mariusz13 Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 jak sprzedam swój to też się będę rozglądał za jakimś mieszkaniem w lubinie lub okolicy lubina tak że śledzę twój temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 no raczej nie bardzo,mieszkam 100 km od Wrocka,5 km od autostrady i ceny działek 10 arowych wahają sie od 15 do 25 tyś,a znam kilka miejsc w takiej same odległości od DW,w jeszcze niższych cenach No popatrz, w moich rodzinnych stronach 70zł/m2 to normalna cena za działkę budowlaną (uzbrojoną), a kawałek bliżej do Wrocka (Kłodzko-Boguszyn) działki kosztują 99zł/m2. Za 15zł to u nas są działki rolne. Może tam w Twoich stronach jest lipa z pracą i dlatego jest tak tanio, wiem że np.w Rzeszowie można kupić 3razy taniej działki niż u nas, bo tam nie ma pracy i każdy stamtąd ucieka. My chcemy sprzedać dom na Mazurach i budowac się gdzieś w okolicy Kłodzka, a tam takkie właśnie są ceny. Chris domy co się stawia w miesiąc, czyli styl kanadyjski, albo norweski ( to to samo). Faktycznie szybko się stawia, sam budowałem tutaj w 2008r taki szkieletowy dom ( 95% domów u nas to właśnie takie) i mieszkam też w takim. Nie wiem czy to dobry pomysł . Są świetne preparaty do zabezpieczania przed ogniem, a jakoś sąsiadowi dom spłonął w 10minut. Poza tym jak ktoś chodzi na piętrze to na dole wszystko słychać, drzewo to nie beton. Na pewno jest taniej i bardzo szybko postawić taki dom, ale co do trwałości, hmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkov Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Chris-wiesz co to TBS? Bo o ile mnie pamięć nie myli,to cała sztuczka polega na tym,że Ty za te przykłądowe 100tysięcy wykupujesz PRAWO!do najmu mieszkania po określonej cenie na ileś lat. Tak przynajmniej mi Pani z firmy deweloperskiej 4miesiące temu tłumaczyła,gdy chciałem kupić mieszkanie we Wro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 TBS - to tanie mieszkanie dla młodych ludzi. Zapisujesz się w kolejkę chętnych pierwszeństwo mają zameldowani w tym mieście na stałe w którym się starasz i nie możesz mieć na siebie innego mieszkania czy domu. Jak dojdzie kolejka do Ciebie i spełnisz wymogi dostajesz mieszkanie...Ale : Wpłaca się np.20-30 tyś kaucji zależy od metrażu i się mieszka tylko,że mieszkanie nie jest Twoje i nie wiadomo czy kiedykolwiek będzie,mieszka się płaci rachunki i tyle... Nie możesz burzyć ścian,kłuć dziur,i innych przeróbek...Jak coś przerobisz czy zdemolujesz to przy wyprowadzce zabiorą z kaucji tyle ile trzeba aby mieszkanie przywrócić do stanu jakiego brałeś. i tyle o Tbsach wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 (edytowane) To o czym Wy piszecie to partycypacja.. Wplaca sie zwykle 10% wartosci mieszkania no i czeka sie kilka lat w kolejce. To czym ja mowie mozna kupic od reki jak jest puste.. Bagatela 200tys za 50m2 to normalny wykup na wlasnosc i jest to mieszkanie bezczynszowe. Kto by zaplacil 200tys tylko za prawo do najmu Patryk to o czym Ty mowisz to typowy kanadyjczyk z drewna i to pewnie budowany kilka lat temu. Ja nie mowie o szkieleciaku, ale o domie prefabrykowanym, ktore ma normalne zelbetonowe stropy tylko sa one wykonywane w fabryce i stawiane w tydzien. Szkieleciaka buduje sie normalnie 2-3 miesiace. Prefabrykowany dom mozna postawic w stan deweloperski w 3 tygodnie jesli mamy juz fundamenty i w takim kierunku sie sklaniam Poki co zbieram wiedze ;P Edytowane 25 Września 2012 przez ChriS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuza5 Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 ciekawe mieszkanie. Najwęższy dom świata, mieszkanie izraelskiego pisarza Etgara Kereta, został otwarty na warszawskiej Woli. Powstał w szczelinie między przedwojenną kamienicą na ul. Żelaznej 74 i peerelowskim blokiem na ul. Chłodnej 22 na warszawskiej Woli. Dom Kereta w najwęższym miejscu ma 92 cm, a w najszerszym 152 cm:shock: Galeria: Zobacz najwęższy dom świata. Tłumy warszawiaków na otwarciu - (1/10) - Sfora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Nie codzienny dom zaprojektowali aby pokazać ze małe też może być piękne i kupił tam jedno mieszkanie jakiś pisarz najszersze miejsce ma 1,5 metra ja bym się tam czuł jak w konserwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 nawet nie można się spokojnie powyciągać tyle dobrego że po pjanemu cały czas trzymasz się ściany w jednej i drugiej strony :4::4::4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 (edytowane) Fajne jaja, ale nie na stale.. Ja aktualnie rozmawiam z Dex deweloper lubin.. A chata..? Jak dla mnie bedzie fajna. Edytowane 2 Listopada 2012 przez ChriS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuza5 Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 nawet nie można się spokojnie powyciągać tyle dobrego że po pjanemu cały czas trzymasz się ściany w jednej i drugiej strony :4::4::4: ale przynajmniej majac na wyciągnięcie rąk 2 ściany, masz większą pewność, że ciężko byłoby ci zaliczyć glebę.:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuza5 Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 a tu najdziwniejszy dom świata Galeria: Najdziwniejszy dom świata? Fanaberia rosyjskiego miliardera - (1/6) - Sfora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Siema.. I jak tam sytuacja? Ktos cos znalazl ciekawego? Ktos gdzies sam kupuje? Jestem na etapie sprawdzania wszystkich wariantow.. W Dexie nie wyszlo do konca tak jak mialo wyjsc.. Upatrzona chata byla fajna, ale nie przeszly rozmowy.. Moze gdzies w okolicach lubina/polkowic w jakiejs niedalekiej wiosce buduje sie jakies osiedle mieszkaniowe? W Lubinie z nowych mieszkan wszystko stoi, Dex ma do 50m2 jedna kawalerke, a pozniej to juz same +55m2 chaty. Z rynku wtornego caly czas szukam, ale ceny zabijaja.. Ludzie chca nieraz po 3500m2, za niezbyt piekne mieszkania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 na wtórnym to już jest taka zasada czym miejszy metraż to większa kwota za metr ale tak było i będzie też śledzę mieszkania w Lubinie :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukax21 Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Hej Jakby interesowało cię coś w Głogowie to zapraszam mam 120 mieszkań na sprzedaż tzn 120 to było na początki teraz zostało około 60 jest kilka fajnych mieszkanek jakby co to pisz na prv moge załatwic jakiś rabat pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 (edytowane) Od dewelopera Lukax? Kurcze jak ja nienawidze Glogowa Gdybys mial Polkowice/Lubin :PP no i Madzia pracuje w Lubinie wiec Glogow odpada bo jednak troche jest dojezdzania. Mariusz, a co sadzisz o deweloperach w Lubinie? RTBS ma straszne opoznienia, a ja chcialbym jeszcze zalapac sie na "Rodzina na swoim". Edytowane 3 Listopada 2012 przez ChriS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 musiałbym popytać znajomą w przyszłym tygodniu się z nią spotkam jak coś będę wiedział dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi