pawel83 Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Po zatankowaniu paliwa postanowiłem zresetować wskazania obc by naliczał od nowa spalanie , predkosc itp. problem polega na tym że zawsze wskazanie było na poziomie 13.8 L/100km w miescie i tak też trzymał to wkazanie niezaleznie czy auto chodziło na wolnych czy jechało a teraz to wskazanie jest na ok 15.5 , 16.5 l/100km i do tego gdy sie zatrzymam to wskazanie zuzycia rosnie w góre wczesniej tego nie było... czy tak ma byc i po jakims tam czasie dopiero ustabilizuje sie to wskazanie czy jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 nie miałeś zresetowanego spalania,i obliczał ci od ostatniego kasowania(kiedy to było?),dlatego średnia była z dużego przebiegu,teraz masz z krótszego,i dlatego tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 aha rozumiem ale czy to sopalanie ustabilizuje sie po jakims czasie?? a reset zrobiłem wczoraj wiec w sumie duoz nie najezdziłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 im więcej kilometrów zrobisz bez resetowania,tym jednolitą średnią ci pokaże,spalanie zmienia się praktycznie cały czas,więc średnia z powiedzmy 1000km będzie bardziej jednolita,niż ze 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 podziekował za wyjasnienie pojezdze teraz bez resetu i mam nadzieje ze wsazanie wróci do normy bo to obecne troche mnie przeraża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Jak nie zrobiłeś przynajmniej 100-200km po resetowaniu to wogóle nie patrz na te wskazania. Najlepiej to wygląda jak zresetujesz kompa w czasie jazdy w długiej trasie, jak ledwo muskasz gaz to nawet 3 litry Ci pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 tak zrobie 3 literki hmm... fajnie by było hehe ja głównie sie po mieście krece ale jak bede leciał gdzieś w trase to sprawdze z ciekawości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 tego nie ruszaj,a daj sobie na TEST 4.0,tam masz chwilowe spalanie,jakbyś chciał je zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Jeśli wyzerujesz spalanie i ruszysz choćby metr i pozostawisz auto na wolnych obrotach na postoju to spalanie dojdzie do 45 l/100 na to nie patrz czym większa trasa tym średnia się zmienia w zależności od dystansu jaki pokonałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Czyli ogolnie jak nie skasujesz przez 2000km, a 1800 przejedziesz po trasie i bedzie spalanie 12, to pozniej przez te 200 w miescie dojdzie Ci do 12.4 moze mimo, ze spali 16. Ja kasuje co tankowanie i po wyjezdzeniu calego baku +- zgadzalo sie, teraz na gazie zaniza o 15-20% ogolnie to wlasnie tak po 200km mozna juz uwazac, ze spalanie pokazuje w miare wiarygodnie i wiesz mniej wiecej na ile Ci paliwa zostalo w baku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Dokładnie. Ja mam fajnie, bo przy dużej navi są 2 pamięci. Jedną zawsze kasuję sobie po tankowaniu, a ta drugą to ostatnio przez 2 lata nie kasowałem i to było prawdziwe średnie spalania (prawie 30 tysięcy przez ten czas zrobione ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 i znowu jestem bogatszy o wasza wiedze widze ze nie mam sie czym przejmować i wszystko jest ok to moja pierwsza bunia z komputerem pokładowym stąd moje pytania... jeszcze nie dokońca wszystko ogarnełem ale z czasem bedzie tylko lepiej zwłaszcza że moge sie tu poradzić i dowiedzieć od znawców wielu tematów BMW happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 zwłaszcza że moge sie tu poradzić no i po to jest to forum,nie wiesz-pytaj,napewno ktoś podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 13 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 no wiec tak jak mówiliście spalanie unormowało sie na poziomie 12.5 l 100km jazdy po miescie ale długo taki wynik pewnie nie pozostanie hehe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 No pewnie nie, bo robi się zimno i troszkę więcej teraz weźmie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 heh juz teraz jest w granicach 13.5 L hehe ciekawie ile zima bedzie wskazywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pop Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 takie OT, najbardziej dołujące urządzenie w mojej E30 to ekonomizer czy jak to nazwać (aktualne spalanie) współczuje wam za te spalania na 100 czy 1000km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 nie jest tak zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 A tak w ogole kolego jaki masz silnik? 12-14 litrow po miescie.. 2.0 czy 2.5? Jak moja V8 pali przy normalnej jezdzie po miescie 18 to chyba nie jest tak zle Moj kuzyn mial kiedys Omege 2.0.. Skubana na gazie palila zawsze 11, czy leciales 120km/h do Lubina czy 180km/h po autostradzie do Niemiec.. Normalnie zlote auto. Niestety silnik sie rozsypal hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 takie OT, najbardziej dołujące urządzenie w mojej E30 to ekonomizer czy jak to nazwać (aktualne spalanie) znam na to patent - zakleić taśmą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 He, he patent nie zły, ale trochę podobny do dorobienia rogów łysej kobylehappy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi