Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

jak w tytule. kiedy nadeszły przymrozki to zauważyłem że nie działa mi podgrzewanie lusterka od strony kierowcy. co w pierwszej kolejności powinienem sprawdzić aby dojść do przyczyny tego. czy trzeba od razu wymienić wkład czy coś. i czy są bezpieczniki od tego ?

z góry dzieki za wszelkie podpowiedzi uklon_bmw

dla pewności wyciągnij wkład

no spoko a powiesz mi jak je wyciągnąć żeby nic nie uszkodzić? w sumie to nie wyciągałem nigdy jeszcze tego ;/ są tam jakieś zaczepy czy to na jakis zatrzask jest?

Znalezione na internecie:

Maksymalnie odchyl lusterko w jedną ze stron i delikatnie podważaj aż wyskoczy z zaczepu wewnątrz lusterka (kolisty zaczep w który wchodzą cztery języczki wkładu lusterka).

Wersja fotochrom:

Przesuń taką niewielką zapadke pomiędzy dolna krawędzią wkładu a krawędzia obudowy, ktora blokuje mocowanie szkła. Dajesz maksymalnie w górę, będzie wtedy dokładnie widać ten zaczep, poruszaj nim i zobaczysz w którą stronę idzie.

• 3 tygodnie później...

grzać powinno zawsze po rozruchu na zimno, przydatne np po deszczu bo wysuszy, z tego co pamiętam to też po włączeniu grzania tylnej szyby. ponieważ to elektryka działająca "outdoor" to sprawdź kable i styki - u mnie próbówka pokazywała prąd, ale styki były tak zaśniedziałe że nie grzało. papierek ścierny, pasta miedziana i śmiga jak ta lala :)

BTW. demontaż wkładu to przesunięcie języka pod wkładem (i samo wypada) lub szeroką deseczką lub listwą plastikową od dołu trzeba podważyć na całej szerokości wkład. były 2 systemy mocowania. 2-gi średnio praktyczny jak jest zimno (ABS lubi pęknąć przy demontażu...)

Edytowane przez beaver79