kajus7 Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Wiam. Mam problem z moja BMW E39 2,0 benzyna 98r. Od jakiegoś czasu auto szarpie przy ruszaniu i zmianie biegów. Jest dziwne drganie na biegu jałowym wyczuwalne na kierownicy, oraz na postoju słychać tak jakby cały czas była na ssaniu niby obroty spadają a silnik chodzi głośniej, obroty lekutko faluja ale tak że ledwo to widac na obrotomierzu. I jeszce w dodatku coś jest ze spalaniem bo czuć sapliny przy wydechu i widac jasny dym przy pogodzie chłodniejszej i deszczowej. Wymieniłem już odmę, czujnik położenia wałka, przeczyściłem przepustnicę, wyminiłem świece wraz z gumami łaczącymi je z cewkami. Mechanik sprawdził vanos i rozrząd i dalej nic. Czy może to byc któras cewka albo wtrysk? Bo tego jeszcze nie wymiwniałem. Wrażenie mam takie jakby któryś cylinder kulał. Ale na kompie niec nie pokazuje. Dzięki z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Cewka któraś pod upada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajus7 Opublikowano 23 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Dzięki. Dodam jeszce że przy puszczeniu gazu na biegu tez szarpnie. Pewnien magik polecił mi dolac płynu do czyszcenia układu paliwowego. Po tym jeszcze gorzej i silnik głosniej zaczoł chodzić. Sprawdze te cewki. pokolei będę odpinał i zobaczę czy coś się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Może być wina cewki, ewentualnie gorszy scenariusz to problem z zaworem lub wtryskiem na jednym z cylindrów,czego oczywiście nie życzębmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi 528 Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 mam podobny problem wymienione swiece cewka z komina ostro daje paliwem bialy dym !!! Wykrecilem swiece na szustym cyl no i szok golym okiem bylo widac stojace paliwo w nim zawiesil sie wtrysk !!! postukalem w niego i zadzialal Warto abys sprawdzil wtryski no i cewki jak juz bedziesz wiedzial na ktury kuleje wtedy szczegulowa kontrola cewka,wtrysk,sprezanie powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Doraźnie polecam środek z firmy LM do czyszczenia wtrysków, może się tylko przywiesił, zawsze to lepsza alternatywa, jak rozbebeszanie góry silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi 528 Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Doraźnie polecam środek z firmy LM do czyszczenia wtrysków, może się tylko przywiesił, zawsze to lepsza alternatywa, jak rozbebeszanie góry silnika niema tragedii szybka i przyjemna robota tylko koszt nowego wtrysku rozwala kolana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Fakt, tragedii nie ma, czyszczenie wtrysków nie zaszkodzi. Wtrysk powala na nogi, to fakt. Dlatego czasem warto poświęcić trochę czasu i sprawdzić " tańsze " sposoby naprawy auta:bmwsexemofg3: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajus7 Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Dzieki za uwagi i podpowiedzi. Dziś zaczynam sprawdzanie. Jeszcze do tego wczoraj zaczoło naprawde go słychac jak daję mu lepiej gazu. Jak radzicie kupic cewke jedną i próbować pokolei, czy może jest inny sposób na sprawdzenie tej cewki, lub wtrysku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajus7 Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 odnośnie płynu do czyszczenia układu paliwowego to już stosowałem. Zaczoł chodzić motor jeszcze głosniej a poprawy nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 A z ciekawości gdzie inpą sprawdza się wtryski ? Może ktoś ma screen z prawidłowymi wartościami na biegu jałowym... Przydałby się dla porównań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi 528 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 ja puki co cewki bym niekupowal odlanczaj po kolei tam gdzie niebedzie zmiany w pracy silnika zamien cewka z innego cyl jezeli zagada to znaczy ze to cewka no i wtedy zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Czyszczenie układu wtryskowego też wymaga czasu. Nie od razu wypłucze się syf , trzeba trochę czasu. Najlepiej zalać płyn do czyszczenia, następnie zrobić dłuższą trasę dając nieco po zaworach, by wypłukać nieczystości z układu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Tomasso zapomniałeś dodać,że na benzynie trzeba przegonić auto na wysokich obrotach aby dobrze zadziałał środek do czyszczenia wtrysków Ja polecam STP zalać butelkę na ok pół baku i poganiać na benzynie... Zalewam STP przed zimą do każdego autka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oibis Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 i po takich akcjach pa pa katalizator 90% że niesprawny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Jeszcze pytanie czy cewki w m52 są takie same do 2.0 2.3 2.5 2.8 ? czy bo wtryski raczej będą się różnić a ciekaw jestem jak z cewkami i może ktoś wie czy dwumas od 2.0 będzie taki sam jak 2.5 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Wymieniałem u siebie, z tego co pamiętam wersja silnikowa od 2,0 do 3,0 nie ma znaczenia, aczkolwiek były dwa rodzaje kół. Różniły się wysokością, co ma istotny wpływ na poprawne działanie sprzęgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/daniello Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 wymien pompe paliwa problem powinien ustac,na kompie nic nie pokazuje a cos sie dzieje mialem to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Coś się dzieje ale może opisałbyś koledze jakie były objawy u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Jeszcze pytanie czy cewki w m52 są takie same do 2.0 2.3 2.5 2.8 ? są takie same, w tych co napisałeś i jeszcze w 3.0i 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 A wtryski Grześ też są takie same ? 2.0 i 2,3 itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Jeszcze pytanie czy cewki w m52 są takie same do 2.0 2.3 2.5 2.8 ? niema silnika 2.3!! a m52 to 2.0 2.5(170km 2.8 a potem m54! 2.2 2.5(192km) i 3.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 O właśnie kolego 2.0 i 2.5 będzie to samo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi