Georgii Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Witam zabieram się za szukanie skór do e39 sedan i stąd moje pytania czy kiedy zwykły welur zastąpiłoby się grzaną skórką to: 1. czy fotele mocuje się tak samo pasują w ori miejsca ? 2. czy sterowanie elektryczne foteli potrzebuje tylko 12v czy czegoś więcej - przeróbek ? 3. czy dokładając panel od grzania trzeba coś przerabiać czy bez problemu zdejmuję swój z ASC i zakładam grzanie foteli + asc i będzie działać ? 4. może lepiej brać skórę bez elektryki bo np. często pada sterowanie fotelami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuziem Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 jestes juz rok na forum, natrzaskales sporo postow a zakladasz temat o fotelach w galerii :bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 kuziem ale jajca :lol: moc :! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuziem Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 kuziem ale jajca :lol: moc :! ale ze o co chodzi? cos zle napisalem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 21 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 (edytowane) Admina proszę o przeniesienie tematu do działu e39 elektryka. Ps. każdy może się pomylić. Edytowane 21 Października 2012 przez Georgii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukax21 Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Witam Ja przekładałem fotele manualne na elektryczne i tak 1. Mocowania sa identyczne wykręcasz stare i montujesz nowe 2. Odnosnie elektryki wyglada to tak są dwie opcje jedna to taka że masz już wyprowadzone kable z zasilaniem w kostce wtedy nie ma żadnego problemu Druga wersja nie masz zasilania i musisz pociagnąc instalacje która znajduję sie pod dywanikami nic trudnego wymaga tylko 12 v to ognośnie zasilania 3. Grzanie to juz jest bardziej skomplikowane poniewaz nalezy mieć jakieś przekażniki oraz panel do ich sterowania i powinno byc to spięte z jakimś dodatkowym niezaleznym bezpiecznikiem dedykowanyma tylko dla grzania ponieważ grzanie bordzo obciąża instalacje i jakbyś spiął to z innym obwodem móczły cały czas przepalac się jakiś bezpiecznik Wszystko jest oczywiście do zrobienia ja tego nie robiłem bo zabrakło mi chęći przejeżdziłem cała poprzednią zime bez grzania i nie było tragedii i wkońcu nie zalożyłem 4 Przy wyborze foteli zwróć szczególną uwage na to aby nie były od anglika bo wtedy pojawia się dodatkowy problem z napinaczami pasów i matą wyczuwająca obecnośc pasażera trzeba to przekładac i kombinować 5 Przy rozpinaniu wtyczek foteli odłącz najpierw aku bo wywali ci poźniej błąd poduszki który można skasowac tylko kompem 6 Jakby co to mam tylnia kanapę i oparcie od sedana czarna skóra w super stanie 7 Nie zastanawiaj sie i jak masz opcje to bierz w pełni elektryczne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Czyli grzanie to nie prosta sprawa więc może lepiej będzie nie bawić się w kombinacje i brać skórkę ale nie w elektryce,albo z elektryką ale nie podłączać grzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi