Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Hej! W zwiazku z tym, ze wymieniana bedzie przednia szyba, postanowilem przy okazji kupic nowe wycieraczki ( stare maja 6 miesiecy ). Ostatnio kupilem cos takiego:

NOWOŚĆ Wycieraczki PŁASKIE AERO BMW SERIE 5 E39 (2622084456) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Sa jeszcze Boscha za stowke, i jakies Twin Boscha (nie wiem dlaczego Twin skoro na fotce jest pojedyncza gumka na kazdej wycieraczce):

WYCIERACZKI BMW 5 E39 BOSCH TWIN 539 3397001539 (2586863942) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Co byscie brali? Te co kupilem byly swietne kilka miesiecy, teraz bez niewidzialnej wycieraczki halasuja strasznie..

(nie wiem dlaczego Twin skoro na fotce jest pojedyncza gumka na kazdej wycieraczce)

z tego co wiem to TWIN to po prostu dwie wycieraczki w opakowaniu ;)

A pytałeś Krzyśka ile ori? Nie wiem jak w e39, ale jak się dowiadywałem cen Boscha w sklepie czy ori w salonie do e34 to różnica ok. 20-30zł na korzyść Boscha.

Jeśli ktoś chce kupić sobie płaskie wycieraczki, to odradzam. U mnie wytrzymały jakieś 3 m-ce. Wyłamały się przy zatrzasku, pewnie dlatego, że nie brak było dodatkowego podparcia o ramię wycieraczki. W E39 są chyba za długie i większe opory przy pracy na szybie no i efektem może być wyłamanie w zatrzasku.

• 1 rok później...

Ja ostatnio wymieniłem same gumy w oryginalnych wycieraczkach. Potrzebowałem na szybko przed wyjazdem wymienić wycieraczki

a że w e39 są niestandardowe więc nie było szans na szybki zakup.

Kupiłem więc długie gumy, pięć minut roboty i wycieraczki jak nowe za 15zł ;) (gumy 700mm grafitowe w Auchanie)

Z trwałością oczywiście przyznam Ci rację. Tylko przy ostatnich zimach (albo ich brak) szkoda Boscha

Na przemian deszcz/mróz ... Więc nawet jak ktoś wymienia na nowe Boscha warto te stare zostawić na taki okres

a nowe zamontować po zimie...