Huzar Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Witam wszystkich ! ;] Wychodze do was z pytaniem moja bunia M43 1.6 z przebiegiem 185 tys km chodzi elegancko pali na zimnym jak i na cieplym.. ale przechodząc do senta sprawy jak silniczek sie nagrzeje coś z pod maski zaczyna klekotać czytając inne podobne tematy wywnioskowałem ,że to szklanka wymieniłem olej wlalem Castrola Magnatec pół-syntetyk pomogło bardzo znikomo ale pomogło..stukanie jest cykliczne na wolych obrotach szczegolnie na wyższych zlewa sie z dźwiekiem.. czy to jest bardzo niebiezpieczne dla serducha ? Dodam ,że nie "daje mu na zimnym" ogólnie nie katuje.. Proszę o jakieś słowa otuchy : ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Castrol nie jest za dobrym olejem wypłuka resztę silnika, szklanki maja metaliczny dźwięk i raczej słychać je pod obciążeniem. Posłuchał bym jeszcze wtrysków czy to któryś z nich nie kończy żywotności. Metoda domowa zrobisz to tak. Odpal auto weź kij od miotły ale drewniany przykładasz do wtrysku i druga stronę do ucha ( wydaje się to śmieszne ale zdaje rezultaty) no chyba ze masz stetoskop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Na początek możesz spróbować zalać motulem. Ma właściwości wyciszające... Tapnięte S dwójką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 mi ładnie silniczek wyciszył valvoline maxlife i chyba jest to olej najczęściej polecany na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Dokładnie z BMW zgrywa się idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huzar Opublikowano 5 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Stetoskop gdzieś mam słyszałem o tej metodzie gdzieś kiedyś w szkole : ] świerzo wymieniłem olej ponad stówka poleciala to troszke lipa tak co chwile stówkami walić na lewo i prawo ; > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Wiesz 100 to tylko sto bo jak się coś rozleci to polecisz parędziesiąt tych stówek i chyba dopiero się nie będzie opłacało. Ale jak pisałem stukanie nie musi być od szklanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 (edytowane) Witam podepnę się pod temat bo nie będę zakładał nowego. Mianowicie w mojej basi e36 siada serduszko:cry: a że jest to 1.8 nie opyla się remontować, Dorwałem dawce tez e36 ale 325 z silnikiem m50b25 bez vanosa o ile się nie mylę. I tu przychodzi pytanie auto ma uszkodzona skrzynie biegów (automat) po skrzyni automatycznej wnioskuje że silnik nie jest zajechany ale jak go dziś odpaliłem to wydobywał się z niego rytmiczny klekot tak jak był by to diesel. Sprawdziłem stan oleju i bagnet go ledwo tyka, czy może mieć to jakiś wpływ na klekotanie?? Dodam tylko że auto stało jakieś 2 latka. Edytowane 6 Listopada 2012 przez bodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 jeżeli auto tyle stało to nie wiem czy uszczelki nie sparciały i wszystkie do wymiany czyli mały remont silnika bo jak piszesz stało to pewnie nikt go nie odpalał ale mogę się mylić nie znam się aż tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 No nie wiem właśnie, auto odpaliło od pierwszego strzała i wszystko się wydaje ok tylko ten klekot mnie przeraża, a ja na gwałt potrzebuję coś do siebie włożyć bo moje 1.8 już długo nie pośmiga:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 może niech dłużej pochodzi aż się zagrzeje dobrze olej porozrzuca po silniku tylko martwię się o te uszczelki trzeba czekać na wypowiedź kogoś kto się zna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Mam nadzieję że się ktoś taki wypowie bo za dawce dałem 1000pln niby nie dużo ale zawsze to tysiączek mniej w kieszeni:|:| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 uzupełnij olej do stanu bo będziesz robił następny silnik , te silniki nie lubią niskiego stanu mialem na minimum kontrolka się niezapalała a panewke obruciło na wale < najlepiej to wymień ten olej na valvoline maxlife bo i tak go pewnie zmienisz daj mu troszkę pochodzić a stukanie jak nic nie ucichnie to też ststoskop do ucha i szukaj to chyba najprostszy i najtańszy sposób takie stetoskopy są w starych aparatach do pomiaru ciśnienia tętniczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huzar Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Jeszcze z 1 pytaniem czy ten valvoline jest oryginalny i do benzyniaka? VALVOLINE MAXLIFE 10W40 5L 2012r PROMOCJA MAX LIFE (2704188703) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 piszą że oryginalny :)p Idealny do silników benzynowych i zasilanych LPG/CNG czytaj dokładnie ogłoszenie bo tam jest wszystko napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huzar Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Czytałem 2 razy i nie zauważyłem sory ; D przemęczenie ; > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 ja zawsze biore z tej firmy z berlina i nie zawiodłem się OLEJ VALVOLINE MAXLIFE 10W-40 - 5L - ORYGINALNY ! (2699715924) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boski Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Jak hydraulika lezy bo ktos wczesniej przed toba lal do silnika co popadnie, to nie pomoze zmiana oleju... Beemi maja wrazliwa hydraulike z racji swoich gabarytow. Bardzo latro ja zniszczyc. Kpk popychaczy kosztuje ze 160-180 zl do tego z 2 godzinki roboty, potem pelny syntetyk i jest lala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Na szczęście nie jest tak źle, przepłukałem go mobilem który mi został z poprzedniego silnika, do tego nowy filterek parę kilometrów i wymiana na valvoline do tego oczywiście znów nowy filter firmy MAN i śmiga aż miło posłuchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Witam wszystkich ! ;]Wychodze do was z pytaniem moja bunia M43 1.6 z przebiegiem 185 tys km chodzi elegancko pali na zimnym jak i na cieplym.. ale przechodząc do senta sprawy jak silniczek sie nagrzeje coś z pod maski zaczyna klekotać czytając inne podobne tematy wywnioskowałem ,że to szklanka wymieniłem olej wlalem Castrola Magnatec pół-syntetyk pomogło bardzo znikomo ale pomogło..stukanie jest cykliczne na wolych obrotach szczegolnie na wyższych zlewa sie z dźwiekiem.. czy to jest bardzo niebiezpieczne dla serducha ? Dodam ,że nie "daje mu na zimnym" ogólnie nie katuje.. Proszę o jakieś słowa otuchy : ] Jeśli pół syntetyk to zalej 10w40 valvoline max life i powinno być lepiej u mnie castrol syntetyk był kicha.Zostaje wierny valvoline. A jeśli będziesz zamawiał to polecam tego gościa biorę od niego VALVOLINE MAXLIFE 10W40 5L 2012r PROMOCJA MAX LIFE (2704188703) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. właśnie. Nick omega3_0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi