PagerOwski Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Witam. Otóż mam takowy problem.... W mojej Bmw 320 24v z Vanosem wystrzelił blok silnika. Teraz musze kupić 2 ale ..(samochod rocznik 92) po 1 . Jak mam sprawdzić , który jest rocznik mojego silnika , pytam bo slyszalem ze np. moge sobie dac 91, 92 i 93 bo one wszystkie byly takie same(chodzi o to ze osprzet zostawiam wlasny wiec mam zamiar kupic tylko silnik z Vanosem). po 2. Czy to prawda ze tylko z tych trzech lat 91 92 i 93 sa identyczne i pasuja osprzety do siebie? po 3 . Czy ktoś ma miejsce gdzie moga byc takowe silniki interesuje mnie woj. opolskie , dolnoslaskie(wrocław i okolice Olesnicy itp) oraz slaskie(czestochowa i te w strone Opola). Prosiłbym o dokładna odpowiedz jesli chodzi o ten silnik. Bardzo mi na tym zalezy gdyz chce kupic go bez problemowo i sie nie bac ze czasami wzialem nie taki co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 byly 3 rodzaje blokow 1- z aut bez vanosa do 09,92r(zeliwny) 2- z aut z vanosem od 09.92r do 09.94(zeliwny) 3- aluminiowy od 09.94 vanos jesli masz vanosa to potrzebujesz silnik z numerem 206s2 z zeliwnym blokiem nie wiem gdzie takowe są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi