Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Ekspansja samochodów bez kierowcy - Moto - WP.PL

"Prawo dopuszczające do ruchu ulicznego samochody bez kierowców wejdzie w życie w Kalifornii w przyszłym roku. Podobne regulacje wprowadziły też stany Nevada i Floryda."

Mam nadzieję, że nie dożyję czasów kiedy będą tylko takie pojazdy, w których kierowca jest zbędny i będą tylko sami pasażerowie :?

dobrze to ujął Jeremy Clarckson...

cos w stylu: "wszystko będzie dobrze do czasu kiedy jakiś, Heniu w garażu nie wpadnie na genialny pomysł aby sam sobie serwisowac takie auto..." :-P

Eee to taki bajer, gdzie ja kupie nowe BMW, ktore ma 500koni naprzyklad zeby jezdzic na autopilocie 90km/h ;D jak ktos lubi sie tylko przemieszczac, albo rano ma kaca to jeszcze sie przyda, ale ja jezdze autem bo to moje hobby wiec dla 99% forumowiczow bedzie to pewnie calkowicie zbedne :D

Eee to taki bajer, gdzie ja kupie nowe BMW, ktore ma 500koni naprzyklad zeby jezdzic na autopilocie 90km/h ;D jak ktos lubi sie tylko przemieszczac, albo rano ma kaca to jeszcze sie przyda, ale ja jezdze autem bo to moje hobby wiec dla 99% forumowiczow bedzie to pewnie calkowicie zbedne :D

Dlatego zostawiam sobie E30 :)

Jak wyjadę za 35 lat takim 328 w kwadratowej budzie a tu dookoła same auta bez kierowców to dopiero będzie szok ;)

Zostawie sobie pełny bak paliwa na tą okazję. Oczywiście przed tym jak go zabraknie ;)

Dlatego zostawiam sobie E30 :)

Jak wyjadę za 35 lat takim 328 w kwadratowej budzie a tu dookoła same auta bez kierowców to dopiero będzie szok ;)

Zostawie sobie pełny bak paliwa na tą okazję. Oczywiście przed tym jak go zabraknie ;)

Obyb za 35 lat nie bylo tak że już nie wyjedziesz..... bo bedzie zakaz ruchu pojazdów bez komputera kierowcy :P

Obyb za 35 lat nie bylo tak że już nie wyjedziesz..... bo bedzie zakaz ruchu pojazdów bez komputera kierowcy :P

W PL na pewno to nie przejdzie :) Przy naszej polskiej pomysłowości damy rady :)

Poza tym nie sadze żeby ktoś pozwolił na taki przepis.

Komputer to komputer. Może się zepsuć, przegrzać, zostać zawirusowany lub przeprogramowany itd.

Nic nie zastąpi zdrowego odżywionego mięsem mózgu.

Zresztą to Ludzie wymyślają takie systemy. Dlaczego? Bo są leniwi....

A ja jestem najlepszym tego przykładem ;)

Rozwojem kieruje wg. mnie oczywiście: Trzeba wymyślić "coś" dzięki czemu "nie trzeba będzie tego czegoś robić"

P.S.

Ale jednak coś starego trzeba mieć żeby nie zapomnieć jak się zaczęło....

Mylisz się @Lijo: Samodzielne samochody Google - TechTrendy.pl

to tylko kwestia spiecia wszystkich aut w sieć komputerową i spokojnie mogą takie auta jeżdzić same, tak kiedyś będzie, niestety.

Nawet teraz nowe modele nie pozwalają na samodzielną jazdę, nie zachamujesz z piskiem opon i nie ruszysz, bączka też nie walniesz , tak się własnie zaczyna era konca człowieka za kierownicą.