betkos36 Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Witam.mam pytanie.moja bema gubi gdzies plyn z chlodnicy i niewiadomo gdzie jest przyczyna,wycieku zadnego nie widac,bylem w servisie bmw sprawdzali mi testerem plyn czy przedostaja sie do niego spaliny i jest ok.sprawdzali wszystko i nic nie znalezli.moze ktos mial podobny problem.prosze o pomoc.e39 3.0d po lifcie z webasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Oj coś te e39 ostatnio maja problemy z tym płynem. Zobacz czy korek ma dobre odpowietrzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 korek od pojemnika wyrównawczego jak jest walnięty i nie trzyma ciśnienia lub jest uszkodzona uszczelka to może delikatnie wyparowywać płyn może nawet nie być widoczne gołym okiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Ale na pewno dobrze sprawdziłeś, czy nie ma wycieku. Przerabiałem to u siebie, tyle, że w benzolu. Paru magików, łącznie z ASO w Wawce stwierdziło, że ubytek płynu to rzecz normalna, tyle, że dla mnie nie było to normalnym. Tym bardziej, że z dnia na dzień ubywało go coraz więcej. Więc dobrze rozgrzałem silnik, aż zaskoczyło wisco, następnie zgasiłem go. Wcześniej oczywiście porozkręcałem wszystkie plastiki pod silnikiem oraz osłonę wentylatora i bingo. Ciekło spod obudowy termostatu, fakt że w miejscu mało niewidocznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Nie ma możliwości żeby coś ginęło i nie było po tym śladu. (nie tyczy się to polaków za granicą ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Obudowę termostatu wymieniłem na metalową i wycieków nie stwierdzono a stare plastikowe lubią się wyginać od temperatury... OBUDOWA TERMOSTATU METALOWA BMW 5 E39 7 E38 BENZYN (2625479577) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. takie coś polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betkos36 Opublikowano 6 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Obudowę termostatu wymieniłem na metalową i wycieków nie stwierdzono a stare plastikowe lubią się wyginać od temperatury...OBUDOWA TERMOSTATU METALOWA BMW 5 E39 7 E38 BENZYN (2625479577) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. takie coś polecam. dzieki za rade,ale jamam diesla a ona jest inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Więc poszukaj do swojej wersji silnikowej, skoro kolega Georgii znalazł do swojego auta, to na pewno znajdziesz do swojego. kolega GOOGLE zawsze pomożehappy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 u mnie ułamał się plastikowy odpowietrznik po prawej stronie silnika, taki sam jak w termostacie EGR. po zgaszeniu silnika zaczynał się tam sączyć delikatnie płyn, zanim auto nie wystygło - jakieś 0,2 do 0,5 potrafiło zejść. znalazłem, bo obok niego jak płyn odparowywał było biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 u nie sie delikatnie sączy pod kolektorem... z króćca co wchodzi do bloku... ale to tylko 100ml na 10tyśkm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maslana Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 (edytowane) sprawdź elektrozawór z dodatkową pompą ja się bujałem tak pół roku, wycieku nie było a płyn spieprzał a że elektrozawór blisko silnika to parowało od razu. Przez przypadek zobaczyłem kiedyś, wymieniłem i jest ok, a tez miałem podejrzenia że uszczelka że koreczek .... A no i mechanicy też przyczyny nie mogli znaleźć byłem w 2 warsztatach Edytowane 9 Października 2012 przez Maslana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betkos36 Opublikowano 11 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 sprawdź elektrozawór z dodatkową pompą ja się bujałem tak pół roku, wycieku nie było a płyn spieprzał a że elektrozawór blisko silnika to parowało od razu. Przez przypadek zobaczyłem kiedyś, wymieniłem i jest ok, a tez miałem podejrzenia że uszczelka że koreczek .... A no i mechanicy też przyczyny nie mogli znaleźć byłem w 2 warsztatach a gdzie sie znajduje ten elektrozawor z dodatkowa pompka w 3litrowym dieslu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Będzie widoczny przy kielichu od strony kierowcy jak schylisz głowę to zobaczysz rurki idące do dodatkowej pompki wody i do elektrozaworów dodatkowa pompka jest zespolona z elektrozaworami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mala1987 Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 (edytowane) Witam mam podobny problem w 2.8 płyn znika rzekomo nie ma wycieku,spaliny w płynie sprawdzane i jest ok na kolejnym warsztacie stawiają na uszczelkę na jeszcze innym nie wiedzą na następnym na bank uszczelka.Pomóżcie gdzie co sprawdzić bo szczerze mam dosyć warsztatów i na każdym mówią co innego.Wolalabym sama sprawdzić i będę spać spokojnie bo nawet za daleko nie mogę jechać bo pokazuje braki płynu i zaczyna się gotować.Ponosze koszty a problem jest nadal ! Edytowane 3 Listopada 2021 przez Mala1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudix-R1 Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Może być już nie szczelna chłodnica, płyn ucieka i szybko odparowuje i ciężko namierzyć wyciek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Czesto pękały zbiorniczki wyrównawcze z powodu wady fabrycznej. Normalnie pekniecia nie widać. Dopiero jak sie pojezdzi, pod wplywem ciśnienia zaczyna psikac płynem. Ja tam mialem u siebie. W ciagu 7 lat, wymienilem już 2x zbiorniczek. Wymienialem na ori używki, ponieważ w zamiennikach zdarzają sie problemy z czujnikiem cieczy, ktory pokazuje, że jej nie ma, a jest. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mala1987 Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 7 godzin temu, Rudix-R1 napisał: Może być już nie szczelna chłodnica, płyn ucieka i szybko odparowuje i ciężko namierzyć wyciek. Chłodnica była wymieniana 2lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mala1987 Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 18 minut temu, Kandyn napisał: Czesto pękały zbiorniczki wyrównawcze z powodu wady fabrycznej. Normalnie pekniecia nie widać. Dopiero jak sie pojezdzi, pod wplywem ciśnienia zaczyna psikac płynem. Ja tam mialem u siebie. W ciagu 7 lat, wymienilem już 2x zbiorniczek. Wymienialem na ori używki, ponieważ w zamiennikach zdarzają sie problemy z czujnikiem cieczy, ktory pokazuje, że jej nie ma, a jest. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mala1987 Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Dziękuję za info mam nadzieję że wymiana rozwiąże problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi