Gość dirty.73 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 zwarcie do masy może oznaczać wszystko,a najczęściej uwalony czujnik,nie,inaczej by zapamiętało ten błąd,nie wiem dokładnie,gdzie masz ten czujnik,ale ja stawiam,że w przepływce,miernik masy powietrza działa,ale czujnik jego temp już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juhas2008 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 (edytowane) Czyli jak ym odłączył przepływomierz i byłąd zapamiętało to by inaczej brzmiał niż zwarcie?, czy ten błąd jest to że właś nie odłaczyłem przepływomierz i go zapamiętał? Bo niewiem czy bład jest dlatego że odłączyłme czy dlatego że jest czujnik popsuty. A ten walniety czujnik teperatury powietrza morze wpływać na to że silnik na zimy chodzi idealnie a gdy tylko troche złapie temperature dusi go przy 4500tyś obrotów i dalej nie idzie? Jesil tak to gdzy kiedyś wymieniałem cały przepływomierz ale tylko na chfilę a nie zrobiłem adaptacji, nie usunołem błedu to silnik mógł nadal tak samo chodzić bo nadal komputer miał bład czy nie? Czy można jakoś sprawdzić czy te czujnik śa dobre? Czy tylko podmianka? Edytowane 20 Grudnia 2012 przez juhas2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 po samym odpięciu,byłby inny błąd,to jest uszkodzenie,a czy ma wpływ?pewnie ma,każdy czujnik ma na coś wpływ,upewnij się tylko,czy napewno jest w przepływce(bo ja nie wiem jak jest u ciebie) i tak,jak wymieniłeś na chwile bez kasowania adaptacji,to nawet nie zdążył pobrać prawidłowych ustawień,to trzeba troche pośmigać,żeby sam sie zaadoptował myśle ,że podmianka,i troche jazdy,pokazałoby,czy to akurat to,bo bardzo możliwe(aczkolwiek nie na 100% pewne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juhas2008 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 A czy przepływomierz od 325 bedzie pasował? chyba nie ale pewien nie jestem. Albo czy od e46 318 tylko silnika nowszego na łańcuchu rozrządu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 nie będą pasowały najlepiej taki sam a najlepiej z takim samym numerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 jeżeli średnica przepływomierza nie będzie pasowała a wtyczka owszem wymień sam czujnik a obudowę zostaw starą powinno działać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juhas2008 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Koledzy wymieniłem przepływomierz i silniczek krokowy i niestety nadala na rozgrzanym silniku dusi ją przy 4500tyś obrotów. Przynajmniej teraz przestała kuleć na niskich obrotach. I mam takie wrażenie że jest troche bardziej żwawsza, ale to tylko może wrażenie. Ale nadal niezanam przyczyny dlaczego nie idzie do odcinki tylko do 4500tyś obrotów. Może ktoś z was ma jakiś pomysł. Może to jakas pierdułka. Prosze o pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 napewno lepiej pracuje,po wymianie na sprawne części,hm,no inpa by sie przydała,zobaczyło by się jeszcze kąt otwarcia i napięcie na przepustnicy,może coś tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juhas2008 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Może i tak. Tyle że w mojej okolicy nikogo takiego nie ma. Nawet nikt nie ma kostki okrągłej by podpiąć. Musiałem swoją bmke na kableki podłaczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juhas2008 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Może ktoś z was ma jeszcze jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juhas2008 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Co już zrobiłem/wymieniłem: -nowe Przewody, świecę, przewod z czujnikiem 4 cyl. -nowa sonda lambda -wymieniona z dobrego silnika kopułka -wymieniony z dobrego silnika komputer -wymieniona z dobrego silnika przepustnica -wymieniony z dobrego silnika silniczek krokowy -wymieniona z dobrego silnika głowica z wałkiem popychaczami i całą resztą (wałek nie jest wytarty, nie ma progów) -nowa uszczelka pod głowicą -wymieniony z dobrego silnika czujnik położenia wału -nowe czujnik temperatury -podpięcie pod komputer nie wykazało żadnych błędów -sprawdzony układ wydechowy czy nie jest zatkany (brak katalizatora) Chyba o niczym nie zapomniałem. Już nie mam pomysłu co to może być. Zapewne jakaś pierdółka. Mam nadzieje że pomożecie. Z góry dziękuję za odpowiedzi i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juhas2008 