Darozzzz Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Witam. Dziś odebrałem swoje auto od blacharza, jednak po uruchomieniu silnika słuchać bardzo głośne stukanie chyba ze skrzyni korbowej, nie ważne czy na benzynie czy na LPG, (dokładnie coś takiego: )Autko do tego nie ma praktycznie mocy, można rozpędzić się do 30km/h, więcej po prostu się nie da.. Problem pojawił się po tym jak auto stało 2 dni w ciepłym garażu. Na 200% nic nie było grzebane pod maską... Szczerze to nie mam już siły, bo wywaliłem 550zł za progi 100zł za przepływkę i dalej nie mogę jeździć;( dodam że silnik klepał od jakiegoś czasu, lecz auto wkręcało się bez najmniejszych problemów miało należytą moc, nic mu nie było... rozrząd wymieniany 15k km temu, zalany Mobile 1 10w40 półsyntetyk. Świece wymienione ok 2k km. temu... Macie jakieś pomysły co z tym fantem zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 A gaz masz na sekwencji czy zwykły na śrubkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darozzzz Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Zwykły na śrubkę, ale nie było z nim większych problemów. problem pojawił się z dnia na dzień. Kolega (blacharz) mówił że wjechał nim do garażu i nie było mu nic. Wymienił progi i gdy odpalił auto to problem się pojawił... Przy spawaniu zdjął minusową klemę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Nie wiem na ile masz zaufanie do tego blacharza .... ale mi to wygląda na "odcinkę" na LPG .... jak się chłopu zapomniało przerzucić na benzynę i sobie przygazował do 7 tyś obrotów to teraz masz efekty Sory ale od stania w ciepłym garażu nic takiego się nie stanie Najpewniej panewka się przekręciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darozzzz Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 zaufanie do niego mam, raczej by nie zrobił takiego głupstwa.. zresztą miał już kilka samochodów na LPG, więc chyba wiedziałby czym to grozi... wiesz może jaki koszt naprawy? oraz czy się opłaca to robić? Wiesz Betka stała pod chmurką więc może jej to ciepło zaszkodziło:D, nie no żart:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Remont M40 ?? To się zdecydowanie nie opłaca ... za 500-600zł kupisz kompletny silnik jak to jeszcze 1.6 to bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darozzzz Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 pytam tylko z ciekawości:) znajomy ma 2l na vanosie po remoncie przejechane ok. 1k km, niestety buda mu sie pogniotła, silnik pewny, sam widziałem jak go remontowali.... mówił że przerzuci mi go za 1.5k zł... (silnik, osprzęt + robota) wydaje mi się że nie dużo chce... tym bardziej że silnik zdrowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Do spawania jest taki fajny sprzęt który zabezpiecza instalację przed spięciami, przepięciami czy jak to zwał, może coś rozsypało w elektryce, elektronice podczas spawania. Na wolnych chodzi równo? Nie stuka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 a ja mysle że jesli ci stuka w silniku to obstawiam na popychacze hydrauliczne to bolączka m40 pewnie wyleciał z nich olej i sa tak duze luzy zaworowe ze nie otwiera zaworów do końca z tad brak mocy... ale to tylko moje przypuszczenia , podjedz do jakiegoś mechaniora i niech sie wypowie na temat tego stukania i braku mocy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darozzzz Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 na wolnych soada do 500 obrotów i strasznie telepie budą... ale nie gaśnie. jestem umówiony w sobotę u mechanika, zobaczymy co powie... ale raczej pójdzie na żyletki lub do żyda..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi