zad Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Witam Mam nasteujacy problem , auto niechce zapalic . E30 316i M40 1990 + LPG Auto jezdzilo normalnie , zajechalem pod dom po 15 minutach nichcialo odpalic najpierw pomyslalem ze moze brak paliwa bo swiecila sie rezerwa od 2 dni ale jezdze na gazie wiec niemogo tak szybko ubyc do zera. ale na wszelki wypadek dolalem 5 litrow . Zstanowilo mnie rowniez to ze od tego momentu przestal dzialac alarm. Rozrusznik kreci , iskra jest , paliwo jest , bezpiecznik pompy cały. podejrzenia padło na samą pompe paliwa . sprawdzilem pome odpiąlem przewody paliwowe zakrecilem- pompa nie podaje paliwa , spawdzilem napiecie na wtyczce (gniazdo (oo) jeden przewod brazowy drogi zielono szary.) napiecia brak . do czego słurzy draga wtyczka z trzema prostokatnymi wtykami wpinana w pompe. kolejnym problemem jest deska rozdzielcza ktora czasmi sie niezapala teraz juz wogle sie nie podswietla, wskaznik oleju i akumulatora dzialaja normalnie . zgasly rowniez lapka przycisku awaryjnych oraz przycisku podgrzewania tylnej szyby. Prosze o pomoc co to moze byc i ewentualnie gdzie na fabrycznje (kozanow pilczyce popowice nowy dwor ) jest jakis uczciwy sprawdzony mechanik elektryk ktoremu mozna powierzyc pojazd do naprawy. Z gory dziekuje za pomoc Pozdrawiam wszystkich klubowiczow ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Dziwna sprawa co do podswietlenia na desce wyglada jak by minus uciekl ja tak kiedys mialem ! ... Cod o pompy paliwa oprocz bezpiecznika jest jeszcze przekaznik ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zad Opublikowano 11 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Gdzie znajdoje sie przekaznik od pompy paliwa ! bo na liscie przekaznikow w skrzynce z bezpiecznikami nic podobnego nie znalazlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi