz nic to nie pomogło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 a spróbuj docisnąć drzwi na maxa... może trzeba te zamki w karoserii z czujnikami przesunąć do przodu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darozzzz Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Właśnie próbowałem... i też lipa... a centralny może nie działać z tego powodu że szyby są nie domknięte? Spróbuję rozłączyć aku na godzinę. Może coś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 (edytowane) u mnie w coupe-cie przy niezamkniętych oknach centralny działa może te rygielki od tej czujki się zblokowały? masz może alarm? wyczytałem, że nieprawidłowe podłączenie czasami takie jajca powoduje??? centralke masz za schowkiem pasażera ... sprawdź jeszcze te czujki w karoserii:) Edytowane 6 Grudnia 2012 przez mareq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darozzzz Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 alarm jest, tyle że bez syreny:) Niestety nie wiem czy oryginalny, taki juz kupiłem:) żeby rozblokować te rygielki trzeba rozkręcić zamek w drzwiach tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 nie chodzi o te zamki,rygle co masz przykręcone do karoserii w nich właśnie są czujniki odpowiedzialne za domykanie i opuszczanie szyby spod uszczelki, możesz je śmiało palcem wcisnąć i gdy to zrobisz to szyba powinna się opuścić... [ATTACH=CONFIG]23323[/ATTACH] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darozzzz Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 właśnie byłem spróbować docisnąć te rygle. Niestety bez zmian... nie ważne czy dociśnięte na max czy nie szyba ani drgnie.... dodam że rocznik to 94... może to ma jakieś znaczenie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 może jakiś kabel w wiązce się przełamał?jakiś pin wtyczka? może moduł komfortu, sterownik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darozzzz Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Właśnie wróciłem z garażu, przyczyną okazał się uszkodzony sterownik centralnego ("alarm") mam jednak dokładany, znajdował się pod kolumną kierownicy... Wypiąłem i przepalił się bezpicznik 35, po wymianie bezpiecznika i odpięciu sterownika działakuogkuogkuog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor1991 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 mialem to w swoim e39 wysial bezpiecznik ten w bagazniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi