Gość ChriS. Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Hej! W zwiazku z tym, ze wymieniana bedzie przednia szyba, postanowilem przy okazji kupic nowe wycieraczki ( stare maja 6 miesiecy ). Ostatnio kupilem cos takiego: NOWOŚĆ Wycieraczki PŁASKIE AERO BMW SERIE 5 E39 (2622084456) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Sa jeszcze Boscha za stowke, i jakies Twin Boscha (nie wiem dlaczego Twin skoro na fotce jest pojedyncza gumka na kazdej wycieraczce): WYCIERACZKI BMW 5 E39 BOSCH TWIN 539 3397001539 (2586863942) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Co byscie brali? Te co kupilem byly swietne kilka miesiecy, teraz bez niewidzialnej wycieraczki halasuja strasznie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Bierz boscha. Ja mam takie już 2 lata i są oki... Dopiero teraz zaczynają delikatnie hałasować, ale jeszcze nie na tyle żeby je zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 (nie wiem dlaczego Twin skoro na fotce jest pojedyncza gumka na kazdej wycieraczce) z tego co wiem to TWIN to po prostu dwie wycieraczki w opakowaniu A pytałeś Krzyśka ile ori? Nie wiem jak w e39, ale jak się dowiadywałem cen Boscha w sklepie czy ori w salonie do e34 to różnica ok. 20-30zł na korzyść Boscha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 (edytowane) bosch w wersij twin oznacza ze wycieraczka zawiera dwa rodzaje gumy twardą i miekką... np: tutaj jest co nieco opisane BOSCH | Wycieraczki Edytowane 19 Września 2012 przez pawel83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Chris bież boscha używam już rok i dalej świetnie działają Te aero nie zawsze podchodzą pod szybę poza tym masz oryginalne lotki dociskające pióro więc aero się nie przyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 No tylko ja juz posialem gdzies te elementy mocujace zwykle piora ale poszukam i zamowie tego Boscha skoro polecacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 bosch naprawdę daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Nom tylko abyś te spoilery ori miał one spełniają rolę dociskając elegancko wycieraczki ps. malowałem ostatnio ramiona wycieraczek bo były już zajechane i miały odpryski malowałem czarnym matem i jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 ooo sciagalees z auta? matowiles? jaki lakier? chyba sobie rowniez prysne bo ciut rdzy sie zrobilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil23 Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Georgii, jak sciagnales te ramiona? bo chyba ciezko schodzą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Ja tam używam Boscha i jestem z nich zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 A ja polecę coś z tańszych, mianowicie ALCA FLAT, po 25zł za sztukę w TESCO i też bez problemu się sprawowały ponad rok po czym sprzedałem samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Wycieraczki alca są okej tylko jak je zaczepić do e39 lolol może do starszych dasz radę ale do e39 valeo i bosch raczej bo zapięcia są rzadkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Bierz Valeo. polecam. Trwałe i nie piszcząhappy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Bosch również cichutki Więc kupuj valeo lub boscha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Jeśli ktoś chce kupić sobie płaskie wycieraczki, to odradzam. U mnie wytrzymały jakieś 3 m-ce. Wyłamały się przy zatrzasku, pewnie dlatego, że nie brak było dodatkowego podparcia o ramię wycieraczki. W E39 są chyba za długie i większe opory przy pracy na szybie no i efektem może być wyłamanie w zatrzasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 W oryginale bosche są super i mają spoilery dociskające wycieraczki więc nie ma co kombinować. Spoilery aero tylko fajnie wyglądają a w większości starszych modeli lipnie wycierają i to nie całą powierzchnią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastianp Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Ja ostatnio wymieniłem same gumy w oryginalnych wycieraczkach. Potrzebowałem na szybko przed wyjazdem wymienić wycieraczki a że w e39 są niestandardowe więc nie było szans na szybki zakup. Kupiłem więc długie gumy, pięć minut roboty i wycieraczki jak nowe za 15zł (gumy 700mm grafitowe w Auchanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 tak, ale na ile Ci starczą ? trzy miesiące? kup np Bosch i następna wymiana za kilka lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastianp Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Z trwałością oczywiście przyznam Ci rację. Tylko przy ostatnich zimach (albo ich brak) szkoda Boscha Na przemian deszcz/mróz ... Więc nawet jak ktoś wymienia na nowe Boscha warto te stare zostawić na taki okres a nowe zamontować po zimie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Co do malowania ramion odkręcasz je są śruby pod zaślepkami.Szlifuje się papierem ściernym drobnym,przemywa i można psikać sprayem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomano Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Z tą jakością boscha to bym tak nie przesadzał, ja dwa lata temu kupiłem i już zdechły nie chcą zbierać wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Z tą jakością boscha to bym tak nie przesadzał, x2, po własnych doświadczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Teraz wszystko robią aby było na krótko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Ja od siebie polece SWF. Trzecia fura, w ktorej uzytkuje i bez zastrzezen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi