Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowicze.

Mam taki problem, posiadam bmw 530d 2001 rok automat.

Dzisiaj rano odpaliłem auto i wszystko było ok i po paru kilometrach po wciśnięciu pedału hamulca pedał nie odbijał i auto cały czas hamowało.

Po odczekaniu paru minut pedał już odbijał tylko nie obijał odraz tylko bardzo powoli.

Teraz już normalnie odbija po zdjęciu nogi z pedału hamulca odbija odraz.

Od czego to może być spowodowane?

Z góry dzięki za podpowiedzi.

Hmm no właśnie byłem u mechanika i sprawdzał tam to mówił że wszystko jest ok i hamulec wtedy normalnie odbijał.

A ty też tak miałeś że rano odpaliłeś auto i było ok i po paru minutach jazdy gdy wcisnąłeś hamulec to nie wrócił już?

Bo ja właśnie tak miałem a potem wracał tylko bardzo powoli a teraz jest znów ok

Ciekaw jestem jutro jak będzie.

W każdym bądź razie jak sprawdzić to serwo? Musi to zdemontować i wtedy oblukać?

Nie ma sensu z własnego doświadczenia wiem że lepiej wymienić ja suszyłem wymieniałem płyn i przy większym mrozie i tak objawy wracały a woda w serwie to najczęstsza przyczyna zatkanego odpływu tam gdzie serwo i przez to ona jakimś sposobem się do niego dostaje ja się bym nie bawił w żadne kombinowanie bo ta są jednak hamulce i to jest twoje bezpieczeństwo. Wymiana serwa mnie kosztowała 400 zł u Majewskiego

Panowie pomyślcie układ hamulcowy jest hydrauliczny , zamknięty i nie ma możliwości aby od tak dostała się do niego woda. Woda nie znajduje się w samym płynie a w serwie. Częsta dolegliwość serwa to to ze ono rdzewieje. To element wymienny nie polecam naprawiać gdyż hamulce to nasza ostatnia szansa jaka mamy prowadzać auto.