Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zabieram się za szukanie skór do e39 sedan i stąd moje pytania czy kiedy zwykły welur zastąpiłoby się grzaną skórką to:

1. czy fotele mocuje się tak samo pasują w ori miejsca ?

2. czy sterowanie elektryczne foteli potrzebuje tylko 12v czy czegoś więcej - przeróbek ?

3. czy dokładając panel od grzania trzeba coś przerabiać czy bez problemu zdejmuję swój z ASC i zakładam grzanie foteli + asc i będzie działać ?

4. może lepiej brać skórę bez elektryki bo np. często pada sterowanie fotelami ?

Witam

Ja przekładałem fotele manualne na elektryczne i tak

1. Mocowania sa identyczne wykręcasz stare i montujesz nowe

2. Odnosnie elektryki wyglada to tak są dwie opcje jedna to taka że masz już wyprowadzone kable z zasilaniem w kostce wtedy nie ma żadnego problemu Druga wersja nie masz zasilania i musisz pociagnąc instalacje która znajduję sie pod dywanikami nic trudnego wymaga tylko 12 v to ognośnie zasilania

3. Grzanie to juz jest bardziej skomplikowane poniewaz nalezy mieć jakieś przekażniki oraz panel do ich sterowania i powinno byc to spięte z jakimś dodatkowym niezaleznym bezpiecznikiem dedykowanyma tylko dla grzania ponieważ grzanie bordzo obciąża instalacje i jakbyś spiął to z innym obwodem móczły cały czas przepalac się jakiś bezpiecznik Wszystko jest oczywiście do zrobienia ja tego nie robiłem bo zabrakło mi chęći przejeżdziłem cała poprzednią zime bez grzania i nie było tragedii i wkońcu nie zalożyłem :)

4 Przy wyborze foteli zwróć szczególną uwage na to aby nie były od anglika bo wtedy pojawia się dodatkowy problem z napinaczami pasów i matą wyczuwająca obecnośc pasażera trzeba to przekładac i kombinować

5 Przy rozpinaniu wtyczek foteli odłącz najpierw aku bo wywali ci poźniej błąd poduszki który można skasowac tylko kompem

6 Jakby co to mam tylnia kanapę i oparcie od sedana czarna skóra w super stanie

7 Nie zastanawiaj sie i jak masz opcje to bierz w pełni elektryczne :)

pozdrawiam