Dudek Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 w sobotę rano wybrałem się z synem na zakupy w czasie jazdy w bagażniku zaczęła mi się tłuc butelka z olejem silnikowym jakieś 0,5l zatrzymałem samochód i poprosiłem syna zęby dolał te resztki (silnik zimny) oczywiście pojechałem dalej po powrocie z zakupów kiedy podjeżdżam pod dom zauważyłem ze mocno dymi mi się z pod maski okazało się ze syn nie zakręcił korka wlewu oleju w wszystko wywaliło na silnik ( korek przepadł) zostawiłem samochód wsiadłem w drugi i pojechałem szukać korka oczywiście nie znalazłem wiec zaczął się dramat sobota kolo południa gdzie kupić objechałem pobliski szrot nic pobliskie sklepy i hurtownie nic na allegro znalazłem że na karmelkowej jest gonie tam ale zły nie pasuje do m 51 (załamka) objechałem wszystkie sklepy w okolicy po całej długości nic ogień dalej lecę na Kleczkowską na port części do różnych samochodów w tym bmw i opel ale znowu lipa nie ma wróciłem do domu załamany myślę jak tu wytrzymam 3 dni bez ,,śnieżynki'' bo tyle miej więcej będzie trwać przesyłka z allegro stoję tak koło auta i nagle przeszedł mnie SZATAŃSKI PLAN : A MOŻE KOREK OD PASSATA PASUJE? AAAAAAAAAAAAAA SZOK !!!!!!!!!!!! korek od Passata b3 1.8 benzyna pasuje idealnie do bmw 2.5 tds tak to SZAJSWAGEN ratuje życie BMW :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barfiz Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Ja bym in tak kupił korek od bmw!! Bo ten od SZAJSWAGEN nie ma napisu CASTROL i BMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 To się nazywa finezja ja bym na to nie wpadł happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Oj stary ranisz me serce ale szacun za pomysłowość , teraz wymień olej wraz z korkiem bo ci VW bagnet zeżre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 zostawiłem samochód wsiadłem w drugi i pojechałem akcja rodem z GTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Ja bym in tak kupił korek od bmw!! Bo ten od SZAJSWAGEN nie ma napisu CASTROL i BMW Ja u siebie też nie mam napisu CASTROL i BMW - starszych modelach nie było (pewnie Dudek też nie miał ) Dudek możesz także poszukać korka od opla omegi B - wyciągnięte z wikipedii - http://pl.wikipedia.org/wiki/Opel_Omega: Diesla 4-cylindrowy2.0 R4 DTI 16V o mocy 100 KM (X20DTH) w latach 1997-1999 [*]6-cylindrowe 2.5 R6 12V TD o mocy 130 KM (kod: 25TD) w latach 1994-1999 2.5 R6 12V TD o mocy 131 KM (kod X25TD) w latach 1996-1999 Pierwszy z wymienionych sześciocylindrowych silników wysokoprężnych jest jednostką zapożyczoną od firmy BMW (tzw. TDS, konstrukcja austriackiej firmy Steyr), w którym została obniżona moc o 13 KM, kolejna jednostka na liście jest to ten sam silnik zmodyfikowany przez Opla w celu spełnienia normy emisji spalin Euro 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 akcja rodem z GTA dobrze ze kierowcy drugiego auta niewyrzucil na swiatlach Ja u siebie też nie mam napisu CASTROL i BMW - starszych modelach nie było (pewnie Dudek też nie miał ) Mial mial bo mi plakal przez telefon dobrze ze nie skonczyl z soba przez ten korek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 w sumie było blisko siedziałem na krawędzi sky towerze i zastanawiałem się czy jeszcze odzyskam korek ale akurat przejeżdżał NEM i mnie sciągnął na dół i wytłumaczył mi że jeszcze nic straconego ha SAGUI ja miałem taki ładny napisz CASTROL i narysowany znaczek oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 siedziałem na krawędzi sky towerze i zastanawiałem się czy jeszcze odzyskam korek ale akurat przejeżdżał NEM i mnie sciągnął na dół to w sumie ci nieźle ci pomógł:lol:za nogi cie ściągnął? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi