Free Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Witam! Panowie potrzebuję waszej rady. Podczas jazdy nagle wyłącza mi się obrotomierz i ekonomizer oraz zaczyna migać kontrolka inspekcji. Po kilku lub kilkunastu minutach załącza się z powrotem, lub gdy wyłączę i włączę silnik. Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polus Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Witaj, Ja mam bardzo podobny problem. U mnie jest to winą zwarcia w samym liczniku. Podczas przykręcania licznika po wymianie lampek. Za mocno wkręciłem śrubkę z obudowy. Przez co uszkodziłem płytkę drukowaną co jest powodem, że od czasu do czasu mam takie same numery jak Ty. Najprostszym sposobem jest wymiana licznika na nowy (koszt około 80zł) lub przelutowanie płytki drukowanej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 12 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Acha rozumiem. Tylko ja do niczego się nie dotykałem. Może wjechałem w dziurę i naruszył się od wstrząsu jakiś element w liczniku. Hmmmm... Dzięki za post. Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miranwarsztatnaprawysamoc Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Miałem identyczny problem z moim BMW 324 td Na początku przepalał mi się bezpiecznik od tych wzkażników.Po wymianie bezpiecznika przez pewien czas wszystko działało poprwnie ale tylko do momentu przejazdu przez nierówności. Elektryk męczył się z tym przez trzy dni. Okazało się że przyczyną było skorodowanie połączenia wiązki w lewym przednim progu. Po tej naprawie mam absolutny spokój. Radził bym szukać w tym miejscu.Jest to podobno typowo niemieckie połączenie przewodów elektrycznych, które z czasem zachodzi rdzą lub wilgocią. U mnie dodatkowo wyłączał się zegar i termometr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi