streetracer! Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Witam. W moim e36 coupe z 97 roku nie dzialają szyby wraz z domykaniem i centralny zamek. Wymieniłem moduł komfortu i niewiele to wniosło do sprawy bo tyle się zmieniło że jak naciskam przyciski na kluczyku to cos klika w module. Poza tym po podpieciu nabytego modułu auto przestało sie komunikować z interfejsem (moduł oczywiscie uzywany). Po odpieciu modułu komfortu wszystko sie laczy bez problemu. Czy ma ktos schemat potrzebny do pomierzenia instalacji do modułu komfortu? Jestem takze zainteresowany odplatna pomoca w okolicach Krakowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 a masz pewność że ten moduł konfortu jest dobry masz go ze sprawdzonego źródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 12 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 no właśnie nie do końca, chociaż sprzedający na allegro twierdził że moduł pochodzi ze sprawnego samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Witam po przerwie. Niestety auto trafiło do elektryka. Wymiana modułu na dwa razy droższy ale za to "pewny" oraz grzebanie wiązki dało efekt. Wszystko działa jak powinno. Impreza tania nie była, ale usterka usunięta. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 no i gratulację problem z głowy napisz co jeszcze było oprócz modułu żebyśmy wiedzieli gdzie szukać w razie czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 A ten niby sprawny z Allegro próbowałeś odesłać? zawsze to trochę kasy w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Generalnie jak już wiemy, podstawowym problemem był moduł komfortu. Natomiast jak się okazało, usterką instalacji elektrycznej było nieudolne podłączenie na krótko domykania szyb. Drugim problemem instalacji były zamienione piny w kostce przy module, tak jakby ktoś ją rozebrał i źle poskładał. Domyślam się, że może komuś padł moduł a on zamiast to naprawić zaczął robić "sztukaterie". No cóż, z takim problemem auto kupiłem i trzeba było prześwietlać gdzie i co jest pogmatwane bmw_3 Co do zwrotu modułu to niestety nic nie próbowałem, gdyż od zakupu do teraz upłynął spory kawałek czasu. Najważniejsze, że już działa jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 SoulRea- fajny avatar na początku się zajawiłem co to mi za robactwo chodzi po monitorze dobre happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi