Gość ChriS. Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Jak Wam pokazuje temperature na zewnatrz w porownaniu do drogowych/domowych termometrow? Ja sprawdzalem 2 razy i mi przeklamuje. Wczoraj mialem 2.5 i bylo strasznie slisko wiec zadzwonielm do domu i domowy pokazywal -2,5....... Jak jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 U mnie w stosunku do tego co pokazują te drogowe termometry to tak +- 1 stopień przekłamania, ale kto tu kłamie to nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 a ja ci powiem,że u mnie raczej jest OK,czyli jak Jaro napisał,+/- 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 U mnie 1stopień, np. dzisiaj pokazywał -24, a w mieście na ścianie -23, więc jest cieplutko, a buma mnie chciała okłamać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 podobnie jak u innych +-0,5 stopień jednak jeśli kolo auta dałem termometr to temperatura była o 0,4 stopnia inna czyli pokazuje dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Ja zauważyłem różnicę o 0,5 stopnia z tym co pokazuje przy drodze...A może to być zależne od tego że ja mam czujnik przy asfalcie a oni wyżej więc takie przekłamanie to żadne happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 u mnie jak u większości + - 0,5 stopnia różnicy happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 u mnie jak u większości + - 0,5 stopnia różnicy happy_bmw u mnie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 0,5 stopnia różnicy a to tylko dlatego ze Termometr czyta temperaturę co 0,5 stopnia a nie jak te dokładniejsze 0,1. Ale tak naprawdę to nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Dziekuje za odpowiedzi.. Po swietach wleci nowy czujnik, mam nadzieje, ze to jego wina, a nie kabli bo kable to zwykle duzo szukania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Chris nie zawracaj sobie tym głowy. Temperatura w rożnych miejscach może nawet tych nie daleko od siebie odsuniętych rożna. Na oknie mam termometr ( mieszkam na parterze) pokazuje + 2 stopnie więcej niz ten co jest na ogrodzeniu 1,5 metra dalej. Dodam ze kable nie maja tu nic wspólnego z jego działaniem to tylko przewodniki, jakby nie działał wcale to mogły by być one winne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomano Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 To nie stacja meteorologiczna tylko poglądowy pomiar temperatury dla kierowcy, a czy będzie pokazywał minus 5 czy minus 3 to obiecuję ci na 100% że samochód będzie jeździł. A tak na poważnie to ja bym się w koszty z taką błahostką nie pchał.happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 najważniejsze to jest że czujnik łapie temperaturę minusową i piszczy komputer że jest ślisko a u mnie jak u kolegów co pisali wyżej +- 1 stopień czujnik nie jest drogi i bardzo szybko się go wimienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fastandhurry Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 dziś jechałem po autostradzie i drogowe + o,8 u mnie +1, jak drogowy +1,8 to u mnie +2, czyli rzeczywiście ma tolerancję 0,5 st.C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 U mnie też tolerancja to max +/-1 st.C. Może czujka w zderzaku zaczyna strajkować? A obejrzyj ją, miałem kiedyś problem z termometrem po wymianie nadkola. Majster przyciął kabel od czujki. Kabelek zaizolowałem, styki wyczyściłem kontakt sprayem i śmiga drugi rokhappy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Chris nie zawracaj sobie tym głowy. Temperatura w rożnych miejscach może nawet tych nie daleko od siebie odsuniętych rożna. Na oknie mam termometr ( mieszkam na parterze) pokazuje + 2 stopnie więcej niz ten co jest na ogrodzeniu 1,5 metra dalej.Dodam ze kable nie maja tu nic wspólnego z jego działaniem to tylko przewodniki, jakby nie działał wcale to mogły by być one winne. Tylko, ze u mnie bylo +2,5 przy realnych -2,5 wiec to 5 stopni roznicy i tak porownywalem od wczoraj co chwile i wychodzi, ze moj klamie o 5-6 stopni wiec zawsze odejmuje 6 stopni poki co jak zerkam wczoraj wieczorem bylo 1.5 bodajze to u mnie jak wracalem ( 18 godzina ) bylo 7,5 jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Może łapie ciepło z auta może ktoś go źle wsadził w jego miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 (edytowane) Zazwyczaj jak czujnik jest uszkodzony to pokazuje jakieś wielkie wachania, np -30 a w rzeczywistości na jest np + 10. Ja bym wymontował czujnik i oczyścił styki na początek. Dzisiaj rano u mnie w domu pokazywał -8 , w aucie też -8, ale to chyba przypadek, ogólnie przekłamuje od 0,5 do 1 stopnia C. Edytowane 6 Grudnia 2012 przez przemal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi