donkol Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Witam pali mi sie kontrolka ABS czy ktos wie jak moge go samodzielnie naprawic ?? jak posprawdzac czujniki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 byl juz kiedys taki temat poszukaj a znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melis Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Czy paliła sie juz jak kupiłes auto? Sprawdz układ hamulcowy, łacznie z ABSem, lub jesli zmieniałes ostatnio klocki to własnie jest przyczyna, ale jak juz wyzej zostało napisane poszukaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Czy paliła sie juz jak kupiłes auto?Sprawdz układ hamulcowy, łacznie z ABSem, lub jesli zmieniałes ostatnio klocki to własnie jest przyczyna, ....................................................................... dobre te brednie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Czy paliła sie juz jak kupiłes auto?jesli zmieniałes ostatnio klocki to własnie jest przyczyna, ale jak juz wyzej zostało napisane A co maja do tego klocki ? :mrgreen: Wybacz ale troche sie usmialem ... Co do ABS , stawiam na czujnik ktorego albo nie masz albo poprostu przyszla na niego pora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melis Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 ... a ja ci powiem ze miałem juz przypadek, gdzie czujnik okladzin klocków hamulcowych był jakos powiazany z kontrolka ABS i przez to własnie sie palił!!! ze cos mogło byc juz grzebane to spoko ale w dwóch beemkach :idea: :?: i stad te bradnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 ... a ja ci powiem ze miałem juz przypadek, gdzie czujnik okladzin klocków hamulcowych był jakos powiazany z kontrolka ABS i przez to własnie sie palił!!!ze cos mogło byc juz grzebane to spoko ale w dwóch beemkach :idea: :?: i stad te bradnie proponowal bym poczytac schematy elektryczne, niema zwiazku czujnik klockow a abs. nie powiem ale w niektorych markach moze tak byc ale TY mowisz o bmw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_79 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Ja stawiam na czujnik. Jeśli masz taką możliwość, to pożycz od kogoś sprawny czujnik (nie ma znaczenia czy tył czy przód, bo wtyczki są jednakowe) i po kolei podpinaj sie pod każde koło i sprawdzaj cy lampka gaśnie. Jesli przy którymś kole zgaśnie, to już wiadomo co dalej . [ Dodano: 16 Listopad 06, 23:45 ] A co do powiązania klocków z ABS - to brak powiązania (każdy z tych systemów ma swoją kontrolkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkol Opublikowano 17 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 A czy macie jakies zdjecia lub opis jak wyjac czujnik ABS ?? i czy z przodu i tyłu sa takie same czujniki ?? a bez porzyczonego czujnika jak sprawdzic czujniki ??czy tylko jak bede podlaczal inny sprawny czujnik to tak sprawdze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_79 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Do samego sprawdzenia czujników, poprzez podpięcie sprawnego (o czym pisałem we wcześniejszym poście), nie trzeba wymontowywać czujników. Wystarczy odpiąć wtyczkę i podpiąć sprawny czujnik. Zazwyczaj wtyczki z przodu i z tyłu są jednakowe. Raczej nie da się sprawdzić działania samego czujnika. Jest też opcja podpięcia pod komputer i wtedy wszystko będzie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi