Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

to jak by złapali sprawce to osobiście ja bym nie czekał aż sąd go skaże tylko zanim by go doprowadzili do sali rozpraw to wyrwał bym mu głowę z kreęgosłupem

oglądałeś film "Prawo Zemsty"?

ja bym zrobił dokładnie to samo co on(ogólnie polecam film jest mega...)

ja mam dwóch synów i jeżeli by mnie to spotkało to jak by złapali sprawce to osobiście ja bym nie czekał aż sąd go skaże tylko zanim by go doprowadzili do sali rozpraw to wyrwał bym mu głowę z kreęgosłupem

Wszyscy mówią jaka to tragedia a wcale bym się nie zdziwił jak okazało by się że napadli na gościa w dwójkę i typ się bronił, skoro ktoś został jeszcze ranny przy tym zajściu to dziwne trochę żeby jeden gość dostawił się do dwóch a potem jeszcze na policję sam zgłosił, ja osobiście dawno wyleczyłem się z dawania wyroków przed poznaniem wszystkich faktów

Wszyscy mówią jaka to tragedia a wcale bym się nie zdziwił jak okazało by się że napadli na gościa w dwójkę i typ się bronił, skoro ktoś został jeszcze ranny przy tym zajściu to dziwne trochę żeby jeden gość dostawił się do dwóch a potem jeszcze na policję sam zgłosił, ja osobiście dawno wyleczyłem się z dawania wyroków przed poznaniem wszystkich faktów

Tak właśnie podawali w wiadomościach - Zgłosił się sam na policję, że ranił w obronie własnej, bo go napadli. Chłopak ma czyste kartoteki, a kumpel 17-latka już wcześnie kogoś pobił ze skutkiem śmiertelnym.

więc gdyby tak było, to powstaje dylemat: w razie obrony własnej: zranić? a jak zranienie powstanie w złym miejscu i nastapi zgon, więc:zabić? czy czekać potulnie samemu na pobicie lub zabicie, bo a nóż mnie tylko pobija a nie zabiją..więc jakoś to będzie..

młody, już jest skazany przez ludzi do końca swojego życia, niezależnie czy zabił bo chciał, czy zabił bo się bronił, nawet jeśli nazbyt impulsywnie- jednak we własnej obronie. a nawet jakby plaga zabiła wszystkich ludzi, poza nim- i tak jest skazany do końca życia-przez samego siebie i swoją świadomość.

Zgłosił się sam na policję, że ranił w obronie własnej, bo go napadli. Chłopak ma czyste kartoteki, a kumpel 17-latka już wcześnie kogoś pobił ze skutkiem śmiertelnym.

Tez o tym slyszalem w radiu. I jezeli jest to prawda to nasuwa mi sie cytat "wyrwalem chwasta"

Tak się składa że typ który zginął jest z mojego osiedla a dokładnie parę bram dalej.

Znam ich bardzo dobrze już od paru dobrych lat robią sobie tu co chcą , pobicia to ich chleb powszedni i nie mam tu na myśli solówek.

Większość z tych osób była karana jeden z nich odsiadywał już za morderstwo ale po wpłacie kaucji czeka na proces.

Mówiąc krótko mała strata dla nich są tylko dwie drogi kryminał lub jak w tym przypadku śmierć.

Osobiście obstawiam wersje tego Tomka wiem do czego są zdolni więc nie sądzę by koleś z byle powodu zaatakował .

• 2 tygodnie później...
więc gdyby tak było, to powstaje dylemat:

Jaki dylemat? Tutaj nie ma chwili na dylematy tylko trzeba ratować siebie i swoje życie. To jest instynktowne. Jeśli na mojej drodze stanąłby człowiek który będzie chciał mnie lub mojej rodzinie zrobić krzywdę to na bank nie będę się zastanawiał czy coś mu się stanie czy nie tylko nawyczajniej w świecie go zatłuke. Jasne, później będą tego konsekwencję ale każdy ma prawo bronić siebie i własne zdrowie.

Znam ich bardzo dobrze już od paru dobrych lat robią sobie tu co chcą , pobicia to ich chleb powszedni i nie mam tu na myśli solówek.

Większość z tych osób była karana jeden z nich odsiadywał już za morderstwo ale po wpłacie kaucji czeka na proces.

Jak to się mówi: "trafiła kosa na kamień" "mieczem wojujesz, od miecza giniesz" "przyszła kryska na matyska"... jakiego by tu przysłowia nie urzyć, to stało się to na co długo pracował. Zupełnie mi go nie żal, teraz tylko trzymajmy kciuki za chłopaka żeby go nie zamknęli za wyrwanie chwasta.