Darozzzz Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Witam. Mam mały problem, ponieważ wymieniając reduktor od gazu zapomniałem dokręcić opaski na wężu od chłodzenia.... dziś jadąc wywaliło mi praktycznie cały płyn chłodniczy, i wskazówka doszła do połowy czerwonego pola;/;/ zgasiłem auto, pozwoliłem aby temperatura spadła, i zalałem tym co miałem pod ręką czyli wodą destylowaną. Po długim, mam nadzieję poprawnym odpowietrzeniu dojechałem do domu (ok.2km.) Wskazówka w pionie. Teraz po zgaszeniu i ponownym odpaleniu nie chce chodzić na gazie... gdy przerzucam na LPG auto gaśnie i nie reaguje na wciśnięty pedał gazu... proszę o szybką pomoc co może być przyczyną bo za godzinę mam spotkanie, na które muszę zdążyć... a innego transportu nie mam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 poczekaj aż autko ci ostygnie bo jak Ci wywaliło cały płyn to jak go odpaliłeś to pewnie pozamarzały ci przewody gazowe na zimnym silniku odpowietrz układ chłodzenia i powinno być ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 ups sorki nie popatrzyłem na te,, godzinę''lolol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darozzzz Opublikowano 6 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Dziękuję za odpowiedź Spotkanie przełożone, a dziś odpowietrzyłem na zimnym i działa;))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 no widzisz po co się z góry zamartwiać happy_bmwhappy_bmwhappy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Widzisz przy takich akcjach jak zamarznie reduktor to odpal auto i polewaj reduktor wrzątkiem z czajnika powoli lej po całym i zaskoczy sprawdzony i dobry sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 duża zmiana temperatury na zamarznięte wrzątek żeby nic nie popękało moim zdaniem lepiej odczekać aż silnik ostygnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Amelinium ma to do siebie że szybko przyjmuje i oddaje temperaturę prędzej żeliwo popęka. W zimie jak miałem uwalona pompę w Vectrze to co rano nawet przy -25 lałem czajnik wody gorącej na niego i paliłem auto jak na benzynie Wiem lenistwo żeby nie wymienić pompy no ale to było auto do pracy tylko wiec wiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 (edytowane) Mit potwierdzony ! Nic nie pęka poza gumką i potem kidner niespodzianka Edytowane 7 Września 2012 przez Georgii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 A już poza mitem czy jest jakiś objaw uszkodzonej pompy wody ? albo jakieś ale że wiadomo że trza nową ? bo np. przy wspomie to buczy jak się kończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 słabe ogrzewanie oraz szybko rosnąca temperatura po odpaleniu silnika, jak się rozleci to być może słychać będzie jakieś odgłosy ale to już ruletka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 otwórz pojemnik wyrównawczy płynu chłodzącego i będziesz widział czy na odpalonym silniku powraca z małego wężyka płyn to wtedy widać ze popa pompuje a też nie wiem czy jak jest pompa walnięta czy nie będziesz miał zimnego przewodu chłodnicy ale ten na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Tak tylko pytam bo jestem ciekaw jakie są objawy nie sprawnej pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi