Zuza5 Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 zrobię, myślę ze moja wina bo nie wyciągnęłam go z piekarnika aż wystygło, ale zjedzone całe więc musiało nie być złe..Solur jest łakomy na wszystko co słodkie, więc ważne że je zrobiłam i że nie ma po nim śladu. :4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młoda Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Hehe ciesze się Daj znac jak zrobisz jeszcze raz czy wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuza5 Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 dam . a powiedz. z piekarnika więc wyciagnąc od razu po zgaszeniu czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młoda Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Tak odrazu jak sie zrobi wyciagnij i niech sobie stygnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuza5 Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 ok. zrobię napewno, bo prosto sie robi, a tak jak ono urosło to niewiarygodna kwestia, szczególnie u mnie :4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Mamy sezon przeziębień, więc polecam GRZAŃCA! Szybkie, łatwe i smaczne. SKŁADNIKI: 1 litr piwa 3 łyżeczki cukru trzcinowego łyżka miodu kilka goździków (moim zdaniem 2 wystarczą) 2 łyżki soku malinowego szczypta imbiru szczypta cynamonu PRZYGOTOWANIE: Do gara wlać browar, sok i miód, oraz wsypać cukier, goździki, cynamon i imbir. Wszystko dokładnie wymieszać i postawić na ogniu. Kilka minut podgrzewać na małym ogniu - ale żeby się nie zagotowało, bo zgorzknieje i to okrutnie. Podawać na ciepło - stawia na nogi szybciej niż wszystkie gripexy i inne fervexy razem wzięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edka Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Robiłam dzisiaj sałatkę z pieczarkami Malwiny:) Całkiem dobra:) A tu kolejny przepis "dla leniwych":p Parówki w cieście naleśnikowym: Robimy naleśniki. Na całym naleśniku układamy plastry sera, zawijamy w to parówkę. Całość obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy. Dla mniej leniwych (chociaż też prosta) ZUPA MEKSYKAŃSKA (jedyna zupa jaką je Nem:)) mięso mielone 700dkg papryki kolorowe 3szt cebula 1szt kukurydza 1 puszka fasola czerwona 1puszka pomidory krojone 1 puszka papryczki jalapeno w słoiku - ilość wg gustu Mielone smażymy. Po usmażeniu przekładamy do garnka. Podsmażamy też cebulę i do gara. Papryka pokrojona w paski do gara. Reszta składników do gara razem z "wodą" z puszki. Jak to meksykańskie to musi byc ostre, więc doprawiamy pieprzem cayene. Całość gotujemy ok 30- 40min. Po podaniu na talerzu dla złagodzenia można dodać jogurt naturalny. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 kurde mnie nie zaprosiliście na degustacje a ja taki głodny :lol::lol::lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nika Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 A tu kolejny przepis "dla leniwych"Parówki w cieście naleśnikowym: Robimy naleśniki. Na całym naleśniku układamy plastry sera, zawijamy w to parówkę. Całość obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy. Edzia ale mi smaka narobiłaś. przy obecnych zachciankach ide właśnie smażyć naleśniki. kuogmusze tylko 5oula namówić żeby po parówki wyskoczyl do sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malwina Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Te parówki kiedyś jadłam u kogoś i były naprawdę dobre. Jak ktoś z was lubi pizze i nie ma czasu ,bo to zajmuje chwile to ja robie taką szybką pizze(wersja na patelni) Pizza na patelni ciasto robię jak na naleśniki tylko takie dosyć gęste i do tego wsypuje trochę przyprawy do pizzy i jakieś zioła prowansalskie. Kroje w kostkę 3 papryki kolorowe, kiełbasę czosnkową,pieczarki(ale zaparzam je na 5 minut) ser żółty zetrzeć na tarce, jak ktoś lubi można dorzucić do tego kukurydze i jakieś inne warzywa jeszcze. i smażyć na patelni, nakładać łyżką tylko nie za grube żeby było i z dwóch stron obsmażyć na małym ogniu. przepyszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edka Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Wczorajszy obiadek: BURITO Tortilla 2 szklanki mąki pszennej 1-2 jajka pół kostki smalcu woda Środek mięso mielone kapusta pekińska papryka kukurydza pomidorki koktajlowe ogórek kiszony starty ser przyprawa do buritto Tortilla Do naczynia dajemy makę, jajko i smalec - wszystko ugniatamy łapką jak normalne ciasto dodając wody. Ma wyjść normalne gęste ciasto. Po rozrobieniu rwiemy mniejsze kawałki i wałkujemy na cieniutkie płaty. Formujemy okręgi (lub okręgi wycinamy od dużedo talerza. Okrągłe płaty smażymy na mocno rozgrzanej patelni bez dodawania tłuszczu (smalec jest w środku więc nic się nie przykleja). Smażymy ok 45 sek z jednej strony. Srodek Wszystkie warzywa kroimy . Mięso mielone podsmażamy posypując przyprawą do burito (bez niej to już nie to samo:p). Tortilkę smarujemy sosem czosnowym i chili, nakładamy mięsko, ser i warzywa wg uznania. Zawijamy. SMACZNEGO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Edka eksperymentujesz ale nie poczęstujesz a masz tak blisko :4::4::4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nika Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 uuu cos "zamarła" maxbimmerowa książka kucharska. może mała reaktywacja?? oto przepis na lasagne ze szpinakiem, szynką ( boczkiem) i beszamelem składniki: 6 platów makaronowych 1 mała cebula 2 ząbki czosnku kilka plastrów szynki długodojrzewającej bądź wędzonego boczku 400g szpinaku ( może być mrożony) śmietanka 18% 15 dag sera źółtego sos beszamelowy: 3 łyżki masła 2 łyżki mąki mleko ( około 300ml) pół łyżeczki białego pieprzu pół łyżeczki gałki muszkatołowej pieprz, sól do smaku a oto jak przygotować: na oliwie podsamżyć cebulkę i czosnek dodać szynkę lub boczek żeby sie zrumieniło dodać szpinak ( można ewentualnie podlać nieco wodą lub bulionem) na koniec dodać smietankę i doprawić do smaku- odstawic na bok sos: masło rozpuścić w rondlu dodac mąkę i stopniowo wlewac mleko - do uzyskania jednolitej konsystencji, dodac biały pieprz i gałkę. w szerokim naczyniu żaroodpornym ułożyc płaty makaronowe ( suche) nałożyc farsz, nastepnie kolejne płaty, farsz i sos beszamelowy na wierzch grubo posypać startym serem np. gouda i do piekarnika nagrzanego na 180% na około 15 min. SMACZNEGO bmw_1 a jutro podrzucę cosik na słodko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młoda Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Pomysł na sałatke - ja uwielbiam ją jesc do kurczaka 1.Sałata 2.Ser feta 3.Ogórek zielony 4.Puszka kukurydzy 5. Cebula 1 sztuka 6.Piers z kurczaka Piers z kurczaka kroimy w kawaleczki i podsmazamy na patelni. Sałate drobno siekamy. Cebule kroimy w piórka. Ser feta kroimy w kosteczkę. Ogórek zielony także kroimy w kostke. Po kolei wszystko wrzucamy do miski. Osobiscie składniki mieszam dopiero przed jedzeniem Smacznego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Sałatki sałatkami ale to dzisiaj jest wasze święto a więc wszystkiego najlepszegobmw_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pidey Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 (edytowane) No to chyba dogodzę tym przepisem męskiej części forum (może gdzieś jest coś podobnego pod jakąś wykwintną francuską, azjatycką czy inną nazwą, ale ja nie korzystam z tego typu przepisów i kieruję się jedynie własnym sumptem). Potrzebne produkty: - karczek (może być nawet lekko tłustawy) np. 4 kotlety - 4 duże cebule (na prawdę duże) lub więcej jeśli ktoś bardzo lubi - przyprawy - czosnek suszony granulowany lub świeży miażdżony, sól (lub jarzynka typu Vegeta), pieprz czarny, pieprz ziołowy, szczypta ziół prowansalskich - piwo jasne lub wino białe wytrawne Przygotowanie: - kotlety otłuc i jak są duże można je podzielić na trochę mniejsze kawałki, przyprawić i zostawić na co najmniej godzinę - pokroić cebulę w plasterki - smażyć mięso krótko na średnim ogniu na złoty kolor w rondelku (do smażenia lepiej użyć dobry smalec) - dołożyć cebulę i zamiast wody dolać do duszenia ok 100 - 150ml piwa lub wina wytrawnego - przenieść do rozgrzanego piekarnika i dusić pod przykrywką ok. 20-30 min do miękkości mięsa ale nie za długo bo cebula się „rozleci” :!: Smacznego :gril: Edytowane 11 Marca 2013 przez pidey złe formatowanie teksu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micnic Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 To i ja coś dodam taka mała przekąska Czas przyżądzenia 10-15 min Bruschetta Potrzebne -oliwa z oliwek -pomidory 2 szt lub więcej -maggi -czosnek(wedle uznania) -świeża bazylia -sól,pieprz pieczywo podgrzać w piekarniku żeby się zrobiły na grzaneczki "farsz": pomidory pokroić w drobną kosteczkę i do miseczki do tego dodać czosnek najlepiej wyciśnięty przez praskę lub drobno zsiekany,maggi i przyprawy grzanki posmarować delikatnie oliwką nałożyć farsz i ozdobić bazylią Gotowe Bon appetit Dobre na imprezy:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 PYZY czyli kluski na parze SKŁADNIKI; - 1 kilogram mąki pszennej, - 50 gram drożdży, - 1/2 litra mleka, - 3 jajka, - 3 łyżki oleju, - 25 gram cukru, - szczypta soli Letnie mleko wymieszać z drożdżami i olejem ,dodać do mąki.Następnie dodać jajka ,cukier i sól.Wyrobić ciasto .Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować i wykrawać szklanką .Odstawić ponownie na 20 minut aby wyrosly.Gotować na parze pod przykryciem aż wyrosną ok 10-15 minut. Ja facet potrafię upierdzielić takie placuszki więc trudne to nie jest wcale z porcji wychodzi ok 32 szt ŻYCZĘ SMACZNEGO ! ! ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 (edytowane) Ja pitole, to i ja dodam cos od siebie. Proste, nieskomplikowane i wiesz co jesz.. Pieczone mieso. 4 piersi z indyka marynata: oliwa z oliwek 3 zabki czosnku slodka papryka lyzka musztardy pieprz sol zmieszac to wszystko, do garnka w ktorym bedzie sie pieklo mieso. Pierw polac spod garnka, piersi (nie swoje lolol) porzadnie posmarowac marynata, wlozyc do garnka, i reszte marynaty wlac. Upewnic sie, ze wszystko jest posmarowane i w tym doslownie plywa. Na 24 godziny do lodowki (z przykrywka). Pozniej wylac "luzna" marynate i piersi w garnku, na 60-70min do piekarnika rogrzanego do 180st. Pozniej wycuiagnac i niech sie ostudzi. Jak juz bedzie zimne, noz albo najlepiej krajalnica w ruch i jazda. wszystko na plasterki i jest prawie kilogram miesa, ktore jest miesem a nie miesopodobnym czyms z supermarketu I smakuje zupelnie inaczej. Dziecko w kazdej chwili ma dobry posilek z chlebem . Zdecydowanie polecam. Mozna rozne smaki sobie przyprawiac, jedynie trzeba bawic sie z roznymi marynatami. Ostatnio zrobilem na miodzie, fajny smak, bardzo delikatny. Zalezy kto co lubi Edytowane 19 Marca 2013 przez woz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 piersi (nie swoje ) i piersi w garnku coś ci te piersi po głowie chodzą:)znaczy zdrowy jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micnic Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 oczyszczone piersi oprószyć solą i pieprzem na patelni rozpuścić masło i obsmażyć piersi pod koniec smażenia piersi owinąć w szynkę Schwarzwaldzką i jeszcze chwilę przysmażyć do tego jakaś lekka sałata i danie gotowe próbujcie i smakujcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Jak ktos szuka ciekawych pomyslow to ten koles jest swietny. http://www.facebook.com/kochamgotowac?ref=ts&fref=ts Kanal na YT Kocham Gotować - YouTube testowalismy z Edka kilka jego przepisow i zawsze wychodza swietnie. Moje ulubione BigMac, Skrzydelka w Cocka Coli, wszystkie sosy. Przed chwila testowalismy Rewelacja !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malwina Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 A ma ktoś może przepis na ciasto 3 BIT. Jadłam to u kogos i jest przepyszne.???:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 (edytowane) mam tylko w jpg , robi się szybko ale dobrze aby postało 2 doby w chłodnym miejscu, od siebie mogę jeszcze polecić cieńką wartwę dżemu wiśniowego, Edytowane 8 Kwietnia 2013 przez Kosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 [video=youtube;8T2AgpagNpo] Testowane i calkiem smaczne (chyba nawet Energetyczni mieli okazje jesc). Spokojnie mozesz dac o polowe mniej cukry. Oryginalny wyszedl cholernie slodki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.