SoulRea Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Z uwagi na ogarniecie budy oczyszczenia jej ze zbędnych podzespołów przyszedł czas na pogięcie i pospawanie klatki. Rury już zostały zakupione ( bezszwowe) oczywiście. Może ktoś natrafił na jakiś schemat lub kąty gięcia rur oraz ich wymiary. Natrafiłem tylko na ogólne schematy jednak nie za bardzo są one dla mnie czytelne i tym samym przydatne. Podam link może się konus to przyda. http://www.heigo.de/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Z uwagi na ogarniecie budy oczyszczenia jej ze zbędnych podzespołów przyszedł czas na pogięcie i pospawanie klatki. Rury już zostały zakupione ( bezszwowe) oczywiście.Może ktoś natrafił na jakiś schemat lub kąty gięcia rur oraz ich wymiary. Natrafiłem tylko na ogólne schematy jednak nie za bardzo są one dla mnie czytelne i tym samym przydatne. Podam link może się konus to przyda. http://www.heigo.de/index.html Mam e30 na torze, sedan z pol klatka. Jezeli chcesz, zapraszam z miarka. Mozesz mierzyc dowoli. Klatke robil Koziol z Wrocka, on raczje siedzi w tych tematach wiec mysle za klatka jest dobrze zrobiona.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Dziki Woz-u za zainteresowanie. Temat klatki już zamknięty zamontowana i o spawana. Projekt i plany wykorzystałem z Forda Sierry Corword. Teraz mam dylemat co do swap-a myślałem od początku nad 4,4 litra ale teraz waham sie czy 2.8l z 2x Vanos-em nie wystarczy. 4.4l koszta i grubsza robota a 2.8 wejdzie jak złoto. Auto odchudzone do max-a Masa bez silnika i skrzyni to 684 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Bys tak zrobil temacik tego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zrobie wszystko w swoim czasie, trocheje fotek mi niestety poleciało jak straciłem telefon ale to takie nie istotne w sumie były. Bardziej się staram by na nowy rok polatać na Radeco , może nawet przed Woz-em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla56 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Bys tak zrobil temacik tego projektu x2, będę obserwował i kibicował jak wrzucisz:lol:. Co do silnika, ponoć m62b44 są bardziej awaryjne, aniżeli m60b40. Jak pchać v8, to może lepiej zmniejszyć nieco pojemność i zyskać na trwałości? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi