Fuji71 Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Cześć. Mam mały problem. Jestem w trakcie swapa na motor m50b25 NV. nNe tylko silnika, ale całej elektryki i wyposażenia. Miałem sporo motania z elektryką i został mi tylko jeden badziew. Mianowicie chodzi o ten czujnik: http://img832.imageshack.us/img832/1112/highline010.jpg Nr części: 1 379 408 Nr 11. Styk radia - 65751379408 / 65 75 1 379 408 - Zastosowanie Według katalogu bmw jest to styk radia(cokolwiek to znaczy) i występowało tylko w wersjach z automatyczną skrzynią biegów. Do mnie przekładam całe wyposażenie z dawcy, oprócz automata(u mnie zostaje manual). Co mam z tym zrobić w takim razie. Przełożyć do siebie, czy zostawić w automacie(dawce z powrotem składam na automacie). Do czego służy ten czujnik? Na pewno ma w sobie jakiś magnes... Nie chciałbym poskładać wszystkiego, żeby okazało się, że muszę to wypleść z wiązki, żeby automat(dawca) w pełni działał... Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Pewnie nie pamiętasz do czego był wpięty? Może to pod jakieś odpowiednie radio? występowało tylko w wersjach z automatyczną skrzynią biegów Po wpisaniu do realoem czy na bmwfans.info wyskakuje, że to do wersji zarówno AUT jak MAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuji71 Opublikowano 30 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 ja wpisywałem na bmw-store i wyświetliła się tylko e34. Do tego czujnika idą 2 kable, jeden to masa a drugi jest fioletowy z zielonymi paskami i żółtymi kropkami i idzie do modułu. Gdzie indziej się dowiedziałem, że dzięki temu czujnikowi obc rozpoznaje wyjęcie radia...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 stawiam na zabezpieczenie antykradzieżowe- input dla alarmu. Sprawdzę w schematach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Fuji więc jeśli chodzi o ten element w e34 to figuruje jako S20(DWA)pod nazwą ANTITHEFT RADIO MICROSWITCH. To input dla modułu DWA(antykradzież dla DME bez EWS) Ścieżka idzie też do BC IV na pin 1 conektora X501 kabel fioletowo/zielono/żółty. Nie mam schematów do E36 ale musi być tak samo z działaniem tylko pinologia inna. Więc jeśli masz pełnego borda to przełóż sobie ten mikrostyk do siebie-bez tego jak ktoś rąbnie Tobie radio to alarm się nie włączy. W E34 musiałbyć jeszcze potrzebny dodatkowy klakson i przekaźnik do alarmu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuji71 Opublikowano 30 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Też właśnie nad tym myślałem, że może być taka opcja. W dawcy był oryginalny alarm bmw, ale raczej nie przełożyłem go w komplecie, bo była mega rzeźba. Wolałem usunąć to co zbędne, ale to sobie zostawię Jeszcze tylko nie wiem gdzie to wcisnąć, ale jakoś dojdę do tego, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi