Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie to kieruję głównie do posiadaczy e39 530d. Czy możecie spalić kapcia (zrobić zrywa) z miejsca z 2 biegu? Bo u mnie na oryginalnym sprzęgle ślizgało się (opony nie zapiszczały). A teraz koleś założył mi spiekowe (niby mogące przenieść większy moment obrotowy) i po dzisiejszej próbie dalej nie mogę spalić kapcia z 2 bo nadal się ślizga. Proszę o jak najszybszą odp. bo nie wiem czy mam gościowi naje....ćbmw_4

Pytanie to kieruję głównie do posiadaczy e39 530d. Czy możecie spalić kapcia (zrobić zrywa) z miejsca z 2 biegu? Bo u mnie na oryginalnym sprzęgle ślizgało się (opony nie zapiszczały). A teraz koleś założył mi spiekowe (niby mogące przenieść większy moment obrotowy) i po dzisiejszej próbie dalej nie mogę spalić kapcia z 2 bo nadal się ślizga. Proszę o jak najszybszą odp. bo nie wiem czy mam gościowi naje....ćbmw_4

ja nie moge....

Wysłane z mojego GT-N7000

wszystko można ale nie ruszaj z 2 biegu.. bo nie ruszysz za ***a.... to nie jest Mka aby z 2 ruszać......

z momentem tego silnika nie powinno być najmniejszych problemow, zdrowe m50tki spokojnie upalają z 2jki, najwazniejsze to strzelic ze sprzegla aby nie spalic tarczy ;)

z momentem tego silnika nie powinno być najmniejszych problemow, zdrowe m50tki spokojnie upalają z 2jki, najwazniejsze to strzelic ze sprzegla aby nie spalic tarczy

no ja na redeco to takie cuda moim robiłem że sam sie zdziwiłem... ale zrozumiałem że kolega chce zamieszać ze startu na 2 biegu..... ja jaj tak chce robić to ruszam z 1 i dopiero 2 wbijam... co prawda w miejscu tego nie będzie bo jakieś 10-15m podjade przy zmianie biegów

Kolego co ty dokladnie chcesz zrobic ?

Wbic 2 bieg i palic w miejscu kapcia czy mocno ruszyc z 2 biegu (bo chyba w tym celu zakladales spieka) ?

Do upalania to proponuje zaczac od jedynki i po jakims czasie wbic dwujke ale jezeli masz zamiar to robic na marketowych parkingach to najpierw wyswiadcz wszystkim przysluge i sciagnij oznaczenia klubowe jezeli takowe posiadasz.

Jezeli chodzi ci o sciganie i mocne ruszanie z 2 to byc moze sprzeglo jest jeszcze "niedotarte" i sie slizga.

Jakie masz opony ? bo jak jakies 285 to bedzie ciezko.

Jak by nieby to w obu przypadkach proponuje zaczac od wylaczenia trakcji.

no ja na redeco to takie cuda moim robiłem że sam sie zdziwiłem

Nie tylko na redeco. Dla mnie jestes mistrzem cwiary w kazdej kategorii :)

Po co tak niszczyć auto ? z dwójki to sobie można w zimie ruszać :)

Chcesz spalić kapcia zapnij jeden bujnij auto , wrzuć dwójkę złam furaka i nie ma cudów musi spalić ... jeszcze taki traktor jak Twój to na seryjnym secie pali jak chce .... mając odpowiednio dużo placu np. oleśnica lotnisko myślę , że nawet trójkę by się dało wbić .... pytanie tylko po co utrudniać sobie życie ?

A więc tak nie posiadam oznaczeń klubowych na aucie. Więc co niektórzy mogą już być spokojni. Nie rajcuje mnie jaranie kapcia na np. marketowych parkingach. Z tym jaraniem kapcia to chodzi mi czy przy ruszaniu agresywnie z dwójki koła wam zaboksują (chodzi mi o szybki start). Auto mam po chipie (223km i 444,5 Nm), mechanik mi zaproponował spieka do takiego momentu obrotowego. Zgodziłem się bo myślałem że będzie lepsze. Znajomy mi powiedział że na normalnym sprzęgle u siebie zamiesza kołami na starcie z 2. Ja dzisiaj spróbowałem i mi się ślizgało (a miało być niby takie dobre - jak to mówił mechanik). Moje pytanie miało na celu to czy taki wyczyn jest możliwy i czy mam iść reklamować to sprzęgło u niego, bo sobie nie radzi (sprzęgło).

dobra teraz rozjaśniłeś troche sytuacje..........

więc jest tak ...ja mam normalne sprzęgło chyba..... bo nie sprawdzałem

mam 221km i 419nm..... hmm teraz może więcej bo wydech wywalilem i czuć różnice..

ale mniejsza o to ja ruszając nieraz gwałtownie z 1 biegu przypale sprzęgło.... tzn tak było jak miałem 245/35/19 a teraz na 225/55/16 to pale jak szalony... ale powiem ci że nigdy takiego czegoś nie próbowałem jak ruszanie z 2 biegu.....a wiele rzeczy próbowałem:)kuog

Znajomy mi powiedział że na normalnym sprzęgle u siebie zamiesza kołami na starcie z 2.

ludzie potrafią koloryzować , tak więc jak nie widziałeś tego to nie wierz , a jak chcesz palić laka to sobie nasmaruj opony olejem:4: i startuj z 3ki

Mam je od tygodnia. Przejechałem ok 400 km (nie była to jakaś szaleńcza jazda, tylko ruszanie na wyższych obrotach żeby mniej szarpało). Opony mam 225/60/15. A moje pytania mają na celu to, czy sprzęgło dobrze pracuje. I czy to co mówił mechanik to prawda.

ale miałeś wymienianą tylko tarcze na spiek???

ile masz tych spieków?????

docisk był nowy???

dwumas był nowy???

Tarcza ma 4 spieki (4 ramiona). Co do dwumasy to za bardzo nie wiem nie wiem do końca, bo gościu raz mówił że wywalają dwumas, a raz mówił że nie. Ale ostatecznie chyba powiedział że zrobił (nie wiem jak to określić) jednomas z tłumikami (sprężynami). A z moich spostrzeżeń to: pedał sprzęgła ma jakby mniejszy skok, no i trzeba ruszać w wyższych obrotów 1,5k żeby tak nie szarpało. I chyba wydaje mi się że to szarpanie z czasem staje się mniejsze.

no to masz bardzo ostry spiek... bo jak byś miał 6 spieków to byłby łagodniejszy.... ale mniejsza o to jak by wywalili ci dwumas to po puszczeniu sprzęgła by napierdalało (takie wibracje były by mocne ze skrzyni biegów) ale w twoim przypadku wszystko się ułoży.... ale pamiętaj z bardzo nie męcz nowej tarczy.....