Bromba Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 E39 523i 1998 Touring w automacie reduktor Tomasetto komputer Stag 300 wtrysk Valtek założone w 2010 teraz zmieniłam filterki i była regulacja wtrysków mapa benzyny idealna z mapą gazu a spalanie 20-30 litrów w mieście kto ma pomysł,co z tym fantem zrobić? a może znacie jakiegoś dobrego gazownika? bo chyba zbankrutuję..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCHU 77 Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 heh to chyba opłaca sie bardziej jeździć na benzynie co:lol:, a tak na poważnie to mi poprzednia też dużo paliła na gazie i też miałem Staga, i coś było pomieszane z mnożnikami w mapie paliwowej i czas otwierania wtrysków, mi to robił koleś, ale każdy porządny gazownik powinien ci to poprzestawiać pod warunkiem że mu sie chce, bo ci gazowniki to maja to gdzieś zakładaja instalację regulują aby to chodziło równo i po wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 jedź do innego gazownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi 528 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Ula ja proponuje reset kompa tydzien pojezdzij na paliwie i na regulacje to ze sa idealne to nie znaczy ze sa ok. Mi 2.8 aut w miesci pali max 20 !!! Silnik musi pracowac idealnie na paliwie sondy itp bo instalka korzysta z map benz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 podjedź gdzieś na komputer bo mi tu śmierdzi padniętą przepływką bądź sondą lambda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 mialem staga300 plus w v8 3,0 i w miescie max 18 litrow , montaz i serwis mialem w Boleslawcu na granicznej w razie co na PW moge podac telefon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bromba Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 po podłączeniu do kompa wyskoczył błąd z przepływką potem koleś robił jakieś testy i jedna sonda nie wykazuje żadnych wartości(nie wiem,czy poprawnie się wyraziłam) czyli co,obydwie te rzeczy do wymiany? tu śmierdzi padniętą przepływką bądź sondą lambda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 nie zasugerowałem czego się trzymać.... czyli jak wyskoczył błąd przepływki to jest do wymiany..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 o ile mi wiadomo stag 300 nie potrzebuje sond, a co do przeplywki to nie zawsze blad swiadczy o tym , ze padnieta , najlepiej jest zapiac druga na probe , zeby nie potrzebnie w koszty sie ladowac.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bromba Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 odgrzeję kotleta,zresztą swojego po wymianie przepływki nic się nie zmieniło,co prawda błędu już nie ma,ale nadal pali z 20 litrów i to na benzynie. słyszałam,że jak jedna z sond jest walnięta,to może to być przyczyną,bo komputer coś tam sobie ustawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 A na kompie sprawdzałaś jak pracują sondy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 tak,sonda może spowodować kosmiczne spalanie,podjedź do jakiegoś kumatego elektryka,to miernikiem ci sprawdzi,pamiętaj,że silnik musi być rozgrzany,można to też INPĄ ładnie sprawdzić,jeśli masz tam kogoś z kablem(:mrgreen:)i kompem,to proponuje to sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIWEK30283 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Temat z gazem przerabiałem już dziesiątki razy mam instalacje stag 300 auto paliło ok 25 l w mieście i różne jaja się działy nie do opisania jeździłem od jednego do drugiego i w końcu trafiłem do: BOSCH serwis na ul .Grabiszyńskiej koło mostu kolejowego za stacją orlen dzisiaj auto chodzi jak powinno pali do 20 w mieście w trasie mogę zejść do 11,3 przy pojemności 4.4l Na prawde polecam! Oni konkretnie zajmują się stagiem i mają pojęcie o nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Jak zaczęła palić 20L benzyny to raczej nie jest to kwestia regulacji Staga tylko sond lambda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIWEK30283 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Co do benzyny to się zgadzam lecz w temacie gazu i związanych z nim kłopotów polecam niżej wymieniony serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi