Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Problem dotyczy BMW e39 525tds. 97r.A więc podczas jazdy gdy wskazówka obrotościomierza dochodzi do 1700 obr.silnik zaczyna leciutko szarpać,gdy wskazówka dojdzie do 2000 tyś obr.szarpanie zanika i silnik ciągnie aż miło,dzieje się to tylko w tym przedziale obrotów,na wolnych obrotach pracuje równo choć co jakiś czas ma wachnięcia.Gdy zacznę jazde dość ostro wciskając pedał gazu silnik wkręca się idealnie bez żadnych szarpnięc.Auto pali na zimnym jak i na ciepłym idealnie,nie ma żadnych przecieków,pompa suchutka.Za nim pojadę do mechanika może coś doradzicie co może być przyczyna.

Odłączyłem przepływkę no i jest poprawa auto nie szarpie i chodzi lepiej happy_bmw.Jak długo mogę jeżdzic bez przepływki,czy taka jazda może szkodzić silnikowi.Znalazłem w necie jak można tymczasowo naprawić przepływkę wiercąc otwór.No i jaką kupic nowy zamiennik,orginalną używkę bo nowy orginał trochę kosztuje a z kapustą narazie niezabardzo.

A próbowałeś ją czyścić ? ja swoją w środku czyściłem benzyną ekstrakcyjną wlałem do środka dół przyłożyłem coś co nie przepuszcza i jest czyste potem górę zatkałem dłonią lekko poobracałem i poczekałem aż wyschnie a samą płytkę w środku delikatnie przetarłem patyczkami do uszu i operacja się udała...Już nie zaszkodzi a może pomóc może jest brudna u mnie na patyczku było trochę brudu w formie kurzu czy pyłów.