donkol Opublikowano 23 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Wiem karmic trzeba ale moja przy oszczednej jezdzie miasto 16 co najmniej udalo mi sie w poniedzialek wybiore sie do gazownika tylko jeszcze nie wiem gdzie znacie dobrego i taniego ?? na wymiane filtra gazu i regulacje wiecie jaki mniejwiecej jest koszt takiej operacji ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajac Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 jesli chcesz zaoszczedzic to wymien dysze ilosci mieszanki na mechaniczna z instalacji pierwszej generacjim kosztuje grosze a auto pali ile ty chcesz a nie ile samo chce ,ale moc ci spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Jak pisałem wyżej oddawałem swoją bunię do regulacji bo paliła 13,5 w mieście. Za pierwszym razem podłączył kompa coś przestawił. jednak nie poskutkowało,a wręcz lekko wzrosło. Drugi raz wymienił dysze na mniejsze i regulacja-tyle samo pali i przeżuca na benzyne przy dokręcaniu do czerwonego pola(lekka zamuła). Trzeci raz stwierdzil,że auto trzeba wyreguować na drodze. Więc wyjechaliśmy... :lol: . Nie pomogło, auto jeszcze bardziej sie zamuliło, zaczeło palić ponad 14 i przy 5000 tyś. przeżucało na benzyne :evil: Wkurzony tymi regulacjami wruciłem do gazowników i olałem oszczędność bo wołę mieć moc. Założyli stare dysze i jazda na regulację :lol: Teraz chodzi pięknie do odcięcia.A spalanie :?: Dziś udało mi się zejść do 12litów na 100 :!: :!: w mieście. Wiem że Jelenia to nie Wrocław ale... Ktoś zapyta o moc :?: Zapraszam :!: Gazownicy już nie chcą jeżdzić :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkol Opublikowano 25 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 A takie pytanie ile wam pokazuje ze spala BMka przy 90 km/h na 4 biegu bez wlaczonego tempomatu na gazie ?? i jaka predkosc na trasie jest najbardziej oszczedna ale nie zbyt wolna i jeszcze jedno pytanie czy jazda na tempomacie jest bardziej Ekonomiczna niz jazda z ta sama predkoscia z wylaczonym tempomatem ?????????????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumunm5 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 moja pali ok 11-12l na 100km gazu dodam ze to jest 520i i nie narzekam bo sam sobie ten gas zakladalem , moj brat ma zaklad brc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 Witam! Troszke za dużo ci pali! Też mam e30 2.0 z gazem! Gazu w cyklu miejski przy delikatnej jeżdzie łyknie ok.14l a jak dostanie to wiadomo powyrzej! pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Nie mozna poronywac silnikow M20 do M50 czy M52 to islniki nwoej generacji i one pala o wiele mniej. W M20 tzreba liczyc 14l, moj ojciec dokonal 12l a ja nei zjede ponzie j16l a ja kchce to i 30l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OpTo Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 czyli moja jak spala ok 15-18 w miescie przy dynamicznej jezdzie to jest wszystko OK bo zastanawialem sie nad wizyta u gazownikow i regulacja instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 Ja mam na benzynie SuperETE mi pali 17-18l ale rpawie cal yczas but :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Nie mozna poronywac silnikow M20 do M50 czy M52 to islniki nwoej generacji i one pala o wiele mniej.W M20 tzreba liczyc 14l, moj ojciec dokonal 12l a ja nei zjede ponzie j16l a ja kchce to i 30l Ja sie nie dziwie takim spalaniem u Ciebie :mrgreen: Wszystko jest udokumentowane na filmach :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madziorka11 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Moja tez tak pali E30 320i od 15-17 litrow ale za to w miare ciagnie na gazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzussmen Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 mi 318 a na gazie paliła ok. 15 w mieście(normalna jazda) a na benzynie jak mu przybutuje tez 15 <bmw_1> ale gaz został wywalony bo na gazie to obiady sie gotuje :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OpTo Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 aktualnie mam m20b20 w swoim autku i spalanie w trasie zeszlo mi do ok 9l przy spokojnej jezdzie w miescie jeszcze nie sprawdzalem aktualnie w fazie testow ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 aktualnie mam m20b20 w swoim autku i spalanie w trasie zeszlo mi do ok 9l przy spokojnej jezdzie w miescie jeszcze nie sprawdzalem aktualnie w fazie testow ;] hehe ostatnio pzrejechale m220km za 100zl czyl ispalila mi na 100KM 7.8l... Glwnei jazda po tarsie, predkosc 120-140km. Jak dla mnie bardzo dobry wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 aktualnie mam m20b20 w swoim autku i spalanie w trasie zeszlo mi do ok 9l przy spokojnej jezdzie w miescie jeszcze nie sprawdzalem aktualnie w fazie testow ;] hehe ostatnio pzrejechale m220km za 100zl czyl ispalila mi na 100KM 7.8l... Glwnei jazda po tarsie, predkosc 120-140km. Jak dla mnie bardzo dobry wynik Albo kupiłeś jakąś super drogą benzynę za grubo ponad 5zł, albo trochę więcej ci spaliła niż 7.8/100. czli raczej w okolicach 9-10 litrów. czyba ze ja się walnąłem w obliczeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OpTo Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 srednie spalanie lpg jakei bez trudu osiagnalem to 11.5 litra na 100km mysle ze wynik calkeim niezly <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Niedawno miłem e30 2.0 i ją dobrze prztestowałeł zima lato paliła ok 13-14 gazu po mieście w zajeb.... korkach! kiedyś w wekend przy małym natęrzeniu ruchu po mieście spaliła mi 11.9 a w trasie przy jeżdzie do 170km/h paliła tyle co w mieście [ Dodano: 6 Lipiec 07, 00:51 ] ale przy tym spalaniu spalia troszke oponek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi