mar470 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 jak wiadomo wszystkim których to dotknęło to są częste usterki E60 problem jest duży i drogi a jednak prosty i tani .rozwiązałem go sam mianowicie : przegrzewa się moduł BT jak zresztą wszyscy wiedzą i wtedy zaczynają się problemy z radiem , telefonem itd.. co powiązane. W serwisie mówią jedno wymiana na NOWY i kodowanie moduł BT co z pewnością nie jest tanie i liczy sie w tysiącach ja rozwiązałem problem sam za 20 zł wystarczy wyciongąć moduł i zamontować wentylatorek więcej info jak i co zapraszam mar470@wp.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary33 Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Jak w wielu przypadkach świrował moduł MULF. Niby wszystko działało, ale po około 15-20 minutach zaczynały się przerwy w odtwarzaniu muzyki a i-drive się przycinał i zanikała łączność BT. . Na fotce zaznaczyłem które układy grzeją się mocno już po 10-15 minutach pracy. Kluczowy jest chipset który się najbardziej nagrzewa oznaczony numerem 1.Wiec zastosowalem radiatory przyklejając klejem termo przewodzącym AG-TERMOGLUE ,jak narazie testuje to rozwiązanie dwa tygodnie i problemu żadnego niema:lol: W 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Kluczowy jest chipset który się najbardziej nagrzewa oznaczony numerem 1. Żeby było ciekawiej jest to element tzw BGA. Jak ktoś wie w jaki sposób jest montowany na płytce to wie jak wielki to dowcip.Hary, daj znak jak po dłuższej trasie (~400km) ma się to co zrobiłeś. P.S. świetna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Rośnie nam kolejny elektronik, jak to się mówi potrzeba matką wynalazków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary33 Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Narazie jednorazowo zrobilem 200km i jest wszystko o.k kiedyś wystarczylo 30 km i zaczynaly sie problemy .Ale niedlugo szykuje sie dłusza trasa to zobaczymy jak sie zachowa i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonifacq Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Witam , mam niestety ten sam problem , Kupiłem auto z 2004 roku , radio przerywa coraz częsciej , nie da sie tego modułu całkiem wyrzucić ?? Jest ktoś w Wrocłwia kto mógłby mi pomóc bo do szału mnie to dobrowadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary33 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Wystarczy odpiąć zasilanie z mulfa i niebędzie przerw w dzwięku lecz jeśli masz zmieniarke to już niebedzie aktywna i tel niebędzie działał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonifacq Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Dzięki Hary33 za podpowiedź , nie mam zmnieniarki , jutro przetestuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olog22 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Wystarczy odpiąć zasilanie z mulfa i niebędzie przerw w dzwięku lecz jeśli masz zmieniarke to już niebedzie aktywna i tel niebędzie działał No chyba że masz Logic7 to wszystko umrze po odpięciu zasilania z BT bo Logic też lata na optyku /światłowodzie/. Ave 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Wystarczy odpiąć zasilanie z mulfa i niebędzie przerw w dzwięku lecz jeśli masz zmieniarke to już niebedzie aktywna i tel niebędzie działał Hary a jak wygląda sytuacja u Ciebie? Twoje działanie przyniosło zamierzony efekt? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dduban Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Siemano W moim e65 problem jest podobny, co jakieś 20minut resteruje się dzwięk, dlaczego? Nie wiem. BT nie mam. W bagażniku znalazłem tylko wzmacniacz Harman/Becker. Czy to on moze byc powodem przerywania dzwieku? Jakieś sugestie? Edytowane 9 Lutego 2015 przez dduban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary33 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Witam od tamtej pory co pisałem to do dzisiaj niema żadnego problemu niema przerw w dzwięku i braku łączności z teleonem wszystko działa Edytowane 9 Lutego 2015 przez Hary33 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonifacq Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Hary33 dziękuje za pomoc bmw_beer, zrobiłem jak powiedziałeś i znowu cieszę sie nieprzerywalną muzyką :dance: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary33 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Niema sprawy spoko że mogłem pomuc ale jak chcesz to możesz zrobic tak jak ja zrobiłem koszt niewielki i bedzie dzialać wszystko razem z telefonem a powiem przydaje sie podczas jazdy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonifacq Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Coraz bardziej mnie w****ia car audio w tym samochodzie , dzisiaj podłączyłem wzmacniacz , jak daje głośniej to radio sie wyłącza , coraz bardziej skłaniam sie ku zamontowaniu markowego radio 1 DIN zamiast tego oryginalnego ***** , Ma ktoś może schemat kostek żebym wiedział jak sie podpiąć pod oryginalną instalacje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary33 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 kolego a możesz opisać podco podpiełes wzmacniacz czy wyprowadziłes wyjscie AUX z radia czy z glośników wziełes sygnał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonifacq Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Z tylnych głośników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonifacq Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Odłączyłem wzmacniacz ale i dałem wymieniłem oryginalne głośniki i jak dam głośniej do dźwięk sie wyłącza , kur,,,,ca mnie bierze na to radio, ma ktoś o tym pojęcie ?? Czy jest to wina oryginalnego wzmacniacza i jego jakiegoś zabezpieczenie przeciw przeciążeniowego ?? Czy można wywalić oryginalny wzmacniacz i jego miejsce dać jakaś 4 kanałówkę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonifacq Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Czy ktoś mi może powiedzieć gdzie znajduje sie oryginalny wzmacniacz w BMW E60 Sedan 2004r ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olog22 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Czy ktoś mi może powiedzieć gdzie znajduje sie oryginalny wzmacniacz w BMW E60 Sedan 2004r ?? Po lewej stronie w bagażniku. Na nadkola. Oli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonifacq Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 U mnie niema , podejrzewam że jest normalnie w radiu , czy jest ktoś we Wrocławiu kto mi ogarnie audio na oryginalnym radiu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi