Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

miałem cały czas problem z wilgocią w aucie i z mokrą podłogą. Myślałem że na początku cieknie to w miejscu gdzie kiedyś była kolumna kierownicy że źle zarobili przy przekładce. Ale kiedy zdjąłem schowek zobaczyłem że jest to dobrze zrobione i nic tam nie cieknie więc zacząłem szukać problemu bo już powoli zaczęło w aucie śmierdzieć wilgocią i stęchlizną. I znalazłem problem tak mi się wydaje. A więc z tyło auta w podłodze są zaślepki nie wiem do czego one służą ale u mnie ich brakuje i tamtędy się dostaje woda i zamaka z tyłu cały dywan. Wkleję zdjęcia żeby pokazać o co mi chodzi.

47689226.jpg

46616751.jpg

Są to zdjęcia z pod auta. Te dziury się znajdują z tyłu auta jak się zaczyna kanapą tylną. Moja prośba brzmi żeby ktoś kto posiada e46 zrobił zdjęcia jak u niego to wygląda z zaślepkami żebym wiedział co szukać. Najlepiej jakby ktoś zmierzył średnice tej zaślepki albo może wyjął ją żeby podał mi numer część, bo w BMW mi powiedział że jest ponad 20 rodzaju i on nie wie której mi brakuje. Za wszelką pomoc dziękuję.

Pozdrawiam Hadzi

Witam.Miałem podobny problem w swojej e46,z tym że u mnie woda dostawała sie przez wygłuszenie drzwi i brakowało jednego korka w podłodze.Niestety żeby wysuszyć podłogę musiałem ją wyjać(tylną cześć podłogi) ponieważ pod wykładziną jest gruba gąbka która bardzo dobrze nasiąka wodą.Suszenie trwało cały weekend.Tutaj mam jakieś zdjęcia suszenie - a set on Flickr.

• 6 miesięcy temu...

Odgrzeje nieco kotleta...Panowie potrzebuję pilnie numery części tych korków na przód 2szt + na tył 2 szt., kto podpowie RealOEM.com * BMW E46 320d Sealing cap/plug

Średnica otworu z przodu to 20mm, natomiast z tyłu to 25mm, jakieś sugestie ??

Edytowane przez Krzysiek669