Dudek Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 (chyba nawet Energetyczni mieli okazje jesc) ta na pewno Energetyczni poprostu Dudkowie zjedli Ci pół blachy :4::4::4: ciasto bardzo smaczne ale tak jak Nem napisał cukier połowe mniej bo masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 ta na pewno Energetyczni Zapomnialem, ze Edka ciebie tez wyprowiantowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malwina Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 oki dzieki. Ale u mnie nie da rady 2 doby trzymać bo zaraz po zrobieniu jego juz nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herbatkowy Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Widze że dziewczyny wiedzą co tygryski lubią najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Jak ktos szuka ciekawych pomyslow to ten koles jest swietny.http://www.facebook.com/kochamgotowac?ref=ts&fref=ts Kanal na YT Kocham Gotować - YouTube testowalismy z Edka kilka jego przepisow i zawsze wychodza swietnie. Moje ulubione BigMac, Skrzydelka w Cocka Coli, wszystkie sosy. Przed chwila testowalismy Rewelacja !! Hah subskrybuje jego kanał od jakiegoś czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLDEK Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 nie ma lipy :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 (edytowane) Hah to tam tylko ××××× stejków Nie przeklinamy - Kosa Edytowane 16 Maja 2013 przez Kosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młoda Opublikowano 16 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Kolego grzesiek84 jeśli już przeklinasz to masz takie magiczne **** (gwiazdki) nie musisz pisać dosadnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 (edytowane) Aż tak cię to uraziło? Gdybys pojął gdzie zrobiłeś błąd i go na prawił nie byłoby problemu - ostrzeżenie Kosa Edytowane 17 Maja 2013 przez Kosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młoda Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 (edytowane) Nie uraziło - ale obowiązuje tu kultura.... Każdy przeklina (no prawie każdy) ale nie pisze się tak dosadnie bo to aż razi w oczy. Delikatnie zwróciłam Ci tylko uwagę, aż tak Cię to zabolało ? Edytowane 17 Maja 2013 przez Młoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Witam w tym dziale. Nie jestem Maxbimmerką, ale lubię gotować i chwaląc się całkiem dobrze mi to wychodzi:D. Żeby nie być gołosłownym zamieszczam przepis na boczek, który posmakuję wam dziewczyny i waszym chłopom. SKŁADNIKI: 1) 2 kg. surowego boczku (w miarę chudego) 2) 4 duże ząbki czosnku 3) Nntka zielonej pietruszki (duża natka, im więcej tym lepiej) 4) 1,5 szklanki mleka 5) 2 stołowe łyżki vegety PRZYGOTOWANIE: Mięso zmielić przez maszynkę, jak ktoś nie posiada maszynki to niech wie, że mielą w większości mięsnych;). Dodać: -drobno posiekany lub "przeciśnięty" czosnek -mleko -vegetę -sól i pieprz (bez przesady z solą vegeta robi swoje. Ja zawszę próbuję surowe mięso czy już jest dobrze przyprawione) -drobno posiekaną pietruszkę Wszystko dokładnie wymieszać (ręką) ułożyć w keksówce wcześniej wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Wierzch można posypać papryką w proszku i polać magi Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. przez 1,5h. Ciepły boczek można śmiało podawać jako mięso do obiadu, a wytopiony tłuszcz, którego będzie dużo idealnie nadaje się do polania ziemniaków. Po wystygnięciu boczuś jest idealny do kanapek. Przyprawiając można się trochę pobawić, jeśli ktoś lubi pikantne można dodać więcej pieprzu, ostrej papryki w proszku lub tabasco itd. Życzę smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 [h=2]Gebackene Käsknödel – smażone knedle serowe[/h]5–6 kromek pszennego chleba lub bułki 2 jajka 1 szklanka ciepłego mleka 2-4 łyżki mąki 1 cebula 1 łyżka masła 250 g sera żółtego (np. bergkaese lub gruyer) 2-3 ziemniaki pęczek szczypiorku gałka muszkatołowa sól pieprz tłuszcz do smażenia Przepis: Kromki czerstwego pieczywa pokroić w kostkę i zalać mlekiem. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle, ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i zgnieść na puree, połączyć wszystkie wymienione składniki, dodając pokrojony w kosteczkę ser, posiekany szczypiorek, sól, pieprz i galkę muszkatołową do smaku oraz tyle mąki, by dało się zwilżonymi dłońmi formować knedle wielkości mandarynki. Lekko je spłaszczywszy smażyć knedle z obu stron na złoto na oleju lub klarowanym maśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marzenka Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Kochane, która z Was ma sprawdzony przepis na pierniczki świąteczne? Szybkie, łatwe w wykonaniu, które zawsze wychodzą? w tym roku chciałabym zrobić, a nie kupować miód już kupiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Jak nic nie znajdziesz to wezme parę przepisów od mojej mamy, co prawda nie sa sprawdzone ale ona zawsze ma przepisy starej dobrej szkoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.