Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiliśmy takie same rozmiary opon (felgi takie same

), i u szwagra się włącza kontrola i odcina moc a u mnie nie, tylko że ja mam DSC a on ASC na panelu.

No widzisz szwagier ma wybredna bunie :D

Ja mam 225/40/18 z przodu a 245/40/18 tył i wysokość opony jest znaczna i nie dzieje sie nic przy żadnej prędkości

czytałem gdzieś,kiedyś o wyłączaniu tego ustrojstwa,ale chodziło bodaj o ASC,bo załączony,to nawet koła na wprost nie zamieszają,a wyłączony guzikiem,jest,jak SoulRea pisał,na zakręcie i tak nie zamieli,trzeba przytrzymać przycisk przez ileś sekund,dopiero wyłączy całkowicie,a załączysz,dopiero po wyłączeniu i ponownym załączeniu zapłonu,ale to trzeba poszukać,napewno gdzieś jest,i pamiętam 5 przez 10

czytałem gdzieś,kiedyś o wyłączaniu tego ustrojstwa,ale chodziło bodaj o ASC,bo załączony,to nawet koła na wprost nie zamieszają,a wyłączony guzikiem,jest,jak SoulRea pisał,na zakręcie i tak nie zamieli,trzeba przytrzymać przycisk przez ileś sekund,dopiero wyłączy całkowicie,a załączysz,dopiero po wyłączeniu i ponownym załączeniu zapłonu,ale to trzeba poszukać,napewno gdzieś jest,i pamiętam 5 przez 10

To mówisz że nawet jak pali się ten żółty trójkącik na desce po wyłączeniu to ,,to'' działa na zakrętach ? To po co ja zawsze zwalniałem po wyłączeniu na łukach zimą , eeee to lipa myślałem że to ja tak fantastycznie prowadzę. A tak na poważnie to kiedyś wyjeżdżając z pod stacji benzynowej po wyłączeniu zakręciłem bączka to jak to właściwie jest ,bo instrukcja twierdzi że to wyłączalne.