Hadzi Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Witam, miałem cały czas problem z wilgocią w aucie i z mokrą podłogą. Myślałem że na początku cieknie to w miejscu gdzie kiedyś była kolumna kierownicy że źle zarobili przy przekładce. Ale kiedy zdjąłem schowek zobaczyłem że jest to dobrze zrobione i nic tam nie cieknie więc zacząłem szukać problemu bo już powoli zaczęło w aucie śmierdzieć wilgocią i stęchlizną. I znalazłem problem tak mi się wydaje. A więc z tyło auta w podłodze są zaślepki nie wiem do czego one służą ale u mnie ich brakuje i tamtędy się dostaje woda i zamaka z tyłu cały dywan. Wkleję zdjęcia żeby pokazać o co mi chodzi. Są to zdjęcia z pod auta. Te dziury się znajdują z tyłu auta jak się zaczyna kanapą tylną. Moja prośba brzmi żeby ktoś kto posiada e46 zrobił zdjęcia jak u niego to wygląda z zaślepkami żebym wiedział co szukać. Najlepiej jakby ktoś zmierzył średnice tej zaślepki albo może wyjął ją żeby podał mi numer część, bo w BMW mi powiedział że jest ponad 20 rodzaju i on nie wie której mi brakuje. Za wszelką pomoc dziękuję. Pozdrawiam Hadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Jutro się wgramolę pod auto i kliknę ci parę fotek. Ale wyglada to jakos tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadzi Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 O wielkie dzięki zaraz będę coś podobnego szukał bo mam powódź z tyłu auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCHU 77 Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 mzmierz sobię tylko średnicę sufmiarką i podjedź do byle jakiego zakładu zajmującego sie rozbiurką aut, szrot tam dostaniesz od ręki dobre używki nie ma sensu kupywać nowych bo to jest tylko plastikowa zaślepka to się nie psuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadzi Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 też myślałem żeby to potraktować biteksem ale jak to teraz wysuszyć w taką pogoda. A najgorsze że mam teraz garaż zawalony rzeczami bo mam remont na chacie i nie mam dostępu do kanału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadzi Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Temat do zamknięcia już ogarnąłem i zrobiłem. W serwisie za zaślepkę 1,53 zł więc stwierdziłem że mogę się podjąć tak wielkiej inwestycji Wyciągnąłem w miarę wodę odkurzaczem do prania tapicerki i założyłem zaślepki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 oczywiście przesmarowałeś je czymś jakiś biteks silikon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadzi Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 biteksu nie mam właśnie, ale w poniedziałek pojadę po biteks i ogarnę to. Ale najważniejsze że się już tam woda nie będzie dostawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecia_psg Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Witam.Miałem podobny problem w swojej e46,z tym że u mnie woda dostawała sie przez wygłuszenie drzwi i brakowało jednego korka w podłodze.Niestety żeby wysuszyć podłogę musiałem ją wyjać(tylną cześć podłogi) ponieważ pod wykładziną jest gruba gąbka która bardzo dobrze nasiąka wodą.Suszenie trwało cały weekend.Tutaj mam jakieś zdjęcia suszenie - a set on Flickr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek669 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Odgrzeje nieco kotleta...Panowie potrzebuję pilnie numery części tych korków na przód 2szt + na tył 2 szt., kto podpowie RealOEM.com * BMW E46 320d Sealing cap/plug Średnica otworu z przodu to 20mm, natomiast z tyłu to 25mm, jakieś sugestie ?? Edytowane 11 Czerwca 2013 przez Krzysiek669 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadzi Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 24 to jest na 90% tył a na przód to Ci nie pomogę bo nie wiem ale z tego co wygląda z rysunku to 23? nie wiem podjedz do serwisu BMW na karkonoskiej i oni Ci powiedzą, one nie są drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek669 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Byłem u siebie w ASO w Lubinie, nie ogarniają tematu Przody mają 20mm średnicy więc raczej nr 23 to nie jest, one mają takie ząbki metalowe co wystają przez podłogę na zewnątrz auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi