majuDJ Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Dziś nagle po jeździe po mieście coś strzeliło mi w sprzęgle. Głuchy odgłos nie jakieś zgrzytanie. Stałem spokojnie na światłach wrzucam na jedynkę spuszczam pomału ze sprzęgła, a tu nagle szarpniecie jak by ktoś by mi wjechał w tył. Ale samochód ruszył, po tym poczułem że na biegu jałowym pedał cały drga jak by po nim mrówki chodziły, przy ruszaniu z jedynki powiedziałbym że pedał drga jeszcze bardziej na jałowym. Bieg wchodzą w miarę normalnie nie ma zgrzytów jakiś oporów. Jedynie przy wrzucanie jedynki wydaje się mi, że sprzęgło bierze o połowę mnie. Nie wiem jak to fachowo nazwać. Powiem tak dawniej trzeba było spuścić nogę mocnej i ruszał płynie, a teraz wystarczy do połowy sprzęgła i jak by agresywnie ruszał tak jak by samochód był na naprężonej linie i nagle ktoś przeciął tą linie. A przy wrzucaniu jedynki i dwójki słyszę głuchy odgłos stuknięcia jakby z tylnego mostu nie wiem czy to ma związek z tym problemem. Orientujecie się może co to za awaria z tym sprzęgłem i ile jej usuniecie może kosztować? A bym zapomniał dodać, przy wciśniętym pedale sprzęgła do końca - pedał nie drga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 z tego co napisałeś to panie kolego uszkodzoną masz dwumase... (koło dwumasowe) ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 sam dwumas to koszt ok 2 tysi a wymiana nie wiem bo nie robiłem jeszcze , śmigam tak już ponat rok , ale u mnie nie szarpie tak jak Ty piszesz ,tylko jak wciskam i puszczam pedał sprzęgła jest takie "trrryt" biegi wchodzą gładko . U mnie dwumas nowy czeka już od roku ale się nie mogę zebrać lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majuDJ Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 hmm Jestesci pewni że to dwumas a nie samo sprzęgło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 jak rozbierzesz lub mechanik to i obejrzysz dwumas i sprzeęgło jedna robota tyle samo wyciągania a tanio nie jest wiem coś o tym ja za dwumas plus sprzęgło saksa 2800 razem zapłaciłem ale w sporcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Mogła wyskoczyć sprężynka z tarczy sprzęgłowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 i tak trzeba rozbierać a wtedy wyjdzie co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majuDJ Opublikowano 10 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Nie wiem jakim cudem, ale jeszcze dziś rano pedał drgał i auto ruszało przy puszczaniu sprzęgła jak by ktoś spuszczał je z naprężonej linie i było odczuwane lekkie drganie budy. Auto postało z kilak godzin i teraz pojechałem na zakupy z 3km odpaliłem auto to już przy cofaniu odczułem że sprzęgło wróciło do normy!!! Nie ma żadnego drgania przy ruszaniu, pedał nie drga. Awaria znikła tak nagle jak i się pojawiła. Nie wiem czy to cud czy krasnoludki na parkingu naprawiły :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Może wsiadłeś nie do swojego auta lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 ehehhehehe stare zamki to kluczykiem mógł odpalić inne kuogkuogkuog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 robota koło 600 pln w Głogowiu... a na Silesii radze za częściami patrzeć w razie co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi