zakunio Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Interfejs zakupiony od viakena Interfejs diagnostyczny USB BMW GT1 DIS + INPA we wtyku OBD2 16pin + adapter z gniazda OBD2 na okrągły wtyk BMW 20 pin PEŁNA OBSŁUGA BATTERY I IGNITION Po wielu kombinacjach wczoraj udało mi się połączyć z autem aczkolwiek battery i ignition są nadal białe kropki, czy tak ma być to już pytanie do sprzedającego ale fejs działa i błędy czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hall Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Mam podobnie podłącz i odłącz usb to będziesz miał kropki zapalone . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakunio Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Mam podobnie podłącz i odłącz usb to będziesz miał kropki zapalone . Próbowałem tym sposobem i niestety dalej są kropki białe. Sprzedający mówi żeby się tym nie przejmować bo być może to wina Windowsa. Ważne że fejs działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 To nie wina windowsa tylko interfejsu. Dali ci zwykłego vaga i dla tego nie pokazuje kropek bateri i zapłonu. Gdzieś na forum pisałem jak dorobić wykrywanie lub zrobić je na stałe Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakunio Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 To nie wina windowsa tylko interfejsu. Dali ci zwykłego vaga i dla tego nie pokazuje kropek bateri i zapłonu. Gdzieś na forum pisałem jak dorobić wykrywanie lub zrobić je na stałeWysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka O.K. Dzięki Poszukam na forum odpowiedniego info jak to zrobić aczkolwiek miał mieć pełną obsługę battery i ignition:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 O.K. Dzięki Poszukam na forum odpowiedniego info jak to zrobić aczkolwiek miał mieć pełną obsługę battery i ignition:( To reklamuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakunio Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Sprawdzę jeszcze na innym lapku. Póki co muszę uporać się ze stopami i czujnikiem wału, zawsze jakaś podpowiedź ze strony programu jest, błędy czyta a w obecnej sytuacji nie będę go oddawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAZo666GM Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Witam. Mam taki problem. Wczoraj dotarł do mnie interfejs do mojego BMW. Wybrałem taki jaki polecił mi jeden z doświadczonych użytkowników forum ( Interfejs BMW K+D-CAN INPA DIS Full Serwis '96-'14 (5017581837) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ). Interfejs-sterowniki zainstalowały się automatycznie po podpięciu do kompa (Lenovo Y580 z Win7 64bit). INPe pobrałem z linków podanych w instrukcji. Były tam 4 wersje: a) INTERFEJS K+D-CAN MODELE DO 2014r.: INPA 5.06 MENU PL DLA WIN 64-BIT (PAKIET ZAWIERA NCS Expert DLA WIN 64-BIT) b) Interfejs BMW D-CAN : MODELE POWYZEJ 2007r. INPA 5.02 (pakiet 10.0.4 + aktualizacje) c) INTERFEJS BMW K-LINE: MODELE DO 2004r.: INPA 5.00 (pakiet 10.0.2) d) INTERFEJS BMW K-LINE: MODELE 2004-2005r.: NPA 5.02 (pakiet 10.0.4) Z racji że mam taki model auta, BMW e60 530d LCI 10.2007r. Wybrałem pozycję "a". Zainstalowałem ją według filmiku instruktażowego dostarczonego do tej wersji. Prawie wszystko poszło tak jak w filmiku. Prawie, bo w OBDSetup.exe mam przy jednej pozycji info "warning" (na filmiku było wszystko "ok"). W lini "Value Start =3 Expected =1 Warning". Po takiej instalacji podpiąłem się pod auto. Przy baterry i ignition były czarne kropki. Ale po wyborze auta, nic nie mogłem zrobić. Bo przy każdej pozycji wyskakiwał błąd. Proszę o jakieś porady. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) mam mały problem z INPĄ i USB-ODBII auto e39 INPA łączy sie tylko z silnikiem i skrzynią .. nie wykrywa Zapłonu i Batt., kabel dostałem od znajomego któremu robiliśmy nie raz e46 ale przez przejściówke na okrągłe złącze .. winnym jest sam kabel ? dzięki Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez Kosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Sprawdź czy są zmostkowane piny 7 i 8 jak nie to zmostkij, co do wykrywania baterii i zapłonu to da się dorobić Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 zmostkowałem niestety bez efektu .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 a nie masz przypadkiem dwóch gniazd? obdII w kabinie i okrągłe pod maską? jeśli tak to musisz użyć tego pod maską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Powiem Ci ze bawilem sie juz w tyma aucie INPA przez OBD II wiec cala wina lezy chyba po stronie kabla. Musze skombinowac inny i spraedzic przy okazji Dzieki Wysłane z mojego myPhone Cube za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 ktoś moze polecic spawdzony inefejs USB-OBDII ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 np właśnie został mi ADS od Grzegorza, ale potrzebuje USB - OBD2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Trudno polecić sprawdzony, wszystko na allegro to chinole, bierz pierwszy lepszy, robię też obd na coma, działa z przejściòwkami na USB, ale wykrywanie baterii i zapłonu działa nie tak jak powinno Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi