marian__ Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Witam Zwracam sie z zapytaniem jaki mam wlać olej do swojej bmw e30. Wczesniej mialem 15w40 elfa. Ale troche zaczynaja mi zawory stukac a slyszalem ze jest jakis olej co to troche wyciszy badz uspokoi. Bmw e 30 1,6 benzynka:) Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 A czemu taką kaszę lałeś? To teraz masz ;p. Zmień na na Valvoline Max Life 10W/40, ale cudów nie obiecuje :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 A czemu taką kaszę lałeś? To teraz masz ;p. Zmień na na Valvoline Max Life 10W/40, ale cudów nie obiecuje :lol: X2:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Jak już taka zupa była zalana to jedynie poprawić coś w pracy silnika może valvo maxilfe 10w40 ale wiadomo ten olej remontu w środku nie zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 jak zaczyna byc sychac "zawory" to znaczy ze krzywki na walku sie robia okraglutkie ... taki urok m40 olejem tutaj nic za bardzo nie zdzialasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 chyba że grają tylko przez chwilę po odpaleniu ale jak koledzy piszą valvoline maxlife najlepiej z niemiec tyle co można olejem zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 tak jak koledzy piszą,to coś ze stanem wałka,krzywek,hydrauliki.a pozatym ja zrobiłem 200tyś na lotosie 15w40[najtańszym:4:] oczywiście wymiana co 10tyś i cisza.dodam jeszcze że na lpg:biggrin:.dopóki nie było osłony miski olejowej wymiana była jeszcze częsciej z wiadomych powodów hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLDAS Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Mam m20b20 nie wiem jaki olej był, ale chce wymienic jaki najlepiej zalać do silnika, skrzyni i dyfra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Zalej 10W/40, moze byc MaxLife od Valvolina, ale i zwykły Castrol Magnatec bo silniek nie ma dużych wymaganiach co do oleju, no byle by był swiezy i stan. Pamietaj, że jak Ci stukają zawory to nie masz co se martwic - M20 ma regulowany luz zaworowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi