sliwa99 Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Jestem wlasnie w trakcie poszukiwan innego bmw ale nie moge sie zdecydowac wacham sie pomiedzy 5er a 3er silniki od 2litry co byscie bardziej polecali i na co zwracac uwage przy zakupie tych modeli.Z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Sporo tego w necie Google Myślę, że E46 by Ci wystarczyła. Nie wiem czy w E39 będziesz coś widział zza kierownicy :mrgreen: Jaki silnik Cię interesuje, benzyna czy diesel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 sam rok temu mialem taki dylemat, jednak po 30 sekundach w e39 stwierdzilem ze to nie dla mnie :-P w e39 fotele za bardzo "kanapowe", w e46 z fotelami sportsitze jest fajnie i przytulno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Jak masz zamiar jeździć sam, to wg mnie 5er Ci niepotrzebne Poza tym 3jeczka jest zgrabniejsza :4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 sam rok temu mialem taki dylemat, jednak po 30 sekundach w e39 stwierdzilem ze to nie dla mnie :-Pw e39 fotele za bardzo "kanapowe", w e46 z fotelami sportsitze jest fajnie i przytulno ..do 5er sportsitze tez mozna wpakowac Jesli zalezy ci na wygodzie to lepsze jest e39...pozatym tylko tam masz 4,4 V8 :twisted:...to juz choroba :drool: Poza tym 3jeczka jest zgrabniejsza :4: ...mozna by bylo polemizowac Benzyna czy dizelek? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Jak masz male Punki w drodze to szukaj e39 tylko 2.0 moim zdaniem to zamalo na ta bude. Pozatym widzisz siebie w e39 ?Ja bym ci polecil jakies e30 roosta do twarzy bi ci w nim bylo lolollolol a tak na powaznie to jezeli nieplanujesz sie rozmnazac to e46 w zupelnosci ci styknie. 2.0d bedzie oszczedny i dynamiczny. Chociaz osobiscie wole benzynke od grzechotnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e34t Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Śliwa znając ciebie to benzyna a między 3 a 5 to sam wiesz jak jest różnica między modelami . 3 napewno tańsza w cześciach ale jaki komfort daje 5 to inna bajka ale kosztem przyspieszenia. Ja bym wybierał między 5 a 7 Ale tobie napewno leżało by 325 coupe Poza tym wydaje mi się że 5 jest lepiej wykonana sory za słowa ale jest takie moje odczucie e46 jest delikatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliwa99 Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Silnik to czy to e 46 czy e39 musibyc przynajmniej 2.5 choc 3.0 litry diesel tez rozwazam.Nie planuje sie romnazac ale chce kupic cos na dluzsz mete no wlasnie woz takie zdjecia mnie rozwalaja i przekonuja mnie do 5er.Bo napewno to niebendzie zadna seria bo bym musial ladowac w nia ale 3er tez widzialem w podobmy slylu i wlasnie dlatego sie wacham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 3.0d będzie robił lepszą robotę niż 2.5i. Wozu zaszalał z fotkami 5er...badaj to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 tu można by się kłucić....:4: osobiście polecam e39 choć e46 ma nowszą sylwetke troszke... ale jeśli masz zamiar autem jechać do gebelsów za chlebem to tych 800 czy ile tam km to w e39 nie odczujesz......... w e46 zmęczysz się przed granicą pl-d :dance: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 w e46 zmęczysz się przed granicą pl-d :dance: ...no ty Dyziu nie przesadzaj Fakt, że szwagier mówi że w jego taboretach faktycznie jest niewygodnie, ale jak lecimy do Frankfurtu nad Menem moim furakiem to w sportach nie czujesz zmęczenia, no chyba że taki delikatny jesteś :4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebo293 Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Fakt faktem oba auta maja sporo za jak i przeciw oba prezentują się ładnie musisz to przemyśleć czy ma być komfortowo czy bardziej sportowo ale co racja to racja 3.0 diesel w e46 będzie robił robote. Sam mam zamiar za rok zmienić e36 na coś z tych dwóch modeli. Moim zdaniem stylistycznie ładniejsza jest e46 po lifcie ) Typowy bandycki ryj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 e a co e39 3.0D nie robi roboty????? Forest wie coś o tym:)kuog:4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 e a co e39 3.0D nie robi roboty?????Forest wie coś o tym :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Najlepiej zrób jak Tazunio - przejedź się jednym i drugim i wtedy bedziesz miał rozeznanie. Trudno doradzić: 5er - większy, cięższy, bardziej komfortowy, troche większe spalanie; 3er - mniejszy, bardziej sportowy. Wyposażenie obu porównywalne (w obu klima - w 39 dwustrefowa, w e46 jednostrefowa - jak się mylę to poprawcie, navi, sportsitze itp.). No chyba, że planujesz coupe - wtedy wybór prosty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliwa99 Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 No wlasnie mam zamiar nia latac do rajchu ale jesli chodzi o zmeczene to ja teraz latam moja coupe e36 i nie czuje jakiegos wielkiego dobre zdjecia forest dzieki wszystkim jak cos zdecyduje napewno sie pochwale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Nie słuchaj Dyzia, chłopak chleje ten czeski alkohol i ma zwidy. Ja swoją E46 w jeden dzień zrobiłem trasę Oława - Łomża - Nysa - Oława. 21 godzin za kółkiem i zmęczenia nie czułem w ogóle. Podstawa to sportsize. Bagażnik praktycznie taki sam - trzeba zdejmować kółka ze spacerówki i do bagażnika E46 i E39. Diesel bardziej podatny na podniesienie mocy, mniejsze koszty paliwa ale z kolei większe koszty przy ewentualnych naprawach (wtryski, turbo, dwumas). Nie wiem jak w E39 ale w 3er wachacze aluminiowe z niewymiennymi sworzniami - chyba, że wrzucisz Meyle HD, komplet sworzni coś około 370 zł na obie strony. No i największa wada E39 - gubią talerze...:p:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrsiwek Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Bagażnik praktycznie taki sam - trzeba zdejmować kółka ze spacerówki i do bagażnika E46 i E39. Fakt bagażnik e46 jest spory, ale bez przesady... do e39 wkładam cała spacerówke czy nawet gondole - wiem bo jeździłem. Warunek tylko taki, że trzeba złożyć rączkę od wózka (zajmuje 3s). A do Agi e46 zawsze musieliśmy jeszcze ściągać kółka ( co mnie denerwowało ) i było jedną z przyczyn dlaczego sprzedałem również e65 i kupiłem e61. Co do wygody jak dla mnie jednym i drugim jeździ się naprawdę dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_banano Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 śliwa dwa miesiące temu miałem taki sam dylemat i postawiłem na e39. wygoda i komfort jazdy rewelacja. mnie tam osobiście jara coś takiego ----> [ATTACH=CONFIG]22642[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLDEK Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 byle co,byle było czarne e39 król :dance: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Nie pitol młody , fakt komfort lepszy w e39 , ale ja u siebie w Qpe nie marudzę, że niewygodnie :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi