gracjan177 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Witam forumowicze. Mam taki problem, posiadam bmw 530d 2001 rok automat. Dzisiaj rano odpaliłem auto i wszystko było ok i po paru kilometrach po wciśnięciu pedału hamulca pedał nie odbijał i auto cały czas hamowało. Po odczekaniu paru minut pedał już odbijał tylko nie obijał odraz tylko bardzo powoli. Teraz już normalnie odbija po zdjęciu nogi z pedału hamulca odbija odraz. Od czego to może być spowodowane? Z góry dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imilo Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 (edytowane) Ja miałem to samo woda w serwo hamulcowym i zamraża ci hamulec. Czeka cie wymiana serwa bo mi całkiem zamarzło i jechałem do Krzyśka Majewskiego bez hamulca Edytowane 3 Grudnia 2012 przez imilo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracjan177 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Hmm no właśnie byłem u mechanika i sprawdzał tam to mówił że wszystko jest ok i hamulec wtedy normalnie odbijał. A ty też tak miałeś że rano odpaliłeś auto i było ok i po paru minutach jazdy gdy wcisnąłeś hamulec to nie wrócił już? Bo ja właśnie tak miałem a potem wracał tylko bardzo powoli a teraz jest znów ok Ciekaw jestem jutro jak będzie. W każdym bądź razie jak sprawdzić to serwo? Musi to zdemontować i wtedy oblukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 masz niewielka ilość wody podmarznie i nie odbija wydaje mi sie ze to woda w servie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracjan177 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 sorry że głupio zapytam, ale jestem zielony w tym temacie. To serwo to trzeba wymienić czy da się coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Polak umie polak potrafi da się zrobić ale radził bym wymienić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracjan177 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Aha no to spoko. A jeszcze mam pytanie gdzie i w którym miejscu jest ta komora w której jest to serwo i można sprawdzić czy nie ma tam wody? Bo jak by dało radę samemu to sam bym sprawdził. Z góry dzięki z podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Serwo masz w komorze silnika po stronie kierownicy takie coś Zdjąć osłonę filtra kabinowego od strony kierowcy i zajrzeć tam. To to badziewie z napisem Lukas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracjan177 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Ahaaaaaaa no to teraz już kumam o co chodzi. Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Proszę bardzo i powodzonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 A moze tylko plukanie i wymiana plynu da rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 może rzeczywiście wystarczy zlać stary płyń przepłukać nowym oczywiście w jakimś ciepłym garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imilo Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Nie ma sensu z własnego doświadczenia wiem że lepiej wymienić ja suszyłem wymieniałem płyn i przy większym mrozie i tak objawy wracały a woda w serwie to najczęstsza przyczyna zatkanego odpływu tam gdzie serwo i przez to ona jakimś sposobem się do niego dostaje ja się bym nie bawił w żadne kombinowanie bo ta są jednak hamulce i to jest twoje bezpieczeństwo. Wymiana serwa mnie kosztowała 400 zł u Majewskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Panowie pomyślcie układ hamulcowy jest hydrauliczny , zamknięty i nie ma możliwości aby od tak dostała się do niego woda. Woda nie znajduje się w samym płynie a w serwie. Częsta dolegliwość serwa to to ze ono rdzewieje. To element wymienny nie polecam naprawiać gdyż hamulce to nasza ostatnia szansa jaka mamy prowadzać auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Wymień płyn w układzie i będzie po problemie. Tylko przy wymianie odpowietrz koła i wysprzęglikbmw_0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi