wolun Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Witam, Poszukuje skryptu który jest odpowiedzialny za wyłączanie świateł pozycyjnych gdy przełącznik świateł jest w pozycji mijania przy wyjętym kluczyku ze stacyjki dla formalności miałem to ustawione lecz z przyczyn niezależnych ode mnie musiałem przywrócić sterownik do ustawień fabrycznych- mój lcm to III Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 aktywuj dzienne,to tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 wolun radziłbym się najpierw przedstawić i przywitać. Opcja odpowiadająca za to to TAGFAHRLICHT, lub TAGFAHRLICHT_ECE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolun Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 dirty rzeczywiście to przeszkadzało THX happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 (edytowane) Sory że odgrzebuje temat, ale czy możesz Dirty podpowiedzieć jak krok po kroku to wykonać ? Edytowane 13 Listopada 2012 przez przemal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 jest na forum,i to w tym dziale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 http://www.maxbimmer.pl/f96/swiatla-dzienne-i-inne-ustawienia-ncs-14320/ To chyba nie jest ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 dokładnie to,ale sprecyzuj,bo może o co innego ci chodzi,bo jak aktywować dzienne,jest właśnie w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 1 Oczywiście potrzebujemy interfejs do podłączenie się do bmw i program NSC-expert 2 Uruchamiamy NSC musimy stworzyć profil tak więc klikamy File-load profile – expertmode – OK następnie File- Edit prifl – hasło: repxet – ok sprawdzamy,czy Nettodata-Trace jest ON(jeśli nie,to Coding i ptaszek przy tym) wybieramy w car/key memory przycisk Individualisierung i zaznaczamy wszystkie 3 opcje czyli : individualierung aktiv, kernfunktionen, trace individualizable FSW/PSW – ok conistance check = sprawdza czy wszystko klikamy przycisk FSW/PSW i zaznaczamy ptaszkiem FSW/PSW-Manipulate with FSW_PSW.MAN OK OK możemy zapisać ten profil żeby za każdym razme tego nie robić File -save i nazywamy np E46 3 W katalogu ncsexpert/work utwórz pusty plik FSW_PSW.MAN (np. w notatniku) 4 Kliknij F1 (VIN/ZCS/FA), następnie kliknij F3 (ZCS/FA f.ECU) 5 Wybierz swój samochód w oknie które się otworzy- E46 oczywiście 6 Wybierz ECU do komunikacji, ja wybieram LCM (którykolwiek z którym się połączy) 7. Teraz wciśnij F6, czyli Back 8. Wbierz F4 “Program ECU”, w tym przypadku kodujemy światła, a więc w oknie, które się pokaże wybieramy moduł LCM 9 Następnie wybieramy F5 (Basic functions) która to funkcja odczytuje nam do pliku wszystko co mamy w samochodzie zakodowane i następnie w oknie które ci się pokaże zjedź suwakiem niżej i kliknij dwa razy na „coapireadsggetfswpsw”, następuje odczyt/kopiownaie FSW_PSW.TRC 10 W katalogu ncsexpert/Work znajdziesz teraz plik FSW_PSW.TRC, skopiuj go gdzieś w inne miejsce na dysku, zmień nazwę na FSW_PSW.MAN, wyedytuj w notatniku i zmień: TAGFAHRLICHT_ECE aktiv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 (edytowane) Dokładnie chodzi o to: chcę żeby światła włączały się po przekręceniu zapłonu a gasły po jego wyłączeniu (oczywiście jeżeli przełącznik jest w pozycji II). Jeżeli jest w pozycji ,,0'' żeby nie zapalały sie żadne światła, tak jak w standardzie. W tym momencie mam tak: jeżeli wyłącznik jest w pozycji II po wyłączeniu zapłonu świecą się postojowe. Zakupiłem inerfejs od kolegi Grześka i dopiero zaczynam się zapoznawać z NCS-em, , zatem mogę mieć jeszcze nie jedno pytanie. Dzieki Kamcio. Ps. Czyli na koniec podmieniam ten plik tekstowy juz po edycji, i co robie dalej ? musze teraz w jakiś sposób zapisać to w pamięci auta, tylko co klikam dalej w NCS-sie ?. Edytowane 15 Listopada 2012 przez przemal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 kopiujesz do .MAN i dopiero edytujesz i zapisujesz a potem klikasz "Execute Job" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 z tym nie musisz czarować ,wybierasz w Car&key memory opcje TAGFAHRLICHT_ECE i później read-zaznaczamy na niebiesko aktiv-takeover-broadcast-ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 (edytowane) Ok, dzięki. Jutro będę się z tym bawił, o rezultacie poinformuje. Edit: Operacja się powiodła, działa. Edytowane 16 Listopada 2012 przez przemal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi