Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Jak Wam pokazuje temperature na zewnatrz w porownaniu do drogowych/domowych termometrow? Ja sprawdzalem 2 razy i mi przeklamuje. Wczoraj mialem 2.5 i bylo strasznie slisko wiec zadzwonielm do domu i domowy pokazywal -2,5....... Jak jest u Was?

Chris nie zawracaj sobie tym głowy. Temperatura w rożnych miejscach może nawet tych nie daleko od siebie odsuniętych rożna. Na oknie mam termometr ( mieszkam na parterze) pokazuje + 2 stopnie więcej niz ten co jest na ogrodzeniu 1,5 metra dalej.

Dodam ze kable nie maja tu nic wspólnego z jego działaniem to tylko przewodniki, jakby nie działał wcale to mogły by być one winne.

To nie stacja meteorologiczna tylko poglądowy pomiar temperatury dla kierowcy, a czy będzie pokazywał minus 5 czy minus 3 to obiecuję ci na 100% że samochód będzie jeździł. A tak na poważnie to ja bym się w koszty z taką błahostką nie pchał.happy_bmw

U mnie też tolerancja to max +/-1 st.C. Może czujka w zderzaku zaczyna strajkować? A obejrzyj ją, miałem kiedyś problem z termometrem po wymianie nadkola. Majster przyciął kabel od czujki. Kabelek zaizolowałem, styki wyczyściłem kontakt sprayem i śmiga drugi rokhappy_bmw

Chris nie zawracaj sobie tym głowy. Temperatura w rożnych miejscach może nawet tych nie daleko od siebie odsuniętych rożna. Na oknie mam termometr ( mieszkam na parterze) pokazuje + 2 stopnie więcej niz ten co jest na ogrodzeniu 1,5 metra dalej.

Dodam ze kable nie maja tu nic wspólnego z jego działaniem to tylko przewodniki, jakby nie działał wcale to mogły by być one winne.

Tylko, ze u mnie bylo +2,5 przy realnych -2,5 wiec to 5 stopni roznicy i tak porownywalem od wczoraj co chwile i wychodzi, ze moj klamie o 5-6 stopni wiec zawsze odejmuje 6 stopni poki co jak zerkam ;) wczoraj wieczorem bylo 1.5 bodajze to u mnie jak wracalem ( 18 godzina ) bylo 7,5 jeszcze :P

Zazwyczaj jak czujnik jest uszkodzony to pokazuje jakieś wielkie wachania, np -30 a w rzeczywistości na jest np + 10.

Ja bym wymontował czujnik i oczyścił styki na początek.

Dzisiaj rano u mnie w domu pokazywał -8 , w aucie też -8, ale to chyba przypadek, ogólnie przekłamuje od 0,5 do 1 stopnia C.

Edytowane przez przemal