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Koledzy pomuszcie :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 juhas,bo już sie pogubiłem,masz gaz?dzieje się wszystko i na gazie i na benzynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 mi juzby się odechciało chyba tego auta.a zapewne to jakaś pierdółka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juhas2008 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 juhas,bo już sie pogubiłem,masz gaz?dzieje się wszystko i na gazie i na benzynie? Tak. Mam gaz na śróbe. Dzieje się to samo na gazie i na bęzynie. mi juzby się odechciało chyba tego auta.a zapewne to jakaś pierdółka No już mam go dosyć, ale już tyle kasy w niego włożyłem a zakres poszukiwań się zmniejszył i myśle że z Waszą pomocą dojde do tego co się dzieje. I tak jak mówisz zapewne jest to jakaś pierdólka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boski Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 No ale Panowie...co nas nie zabije to nas wzmocni. Jezeli Juhas zmienial przeplywki i czujniki i nic to kiszka. Nie wierze zeby podtarcie walka o 0,1 mm mialo taki wplyw i to w syst wtrysk motronic, ktory nie ma komutera tylko troche lepszy kalkulator... Ale jezeli do tego dojdzie wytarcie dzwigienek to problem sie robi duzy. Niski wznos zaworow umozliwia dostarczenie niewielkiej ilosci mieszanki a co za tym idzie przy wysokich obrotach mieszania bedzie za bogata gdyz cisnienie wtrysku przekracza nadcisnienie w kolektorze. Na zimnym silniku pracuje ja dawce rozruchowej a zimna sonda jest troche slepa i system ma przyjete inne wartosci. Po osiagnieciu temp pracy wraca do normy czyli jak dla nas jest zle. Dla tego mysle o wymianie walka lecz lepiej na zadbany orginal razem z dzwigienkami, gdyz zamienniki maja inny profil i gina w oczach. A do syfiastych zamiennikow nie mam przekonania. Chociaz... Jak trafi sie kupiec to kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juhas2008 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 (edytowane) Może są jeszcze jakieś czujniki, albo coś innego co odpowiada za tą usterke o których zapomnieliśmy. Tylko Copytanie_bmw:confused: A może jest coś z wiązką koputera króra sterjue silnikime. Kiedyś o ty czytałem na jakimś forum i koleś pisał że miał przerwany kabel masy od sterowania silnikiem. Edytowane 27 Grudnia 2012 przez juhas2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juhas2008 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Macie jakieś propzycje?:confused: Bo ja już rozkładam ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 a w jakimś serwisie byłeś z tym? (chodzi mi o to czy ktoś jeszcze zaglądał do tego auta oprócz ciebie? może gdzieś mieli już taki przypadek)bo to faktycznie nieciekawa sytuacja ,nawymieniasz tam klamotów ,które nie mają z tym zadnego związku, już po częsci to zrobiłeś a to jakby nie patrzeć topienie hajsu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juhas2008 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Tak byłem w serwisie i nikt niewie co to może być. W szkole mam mechanikia który jest fanatykiem BMW i także rozkłada ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 dziwne to że komp nic nie wykrył. a mówisz z tym zapłonem wszystko jest na pewno ok?w aucie innej marki już miałem takie cuda odpowiedzialne za przerywanie jak palec rozdzielacza, no cieżko powiedziec co to może być.pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juhas2008 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Cała kopólka i palec też wymieniłem ale zaraz zmieniłem zpowrotem bo nierówno pracowała. Tylko cewki nie zmieniłem bo niemam z kąd. W pobliżu nikt nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 ciekawe co ona by pokazała . moze zwyczajnie osłabła już i nie ma tej mocy co powinna? upierałbym się cały czas przy tym aparacie zapłonowym,szukaj tej cewki może ta gnida robi te niespodzianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juhas2008 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 A cewka musibyć od 1.8? A może jakaś inna marka smaochodu ma taką samą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 tak patrze teraz to tanie te cewki BMW E30 M40 316 318 1,6 1,8 CEWKA ZAPŁONOWA (2869998676) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi