el_banano Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 jak w tytule. kiedy nadeszły przymrozki to zauważyłem że nie działa mi podgrzewanie lusterka od strony kierowcy. co w pierwszej kolejności powinienem sprawdzić aby dojść do przyczyny tego. czy trzeba od razu wymienić wkład czy coś. i czy są bezpieczniki od tego ? z góry dzieki za wszelkie podpowiedzi uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Jest bezpiecznik, ale jak drugie podgrzewa to bezpiecznik jest oki. Podejrzewam że mata padła. Trza wymienić wkład, też tak miałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_banano Opublikowano 16 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 uhm dzieki za info bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Na 100 % mata w lusterku, jak wyżej, bezpiecznik odpowiada za dwie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Na 100 % mata w lusterku, jak wyżej, bezpiecznik odpowiada za dwie strony. dokładnie tak.... ale dla pewności wyciągnij wkład i sprawdź kontrolką czy prad dochodzi z rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 ale dla pewności wyciągnij wkład i sprawdź kontrolką czy prad dochodzi z rana ...a co w e39 działa tylko z ranapytanie_bmw bo u mnie w e46 działa cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 nie jestem pewien ale to chyba komp steruje od temp chyba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 U mnie bankowo grzeje nawet jak jest ciepło na dworze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 to w e39 pewnie tak samo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Grzeje kiedy zechcemy tylko się wyłącza automatycznie dość szybko bynajmniej u mnie jakby wyczuwało,że jest cieplej i szyby już odparowały Jak jest zimniej to długo grzeje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_banano Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 dla pewności wyciągnij wkład no spoko a powiesz mi jak je wyciągnąć żeby nic nie uszkodzić? w sumie to nie wyciągałem nigdy jeszcze tego ;/ są tam jakieś zaczepy czy to na jakis zatrzask jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Znalezione na internecie: Maksymalnie odchyl lusterko w jedną ze stron i delikatnie podważaj aż wyskoczy z zaczepu wewnątrz lusterka (kolisty zaczep w który wchodzą cztery języczki wkładu lusterka). Wersja fotochrom: Przesuń taką niewielką zapadke pomiędzy dolna krawędzią wkładu a krawędzia obudowy, ktora blokuje mocowanie szkła. Dajesz maksymalnie w górę, będzie wtedy dokładnie widać ten zaczep, poruszaj nim i zobaczysz w którą stronę idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_banano Opublikowano 25 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 uklon_bmwuklon_bmw dzieki i sorry poszedłem na łatwizne pytając zamiast poszperać w necie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 (edytowane) grzać powinno zawsze po rozruchu na zimno, przydatne np po deszczu bo wysuszy, z tego co pamiętam to też po włączeniu grzania tylnej szyby. ponieważ to elektryka działająca "outdoor" to sprawdź kable i styki - u mnie próbówka pokazywała prąd, ale styki były tak zaśniedziałe że nie grzało. papierek ścierny, pasta miedziana i śmiga jak ta lala BTW. demontaż wkładu to przesunięcie języka pod wkładem (i samo wypada) lub szeroką deseczką lub listwą plastikową od dołu trzeba podważyć na całej szerokości wkład. były 2 systemy mocowania. 2-gi średnio praktyczny jak jest zimno (ABS lubi pęknąć przy demontażu...) Edytowane 10 Listopada 2012 przez beaver79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi