Jareknes Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Kurcze zauwazylem dzis dziwna historie w samochodziku mojej zony , a mianowicie podczas wcisniecia przycisku od intensywnego mycia plynu w zbioniku przybywa zamiast ubywac , pompka sie zalacza ,a pomimo to plynwydostaje sie przez zamkniety wlew . Odpielem zasilanie z tej pompy i dalej to samo. Wezyk z tego zbiornika laczy sie w spryskiwaczach szyby , w zwiazku z tym zjawiskiem mam Takie pytanie czy na wezyku podajacym jest gdzies zawor zwrotny? czy moze w pompce ma byc? a moze w samych spryskiwaczach cos sie uwalilo, Prosil bym o jakas podpowiedz , kurde zagladalem dzis u kumpla w tym samym modelu i nie wpadlem zeby pdmienic pompki Zasolanie jest + do + , -do - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 mam to samo ale nie doszłem co i jak...... ale próbowałem podmienić + z - i nic to nie dało..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 A tam są dwa zbiorniczki na płyn ? jeden na koncentrat do intensywnego a drugi normalny zbiorniczek do spryskiwaczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 A tam są dwa zbiorniczki na płyn ? jeden na koncentrat do intensywnego a drugi normalny zbiorniczek do spryskiwaczy ? tak jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Gdzieś czytałem podobny problem ale w E34 540 .... jeśli dobrze pamiętam były 2 pompki i ta od intensywnego ma mieszać koncentrat ze zwykłym płynem ale o ile z pobieraniem z dużego zbiornika nie było problemu to już z tego małego nie podawało na spryskiwacze ... i teraz głowy nie dam czy to była wina tej drugiej pompki czy coś było zatkane na wylocie z tego małego zbiornika. Poszukam na necie tego tematu , jak znajdę to wrzucę może to Wam w czymś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi 528 Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 A tam są dwa zbiorniczki na płyn ? jeden na koncentrat do intensywnego a drugi normalny zbiorniczek do spryskiwaczy ? dzieki za info nawet niewiedzialem ze ten mniejszy jest na koncentrat U mnie jest ok wiec zobacze moze cos uda mi sie ustalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 18 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Kurcze no to zonk, wydaje mi się ze to się miesza w samych spryskach, bo wężyk od zbiorniczka koncentratu idzie bezpośrednio do spryskiwaczy szyby. Najdziwniejsze. Ze pompka się włącza ale i tak robi się wulkan w zbiorniku ,tak jakby z dużego zbiornika była mocniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 U mnie padła pompka od tego małego, a nic mi nie świruje jak u Was. Z tym, że jak zdjąłem nadkole prawe (pasażer) to znalazłem tam mega zbiornik z 2 pompkami, do tego 3'cia na górze pod maską. Ta pod maską właśnie nie żyje, a mycie szyb i lamp działa jak działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 18 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Bo maly zbiornik Patryku pod macha jest na koncentrat srodka myjacego , ktory podawany jest do spryskow razem z plynem z duzego baniaka , po nacisnieciu przycisku S manetki wycieraczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 pompka się włącza ale i tak robi się wulkan w zbiorniku ,tak jakby z dużego zbiornika była mocniejsza. dlatego napisałem o tym że u mnie ta pompka w małym zbiorniczku nie chodzi wcale i wulkanu nie ma. Z tego co opisujesz to tak jakby jedna z pompek tłoczyła w złą stronę... A odłączałeś rurki od tych pompek i sprawdzałeś czy w ogóle tłoczą, czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 19 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Widzisz obie pompki tlacza w kierunku spryskiwaczy, podejrzewam ze ktorys spriskiwacz puszcza , wezyki lacza sie tylko w spryskiwaczach, odlaczalem pompke i gejzer nie ustaje .... w Poniedzialek bede mial druga pare spryskiwaczy do podmiany i bede wiedzial juz cos wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi