Hadzi Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam, Mam w planach zrobić chiptunig w swoim aucie i może jest ktoś chętny (mam dwie osoby z forum tutaj ) bo można by zrobić grupowy chiptunig co się wiąże z trochę mniejszym kosztem. Robienie programu przewiduje na końcówkę września. Proszę chętnych o zapisywanie się pod spodem Strona tunera: ADT-Tuning Chiptuning DPF/FAP OFF Wrocław TDI CDI HDI DTI DCI DID CDTI CRDI TDCI TDDI FSI TSI TFSI JTD Hamownia Podwoziowa Diagnostyka Pozdrawiam Hadzi Edytowane 31 Sierpnia 2012 przez Hadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrsiwek Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 1. Hadzi 2. mrsiwek 3. 4. 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Mam kumpla, który chciałby alfę 156 JTDm zrobić. Nie będzie to przeszkadzało, że inna marka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrsiwek Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Mam kumpla, który chciałby alfę 156 JTDm zrobić. Nie będzie to przeszkadzało, że inna marka? wątpie, żeby to komuś przeszkadzało... więc jest kolejny chętny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadzi Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 (edytowane) Mam kumpla, który chciałby alfę 156 JTDm zrobić. Nie będzie to przeszkadzało, że inna marka? Oczywiście że nie będzie przeszkadzało Mój brat będzie robił passata B5 i ja ojca służbówkę w firmie forda 1.3 TDCI będę robił 1. Hadzi 2. mrsiwek 3. Krzysiek669 4. 5. Edytowane 31 Sierpnia 2012 przez Hadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Jednak ju w ADT przedwczoraj i zrobil alfe. Ze 114 wyszlo 161KM i przybylo 100Nm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekpater Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 A w jakim terminie tak orientacyjnie i jakie są przybliżone koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrsiwek Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 A w jakim terminie tak orientacyjnie i jakie są przybliżone koszty? najdalej koniec tego miesiąca, koszt to ( zależy od auta) 700-1000zł. Ja za swoje wiem, że zapłacę 900- aaa jak będzie nas więcej to może i taniejhappy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marczello25 Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Jakieś opinie nt. tej firmy ? Bo w zasadzie 1 slysze i dziwne ze hamownia na kole :shock: Hamował tam ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Jakieś opinie nt. tej firmy ? Bo w zasadzie 1 slysze i dziwne ze hamownia na kole :shock: Hamował tam ktoś ? Hamownia na kole była kiedyś, teraz jest stacjonarna... Ja robiłem i jestem zadowolony. Jak chcesz usłyszeć więcej opinii to zapytaj kolegi Roger-Nysa z forum bmwsport.... Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Hamownia na kole była kiedyś, teraz jest stacjonarna... Ja robiłem i jestem zadowolony. Jak chcesz usłyszeć więcej opinii to zapytaj kolegi Roger-Nysa z forum bmwsport.... Pozdr wiesz mam odebrana opinie na ten temat robiłem u nich sterownik bo go ujarałem przy update dogadałem sie z cena i robota miało byc naprawione i przeprogramowane na nowego softa pod nowy przepływomnierz,odebrałem autko i puki sie nie zagrzało było ok pojechałem do domu na kompie pod impą sprawdziłem czy wgrał nowy soft,okazało sie ze nie wiec dzwonie do niego posciemniał mnie przez tel ze zrobił to i ze wszystko jest ok ze wcale nie musiał zmnieniac numeru oprogramowania bo zrobił to jakos inaczej,ale silnik po rozgrzaniu nie pracował tak jak powinien kopcił i nie miał siły,dzwonie znowu i znowu jakies tłumaczenia ze wszystko zrobił tak jak powinien pomysłaem ze to wina przepływomierza wiec postanowiłem to sprawdzic pojechałem do kojecina pokolei sprawdziłem 20 uzywanych przepływomnierzy i kicha pomyslałem ze moze nie wiedza co sprzedają i kupiłem nowy przepływomnierz na którym nadal nie było zadnej róznicy w mniedzy czasie z szesc razy umawiałem sie na poprawienie i ponowne wgranie nowego softu ale co przyjerzdzałem (a czasami nawet nie zdazyłem dijechac) bo ciagle cos wypadało ze warsztat nie mógł mi tego poprawic i ciagle sie upierał ze wszystko jest dobrze zrobione,wkoncu odwazyłem sie na drogie podejscie i sam przeprogramowałem sterownik okazało sie ze moja stara przepływka jest dobra i ta co kupiłem równiez działa jak nalezy,auto przestało kopcic i wogole zaczeło noramalnie jezdzic Nie mówie tu ze adrian nie ma wiedzy czy pierdzieli kazde auto jakie dostaje w rece ale... po tym jak zapłaciłem i odebrałem auto to przy nastepnych probach kontaktu czułem sie olewany tak wiec jezeli chcecie tam robic upewnijcie sie ze zrobi wszystko dobrze za pierwszym razem bo na korekte moze kazac wam długo czekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 No cóż to faktycznie niezbyt ciekawie. Ja jednak mam pozytywną opinie, nawet jak byłem u niego bo po roku auto coś kopcilo to posiedział przy aucie i nic nie skasował... Ale nie namawiam.... Wysłane z mojego GT-I9100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 to juz nie chodzi czy by mnie za to skasował czy nie ale auto miesiac zdobiło podwórko a potrzebne mi jest do jezdzenia nie do stania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrsiwek Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 ja już zrobiłem... wstawiłem autko o 9:00, a o 14:30 odebrałem. W tym czasie zrobili cały serwis ( wymiana oleju, filtrów etc) + oczywiście wirusek happy_bmw wszystko działa jak należy. Teraz zostawiłem u nich żonki e46 na uzupełnienie klimy i odgrzybienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadzi Opublikowano 11 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Witam, szkoda że nie poczekałeś chwilki na nas a tak z ciekawości ile Ci teraz wypluło auto? Pozdrawiam Hadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrsiwek Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Witam, szkoda że nie poczekałeś chwilki na nas a tak z ciekawości ile Ci teraz wypluło auto? Pozdrawiam Hadzi tutaj wrzuciłem wykres -> http://www.maxbimmer.pl/f29/mrsiwek-bmw-535d-touring-19019/index4.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadzi Opublikowano 22 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 (edytowane) Witam, wstępny termin chiptunigu to 29.09.12 (sobota), muszę podjechać zaklepać termin u Adriana. Pozdrawiam Hadzi Edytowane 22 Września 2012 przez Hadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scrooge Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 A można dopisać się na samą hamownię licząc na jakiś upust :-P ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadzi Opublikowano 24 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 mogę zapytać, wyślij mi na pw nr. koma to zadzwonię i się dowiem i Ci dam znać Pozdrawiam Hadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek669 Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Odgrzeję trochę temat Chętny ktoś na chip w ADT Wrocław na maj 2013r. ? Termin do ugadania jeszcze, są 2 osoby, przy kilku autach wiadomo cenkę można negocjować Jak coś to pisać w temacie lub na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 jaka cena + - ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek669 Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 jaka cena + - ?? Jak poprzednio czyli 700zł - 1000zł, ostatnio przy 3 autkach wyszło po 700zł, kwestia dogadania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 (edytowane) Co porobia z 3.0d 184konie w E39? Ktos juz cos modzil? Edytowane 27 Marca 2013 przez ChriS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Danio ze 194 wycisnął 223 czy jakoś tak i moment o 100 w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 (edytowane) Co porobia z 3.0d 184konie w E39? Ktos juz cos modzil? Dam dzisiaj znać jak Poldek wróci z modzenia tylko ,że z E39 193km (przynajmniej tyle jest w papierach:lol:) ustawiony jest na 10tą tam gdzie ja robiłem, cena wyjściowa 800zł, jak powiedział, że brat (czyli moje skromna osoba:-P) u nich robił 3lata temu i jest zadowolony to usługa będzie wykonana za 600zł . A Danio to raczej miał z E46, które miały 184Km, no chyba, że było coś już wcześniej modzone :4: Edytowane 28 Marca 2013 przez BASTARS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi