OpTo Opublikowano 2 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 wiem ze taki temat juz byl pewnie Jak kupilem swoja e30 to spalanie LPG utrzymywalo sie na poziomie 20l na 100km :shock: mowie kurde troche duzo. autko pojechalo do mechanika na ogolny przeglad wyregulowal zawory okazalo sie ze byly bardzo ciasno ustawione max luz byl ok 0.15mm . po tej reguacji i przegladzie zaczalem grzebac przy lpg a mam stara instalacje "na srube" przykrecilem srube i szukalme konsensusu pomiedzy dynamika a ekonomia i w koncu odkrecilem w pozycje w jakiej byla bo autko w ogole nei przyspieszalo i dzis sprawdzilem spalanie przehjechalem na lpg 100km i zatankowalem dzis do pelna i 12.8l to prawie 40% :shock: jazda dynamiczna z baczkami itp. niby nic tylko sie cieszyc ale czy to mozliwe ?? a wlasnie silnik suuper eta 2.7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 2 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Zapewne Jest to mozliwe .., ETY ogolem to ekonomiczne auta nawet na benzynie ... No oprocz jednej ktiora znam ENZA Ale co ona z nia robi kazdy wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeztom Opublikowano 2 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 wiem ze taki temat juz byl pewnie i dzis sprawdzilem spalanie przehjechalem na lpg 100km i zatankowalem dzis do pelna i 12.8l to prawie 40% :shock: jazda dynamiczna z baczkami itp. niby nic tylko sie cieszyc ale czy to mozliwe ?? a wlasnie silnik suuper eta 2.7 pewnie że możliwe, kazdym autem trzeba nauczyc sie jeździć. Jezeli dodasz jeszcze jakość gazu to znów moga byc rózne rezultaty, na byle jakim gazie, ale na tyle dobrym by mozna było jeździć, moga byc róznice w zasięgu na pełnej butli nawet do 20% :shock: . Nie warto oszczędzac na gazie i warto tankowac na najlepszych stacjach, własnie szczególnie LPG. Pozatym sam styl jazdy tez potrafi stworzyć potęzna róznice, ja jestem w stanie zrobić spalanie 10/100, ale wiem, że nie szalejąc tym autem spokojnie przy podobnej jeździe moge miec również i 15/100, poprostu trzeba poznac auto swoje. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziela Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Moja ETA pali srednio 12.5l/100 LPG. Aczkolwiek jezdzac ekonomicznie do 3000obr na dwoch bakach udalo mi sie zejsc do 9,6 i 9,7 z tym ze conajmniej polowa przebiegu trasa. W ecie jest to wykonalne dzieki jej ladnemu przebiegowi momentu obr. Wedlug danych prod. 80% momentu masz juz przy 700obr/min. Niewatpliwie zauwazyles ze ten silnik jest bardzo elastyczny jak na benz. Wrecz zachowuje sie jak diesel i ciagnie calkiem ladnie od samego dolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGywer Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 a moj disel minimum 4,4l /100km srednio 6.5l a w miescie to czasami nawet 14l ale to dlatego bo czesto trzeba ta zapaprana 1 wrzucac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 na autostradzie 9.6l/100km miasto --nie wiem 15 pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 na autostradzie 9.6l/100km miasto --nie wiem 15 pewnie Dziwne, masz może automat? Jeździłem taką 523 z manualem i średnio przy mieszanej jeździe komputer pokazywał 9-10 /100km. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziela Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Jak to Jeztom napisal, kazdym autem trzeba sie nauczyc jezdzic, a i kazdy jezdzi inaczej. Sa ludzie ktorzy potrafia jezdzic ekonomicznie, a sa tacy ktorym nigdy sie to nie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Po moich modach przy piecowaniu po meiscie zalalem 11l i pzrejechalem 60km czyl iwychodzi 18.3l/100km :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mack` Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Benzynki nie wiem bo już to nie istotne. Gazu pali tak 12 max max 13 L jak non stop ostro myk myk ulicami hm w lato dobrze jak by mi 10 L palił gaziku lub jeszcze mniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OpTo Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 a wiec aktualnie moja Eta spala w granicach 25l lpg na 100km :shock: (a spalala ok 12-13lpg wiec w normie) i szukam przyczyny. Wydaje sie ze znalazlem ale czy to moze miec az taki wplyw na spalanie?? Mianowicie prawdopodobnie stopile sie kat w srodku :lol: z wydechu zamiast pomruku wydostaje sie dziwny szum. Autko stracilo na przyspieszeniu i elastycznosci i powstalo pytanie kat czy struma ale to juz zalozylem inny temat pozdr!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki78 Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Moja to różnie spala ekonomiczna jazda miejska ok 12,5l gazu jazda na maxsa (żadko) nawet 18l gazu na 100km W trasie 9l do 10l gazu na 100km przy predkości 130km do 160km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmw316i Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 mi pali 12 bo jest dorypana, ale raz na trasie zeszla do 7,5 (m40 1.6) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziutek-wroclaw Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 moje 323 pali 12-13 lpg trasa [dosc mocno deptana] miasto 15-21 lpg [zalerzy jak jade ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adihash Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 u mnie ponizej 15l nie schodzi ogolnie.jazda raczej agresywna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ako Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Moja beta pali kolo 12 po miescie a w trasie lecac kolo 130 km kolo 10,5 gazu a bezyny 11 srednio ale mam wszystko wyregulowane zaczynajac od zaworkow konczac na wtryskach pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmw316i Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 nie ma co beemki dużo palą i tyle, jak chcesz mieć ekonomiczne auto to kup octavie 1.9 tdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGywer Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 nie ma co beemki dużo palą i tyle, jak chcesz mieć ekonomiczne auto to kup octavie 1.9 tdi z tym sie niezgodz no moze te starsze to duzo pala ale te nowsze to malo moja pali tyle co maluch a ma 3 razy wiekszy silnik :D taka 530d E60 spala srednio 7 l pokaz mi drugie takie auto co by mialo tyle mocy taki silnik i tak malo palilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 na autostradzie 9.6l/100km miasto --nie wiem 15 pewnie Dziwne, masz może automat? Jeździłem taką 523 z manualem i średnio przy mieszanej jeździe komputer pokazywał 9-10 /100km. Pozdr. No widzisz, ja tym autem smigam 4 mies wiec nie wiem czy to jest w normie.\ To 9.6 pokazal mi na trasie przy predkosci 140-150km/h, wiec chyba nie jest to duzo. A miasto sprawdze jeszcze raz.Tak to jest automat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 A miasto sprawdze jeszcze raz.Tak to jest automat. Automat spali troszkę więcej niż manual więc jest to w normie. Jak na silnik z taką mocą to zazdroszczę spalania. Chyba sam zacznę polować na M52... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 moje 323 pali 12-13 lpg trasa [dosc mocno deptana] miasto 15-21 lpg [zalerzy jak jade ] myslę że za dużo no chyba że faktycznie depczesz ostro, moja 323 w mieście " na emeryta" pali 12-13 choć jak wiadomo, nią sie "na emeryta" nie da jeździć :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 M20B25 - 20litrow miasto M20B20 18-20 litrow miasto Nowy zabytek 12-20 miasto zalezy od jazdy automat/tiptronic [ Dodano: 5 Luty 07, 01:01 ] M20B25 - 20litrow miasto M20B20 18-20 litrow miasto Nowy zabytek 12-20 miasto zalezy od jazdy automat/tiptronic Oczywiscie benzyna ... Nowy zabytek na sekwencji jeszcze nie zbadalem zadko urzywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Levik Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 A moj dieselek pali średnio (miasto - trasa) 7 l ropki! <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tequila Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Mój pali 15-16 w mieście, normalna jazda, czasem dynamiczna, na trasie potrafi zejść poniżej 8, ale to jak się nie spieszę, przy dynamicznej jeździe na trasie: 10. Oczywiście benzynki - jakoś nie mogę się przekonać do założenia gazu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackHorse Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Moja 530D pali ok. 8l w miescie i 7l na trasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi