pawel83 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Witam Niestety zauwazyłem wyciek z pod miski oleju i teraz mam pytanie czy używaliscie czegoś takiego na wycieki oleju LIQUI MOLY Verlust Stop zapobiega wyciekom oleju (2562283572) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. czy dac sobie spokój i wymienuc poprostu uszczelke pod miską?? Tyle ze jest z tym sporo roboty a nie bardzo mam ochote rozbierac pół auta... Co sądzicie o tym srodku pomoże czy lepiej nie lac takich wynalazków do buni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Co Ty chcesz preparatem do "uszczelnienia" silnika wyciek z pod miski zlikwidować?? :drool: Tylko i wyłąącznie wymiana, wymienisz masz spokój na 7-10 lat wiec chyba warto poświecić jedną sobote na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Podobno regeneruje uszczelki zmiekczajac je... Jestem raczej nastawiony specyficznie do takich dodatków ale nigdy ich nie uzywałem dlatego pytam bo moge sie mylic a nóż pomoze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 no tak zmiękczy uszczelke a za tym uszczelniacze zaworowe............ odpowiedź jest prosta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Podobno regeneruje uszczelki zmiekczajac je... Jestem raczej nastawiony specyficznie do takich dodatków ale nigdy ich nie uzywałem dlatego pytam bo moge sie mylic a nóż pomoze... Nie wiem czy uszczelkę, która po 10 latach robi sie twarda jak plastik zmiększy. Moze wymieniałeś kiedyś uszczelke pod pokrywa zaworów? Jest twarda jak plasitk i trzeba ją śrubokrętem wyłupywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Wymiana uszczelki, nie lej żadnego świństwa bo wymienisz silnik po zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Oczywiscie ze wymieniałem uszczelke pod pokrywą i masz racje po tylu latach sa one twarde jak kamien wiec z tad moje obawy i pytanie do was co o tym sadzicie... Silniczek nie bierze oleju co prawda mam go dopiero od ok 2 lub 3 miesiecy wiec nie znam go jeszcze tak dobrze ale puki co jest z silniczkiem wszystko ok no może po zatym ze ktos zalał go olejem 10w40 ale bede zmieniał go przed zimą na 5w40 mam nadzieje ze nic mu nie bedzie... W takim razie zamówie jutro uszczelke elringa i w sobote biore sie za wymiane tak bedzie najrozsadniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Ja na Twoim miejscu nie kombinowałbym z tzw.siuwaksami od cudów, bo tylko można wpędzić się w koszty. Po prostu, wymień uszczelkę [pod misą i po kłopocie. Fakt, jest trochę rozkręcania i pracy. Al;e z drugiej strony jeśli wyciek to tylko pocenie się to ja na Twoim miejscu zostawiłbym to w spokoju. Chyba, że leci jak z zarżniętego świniaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 hehe nie leci jak z zarżniętego świniaka tylko sie poci i wisi jakas kropelka oleju ale ja nie lubie gdy w aucie mam coś nie halo pozatym wkoncu sie calkiem rozszczelni zwłaszcza jak przejde na syntetyk tak mysle przynajmniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 zamówie jutro uszczelke elringa i w sobote biore sie za wymiane tak bedzie najrozsadniej no i sam do tego doszedłeś:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 ale wolałem spytać i zasiegnąc porady od was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Ja też nie lubię jak coś leci z auta, ale z dwojga jak miałbym stosować preparaty od cudów, to wolałbym żeby leciało, mniejsze to zło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 w sumie racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Kolego jak chcesz mieć spokój z wyciekami to nawet najlepszej firmy uszczelkę wspomóż silikonem wysoko temperaturowym najlepiej ok 300stopni aby wytrzymywał uszczelniałem raz na samych uszczelkach i **** wszędzie się pociło dalej po czasie...Teraz mam wszędzie posmarowane dodatkowo silikonem i wszędzie sucho nawet ten silikon czerwony zastosowałem na zbiorniczek do wspomagania czyli na nakrętkę zamiast uszczelki zrobiłem ją z silikonu i już mi się nawet tam nie poci a to bolączka bmw jak będziesz chciał to podam ci jakiej firmy ten silikon.Same uszczelki za paręset km zaczną się pocić nie ma bata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Kolego jak chcesz mieć spokój z wyciekami to nawet najlepszej firmy uszczelkę wspomóż silikonem wysoko temperaturowym najlepiej ok 300stopni aby wytrzymywał uszczelniałem raz na samych uszczelkach i **** wszędzie się pociło dalej po czasie...Teraz mam wszędzie posmarowane dodatkowo silikonem i wszędzie sucho nawet ten silikon czerwony zastosowałem na zbiorniczek do wspomagania czyli na nakrętkę zamiast uszczelki zrobiłem ją z silikonu i już mi się nawet tam nie poci a to bolączka bmw jak będziesz chciał to podam ci jakiej firmy ten silikon.Same uszczelki za paręset km zaczną się pocić nie ma bata ... np silikon do uszczelek K2, jest 300 st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 14 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 tak zrobie panowie kupie nowa uszczelke i mase uszczelniającą elringa wytrzymuje ona od -50 do 300 stopni własnie ibedzie git... ale narazie zostawie go w spokoju zrobie to przed zimą i zmianą na oleju na 5W40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Silikon dobry w tubce technical w castoramie jest Użyłem takiego i jest suchutko,same uszczelki nie zawsze dają radę jak twardnieją od oleju to już poci się na nowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Jak to twardnieją? Po paru latach być może ale jeśli kupisz uszczelkę w ASO to raczej nie stwardnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 15 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 dokładnie nie ma co przesadzac ze zaraz po wymianie uszczelki na nowa zaraz zrobi sie twarda i bedzie ciekło bez silikonu bo jesli sie dobrze wyczysci obydwie powierzchnie i kupi dobra uszczelke to napewno bedzie git ale wiadomo silikon nie zaszkodzi i warto go tak troszke dać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi