Śmigacz Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 No wiec stało się mój piekny samochodzik odmówił posłuszeństwa. Dokładnie odmówił go silnik. Dodam że mam 525td z 95r. Miałem problemy z rozrusznikiem a skończy sie chyba na remoncie silnika sic! Mechanik mówi że puścił napinacz łańcuszka rozrządu i łańcuszek przeskoczył na zębach o ile zebów nie jestem w stanie powiedzieć ale jak ostatni raz chodził to klekotało w klawiaturze i sam zgasł. Napiszcie mi proszę co jeszcze mogło dostać oprócz napinacza bo silnik będzie rozbierany dopiero jutro a ja jestem cały w nerwach i wszystkiego mi sie odechciało. Z góry dzieki [ Dodano: 13 Listopad 06, 16:07 ] Dodam że jestem tu nowy wiec proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam wszystkich fanów BMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 najpierwniech ustawia rozrzadi sprobuja zapalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melis Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 jesli ci łańcuszek pekł to moze byc nie weselo... zaworek/ki mógł uderzyc w tłok co spowodowało jego uszkodzenie, a to w rezultacie moglo uszkodzic jego gniazdo lub nawet głowice. najlepiej odrazu wszystko rozebrac i sprawdzic, jesli nic strasznego sie nie stało kupic nowy łancuszek wraz z napinaczami. jeli jednak czekalby ci generalny remont auta (nie tylko z winy tego łancucha) to od razu sobie podaruj cała ta zabawe- moim zdaniem calkowicie nie opłacalne jakby co to pisz wtedy na PW powiem Ci co i jak. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 Jednak polecałbym najpierw zabawą o której pisz luki, najpierw niech Ci ustawią rozrząd i zobaczą czy chodzi. Ja swojego przytarłem i do dzisiaj się zastanawiam czy w sumie 1900zł na następny silnik miało sens...... bo mozna było przeczyścić kanaliki olejowe, zalać lotosem i zobaczyć czy i jak chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 Jednak polecałbym najpierw zabawą o której pisz luki, najpierw niech Ci ustawią rozrząd i zobaczą czy chodzi.Ja swojego przytarłem i do dzisiaj się zastanawiam czy w sumie 1900zł na następny silnik miało sens...... bo mozna było przeczyścić kanaliki olejowe, zalać lotosem i zobaczyć czy i jak chodzi. dobrze gada kiedys w przeszlosci moj motor zacieral sie 5 razy poniewaz byl troszke przerobiony ze krecil 3 tys obr ponad obrotomierz, dwu suw. po piatym razie sprzedalem(to akurat ekstremalne ale reanimacje poplacają) skrzynia manualna mi sie kiedys w aucie zatarla ze auto z piskiem stanelo wystygla rozblokowala sie i nalałem olej z mostu bmw vs600 i chodzi juz 5 lat bo jezdzi moj koles i jest cicha, wszystko ok, moze teraz zmienil nawet olej na rzadszy, tego niewiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi